جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۶ آبان ۱۴۰۰ - ۱۳:۱۹
بانک‌ها همکاری کنند

جراحی بزرگ بازار مسکن؛ قیمت‌ها شکسته می‌شوند؟

دولت سعی کرده با طرح‌های مسکنی که در دستور کار خود قرار داده بار دیگر گامی در جهت رونق مسکن بردارد که امیدوار هستیم بتواند با همکاری تمامی بخش‌ها این بازار جان دوباره گیرد.
کد خبر : ۵۷۴۸۹۴

این روز‌ها بازار مسکن با اقداماتی که در حال انجام است به سمت رونق در حرکت است، اما برای رونق گرفتن و ادامه یافتن آن باید دولت برنامه ریزی لازم را انجام دهد.

جراحی بزرگ بازار مسکن؛ قیمت‌ها شکسته می‌شوند؟

چند سالی است که بازار مسکن درگیر رکود شده که همین امر خود زمینه ساز افزایش چشم گیر قیمت‌ها و در نتیجه کاهش یافتن قدرت خرید متقاضیان مسکن شده است

بازار مسکن برای آنکه بتواند به سال‌های اوج خود که در کنار رونق داشتن افزایش چشم گیر قیمت هم در کار نبود بازگردد باید دولت دوباره عزم جدی برای این بخش بردارد که البته به نظر می‌رسد دولت سیزدهم تاکنون گام و اقداماتی را در این بخش انجام داده است که باید منتظر ماند و دید تا چند سال دیگر این بازار رونق خواهد گرفت.

یکی از این اقدامات ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی است که از هفته گذشته برنامه ریزی برای ثبت نام متقاضیان آن صورت گرفته است.

عزم جدی برای خروج رکود از بازار مسکن

محمود محمود زاده معاون وزیر راه وشهرسازی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه عزم دولت برای ایجاد رونق در بازار مسکن و خروج رکود از این بازار جدی است گفت: تمامی این اقدامات که در حوزه مسکن صورت میگیرد خود سرآغازی برای بهبود روند تولید و در نتیجه احیای این بازار خواهد بود.

محمود زاده با بیان اینکه دو سال ۴ میلیون و سالانه ۲ میلیون واحد مسکونی در قالب طرح نهضت ملی مسکن ساخته می‌شود، گفت: ۶ راهبرد برای طرح جهش تولید مسکن در نظر گرفته شده است که اولین راهبرد آن ساخت و ساز فعلی مسکن است که متوسط بین ۳۲۰ تا ۳۵۰ هزار واحد مسکونی در طول سال می‌شود که دولت در اولین گام قصد دارد، ساخت این واحد‌ها را حفظ کند و ارتقا دهد.

او با بیان اینکه تحریک ساخت و ساز و تقاضا در محلات بافت‌های فرسوده از دیگر برنامه‌های ما در این بخش است، گفت: سالانه بیش از ۱۴۴ هزار هکتار بافت فرسوده مصوب در کشور داریم که مسائل ویژه‌ای از جمله ناپایداری در محلات را دارد که دولت در گام دوم قصد دارد از طریق نوسازی این محلات را نوسازی کند.

محمود زاده اظهار کرد: ساخت واحد‌های مسکونی برای دهک‌های اول و سوم به دلیل مشکلات مالی که این دهک‌ها دارند، جزو اولین برنامه‌های این دولت است.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه ساخت و ساز مسکن برای دهک‌های متوسط که با حمایت دولت ساخته می‌شود از دیگر برنامه‌های مسکنی دولت است، گفت: ساخت مسکن روستایی و همچنین مسکن اجاره‌ای به تعداد ۱۵۰ هزار واحد مسکونی به صورت اجاره‌ای برای اولین بار از مهم‌ترین برنامه‌های و طرح‌های راهبردی دولت است که به مرحله اجرایی و عملیاتی خواهد رسید.

