پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۳ آبان ۱۴۰۰ - ۱۳:۱۰

پایان امضا‌های طلایی و انحصار در صدور مجوز‌های کسب‌وکار با مصوبه جدید نمایندگان

عضو هیئت رئیسه مجلس گفت: قانون تسهیل صدور برخی از مجوز‌های کسب‌وکار یکی از مترقی‌ترین قوانین در حوزه اشتغال است که به فرآیند فرسایشی صدور مجوز فعالان اقتصادی، تولیدکنندگان و فارغ‌التحصیلان برخی رشته‌ها برای ورود به بازار کار پایان می‌دهد.
کد خبر : ۵۷۴۶۳۸

مجتبی یوسفی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به تصویب طرح تسهیل صدور برخی از مجوز‌های کسب‌وکار، اظهار کرد: مصوبه مجلس یکی از قوانین بسیار مترقی و تأثیرگذار در حوزه اشتغال است که به فرآیند فرسایشی صدور مجوز فعالان اقتصادی، تولیدکنندگان و فارغ‌التحصیلان برخی رشته‌ها برای ورود به بازار کار پایان می‌دهد.

پایان امضا‌های طلایی و انحصار در صدور مجوز‌های کسب‌وکار با مصوبه جدید نمایندگان

به گزارش تسنیم، وی با بیان اینکه برخی از افراد برای اخذ مجوز‌ها یک دهه تلاش می‌کردند در نهایت هم با امضای طلایی شخصی جواز مربوطه را کسب می‌کردند افزود: تصویب قانون تسهیل صدور مجوز‌های کسب‌وکار امضا‌های طلایی را حذف کرد.

عضو هیئت رئیسه مجلس با ابراز اینکه نمایندگان با تصویب این قانون اولین کاری که کردند از خودشان شروع و مجوز وکالتی و استثنایی را که در آن برای قضات و نمایندگان مجلس بود با ۱۴۰ رأی لغو کردند ادامه داد: بر اساس این مصوبه هم نمایندگان و هم قضات باید مانند سایر متقاضیان در آزمون شرکت کنند و در صورت کسب امتیاز مورد نیاز می‌توانند پروانه وکالت را کسب کنند.

یوسفی با تصریح به اینکه یکی از دلایل بالا بودن سطح قیمت‌ها در خدمات حقوقی نیز انحصار است که اشتغال را پایین و قیمت‌ها را بالا می‌برد، گفت: با این طرح می‌توان به انحصار در صدور مجوز‌ها و امضا‌های طلایی پایان داد و به تبع آن رقابت بین واحد‌های تولیدی مختلف ایجاد کرد؛ رقابت می‌تواند منجر به افزایش کیفیت کالا‌های تولیدی شود که اگر چنین چیزی رقم نخورد، تمام واحد‌های تولیدی کشور مانند حوزه خودرو، انحصاری خواهند شد.

وی اظهار کرد: بعضاً برخی از مجوز‌های کسب‌وکار چند صدمیلیون تا چند میلیارد خرید و فروش می‌شود، که با این مصوبه قوه مقننه جلوی این‌گونه رانت‌ها گرفته خواهد شد.

نماینده اهواز در مجلس با بیان اینکه مهم‌ترین مانع برای همه تولیدکنندگان و کسانی که به‌دنبال راه‌اندازی یک کسب وکار هستند، بحث مجوز‌ها و بروکراسی اداری است که حتی در صورت راه‌اندازی یک کارگاه کوچک، سنگ‌اندازی‌های بسیار جلوی پای آن‌ها ایجاد می‌شود که با این قانون بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.