محمود زاده بیان کرد: شرکت‌ها و نهاد‌هایی مانند شهرداری‌ها این واحد‌ها را خواهند ساخت و دولت زمین را در اختیار این نهاد‌ها قرار می‌دهند و بخش خصوصی هم اگر تمایل داشته باشد در این اراضی اقدام به ساخت واحد‌های اجاره می‌کنند.

او اظهار کرد: این واحد‌ها با حمایت دولت ساخته می‌شوند و به نوعی ساختار جدیدی است که دولت با در اختیار گذاشتن زمین و پرداخت تسهیلات ارزان قیمت اقدام به اجرای این طرح می‌کند.

معاون وزیر راه وشهرسازی تصریح کرد: قیمت تمام شده و در نهایت اجاره و نرخ دستوری واقعی برای این واحد‌ها را می‌شود در نظر گرفت. افزایش عرضه مسکن و کنترل تقاضای سرمایه باید همزمان شکل گیرد.

استفاده از ظرفیت های بخش خصوصی برای تولید مسکن 

 همچنین چندی پیش  خلیل محبت خواه مدیر کل راه وشهرسازی استان تهران اعلام کرده بود که برای بهبود و رونق بازار مسکن باید میزان تولید را در این حوزه افزایش دهیم که برای تولید هم چاره ای جز  استفاده از ظرفیت های بخش خصوصی نداریم.

او ادامه داد: باید برای تمامی طرح های مسکنی دولت  بانک ها به ویژه بانک مرکزی  همکاری لازم را داشته باشند و از سوی دیگر باید نظارت این بانک ها بر نحوه پرداخت تسهیلات افزایش یابد.

بار اضافه‌ای به بانک‌ها تحمیل نکرده ایم بانک‌ها همکاری کنند

 رضائی کوچی رئیس کمیسیون عمران مجلس با اشاره به اینکه دو میلیون واحدی که پیش‌بینی می‌شود خانه‌های خالی و لوکس هستند و مخاطب ما نمی‌تواند از این خانه‌ها استفاده کند، افزود: مالیاتی را پیش‌بینی کرده‌ایم که حتماً به عرضه خانه‌های خالی کمک خواهد کرد.

وی تصریح کرد: همه منابع بانکی، کمک‌های دولتی و تسهیلات برگشتی خط اعتباری مسکن مهر در صندوق ملی مسکن قرار می‌گیرد. مالیات بر خانه‌های خالی، مالیات بر زمین‌های بایر و خانه‌های لوکس همه قرار است در این صندوق تجمیع شوند، ما هیچ بار اضافه‌ای بر بانک‌ها تحمیل نکرده ایم، همان سطحی که هرسال بانک‌ها تسهیلات پرداخت می‌کنند را به سمت تولید و اشتغال هدایت کرده ایم.

رئیس کمیسیون عمران مجلس با اشاره به اینکه ۲ میلیون خانه خالی در کشور داریم، افزود: برای اینکه در بازار مسکن قرار بگیرد مالیات بر خانه‌های خالی را مصوب کردیم، میزان مالیاتی که تعیین شده بود نقش بازدارندگی نداشت، لذا مالیات را افزایش دادیم.

وی بیان کرد: بیش از یک میلیون واحد خانه خالی شناسایی شده و به سازمان امور مالیاتی معرفی شده است، برآوردی که ما داریم فراتر از دو میلیون واحد خالی است، غیر از این دو میلیون خانه خالی ۴ میلیون واحد در حال حاضر کم داریم. پیش‌بینی کرده ایم حداقل سالی یک میلیون واحد ساخته شود تا تعادل بین عرضه و تقاضا صورت بگیرد.

 بازار مسکن این روز‌ها تشنه توجه و نظارت مسئولان کشور است تا شاید با رونق تولید و همچنین افزایش میزان ساخت وساز بتواند از رکوردی که چندین سال است دست به گریبان گیر آن شده خارج شود که البته در این زمینه باید همه دستگاه‌ها از جمله وزارت آموزش پرورش وزارت نیرو در جهت تامین زیرساخت‌ها و خدمات روبنایی و زیربنایی همکاری لازم را انجام دهند.