سه‌شنبه ۱۱ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۱ مهر ۱۴۰۰ - ۲۳:۰۵

به مرغ‌ها آنتی بیوتیک می‌دهند نه تریاک و هورمون

به مرغ‌ها آنتی بیوتیک می‌دهند نه تریاک و هورمون
مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با اشاره به ادعای استفاده از تریاک در مرغ گفت: به مرغ‌ها نیز تریاک داده نمی‌شود. تنها آنتی بیوتیک داده می‌شود که مریض نشوند. طرح تحقیقاتی در مورد آنتی بیوتیک انجام شد که باقی مانده‌اش در گوشت مرغ وجود نداشته و اگر هم بوده در حد مجاز بوده است.
کد خبر : ۵۷۳۷۸۰

«حسین عزیزی» مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در نشستی به مناسب روز جهانی غذا گفت: ۲۴ مهر ماه مطابق با روز جهانی غذاست و وزارت بهداشت هم وظیفه دارد در ارتباط با سلامتی غذا هرساله این روز را گرامی داشته و طبق روال هرساله هفته آینده را برای آن برنامه داریم. برنامه‌ها در جهت معرفی رژیم غذایی سالم است.

به گزارش ایلنا، او با اشاره به شعار کاهش مصرف نمک و شکر و روغن گفت: مصرف متعادل این مواد مشکل ندارد، اما مصرف بیش از حد باعث دیابت و فشار خون و دیگر مسائل خواهد شد. در محصولات غذایی یک نشانگر گذاشته شده که سه رنگ است. سبز یعنی از نظر ارزش غذایی خوب است، زرد متوسط و قرمز یعنی هشدار اینکه شکر، نمک و چربی آن محصول زیاد است. مخصوصا افراد دارای بیماری زمینه‌ای باید به آن نشانگر توجه کنند و انتخاب غذا براساس آن برای داشتن زندگی سالم باید رعایت شود.

او افزود: ما ۶۴ دانشگاه علوم پزشکی داریم که با دانشگاه‌های آزاد حدود ۷۰ دانشگاه هستند؛ که این‌ها هر روز در هفته غذا یک برنامه را خواهند داشت که شامل مسابقه برای دانشجویان است که چه قدر با ارزش مواد غذایی آشنا هستند و با برنامه‌های مختلف آگاهی‌رسانی به مردم انجام خواهد شد.

او در ارتباط با شناسنامه دار کردن مزارع برای کاهش سموم گفت: مساله تولید غذا مهم است و نظارت باید از مزارع و باغات شروع شود. هشت سال پیش تفاهم نامه‌ای بین وزارت بهداشت و جهاد کشاورزی درارتباط با این قضیه منعقد شد که وضعیت سموم را در مزارع شناسایی کند. اما جهاد کشاورزی نتوانسته است آن‌ها را شناسنامه دار کند. محصولات، چون شناسنامه ندارند و معلوم نیست دقیقا از کجا آمده‌اند ما فقط، می‌توانیم وضعیت موجود محصولات کشاورزی را اعلام کنیم که نیترات یا مواد دیگر در این مواد تا چه اندازه است. اما در کل پیگیری از سمت جهاد کشاورزی انجام نمی‌شود. ۳۰۰ هکتار طبق اعلام جهاد کشاورزی شناسنامه دار شده اند. به برخی از آن‌ها هم گواهی داده اند. این رقم بسیار کم است و هیچ چیزی نیز به سازمان غذا و دارو معرفی نشده است.

او در ادامه در ارتباط با نحوه تعامل با سازمان دامپزشکی درباره لبنیات سنتی و دام‌ها گفت: وزارت بهداشت مسئول ارزیابی سلامتی است و آخر زنجیره را می‌بیند، چه در سازمان غذا و دارو که تولیدات صنعتی را ارزیابی میکندو چه در سطح معاونت بهداشت که عرضه را نظارت می‌کند.

او افزود: با سازمان دامپزشکی تعامل خوبی داریم و مرغداری‌ها و مراکزی که پروتئین‌های حیوانی را تهیه می‌کنند کنترل می‌شود و مواد اولیه‌ای که به کارگاه‌ها و کارخانه‌ها وارد می‌شود وضع خوبی دارد. در مورد لبنیات سنتی تعداد واحد‌های صنفی زیاد است، اما خودشان سراغ ما آمده‌اند که تحت کنترل قرار بگیرند. انشالله آن‌ها هم سروسامان بهتری به زودی پیدا خواهند کرد و وضعیت امیدبخشی دارند.

به مرغ‌ها تریاک و هورمون نمی‌دهند
او در ادامه با اشاره به مساله استفاده از تریاک در مرغ که توسط یکی از مسئولان ادعا شده بود، گفت: این مساله را مدیر مرکز سلامتی وزارت کشاورزی گفت، اما مدیر فعلی تکذیب کرد و گفت چنین چیزی نیست. طبق بررسی ما اثری از این قضیه نبود. فکر می‌کنم این موضوع بیشتر جنبه شایعه دارد و کار کارشناسی راجع به آن انجام نشده و فرد مطرح کننده این صحبت بهتر بود بررسی می‌کرد و با مدارک و مستندات این مساله را مطرح می‌کرد، چون این مساله باعث تشویش اذهان عمومی می‌شود و نمی‌خواهیم قبل از اثبات مساله‌ای موضوعات باعث تشویق اذهان شوند.

او گفت: بحث هورمون‌ها هم سال هاست مطرح شده، اما صحت ندارد و به مرغ‌ها نیز تریاک داده نمی‌شود. تنها آنتی بیوتیک داده می‌شود که مریض نشوند. طرح تحقیقاتی در مورد آنتی بیوتیک انجام شد که باقی مانده‌اش در گوشت مرغ وجود نداشته و اگر هم بوده در حد مجاز بوده است.

او درارتباط با مساله امنیت غذایی گفت: همانطور که اشاره شد امنیت غذا و تامین آن به عهده وزارت جهاد کشاورزی است. وزارت کشاورزی باید گندم را تولید کند و یا کمبودی است از طریق واردات و براساس نیاز کشور تامین کند. در بحث تولید و تامین آن وزارت بهداشت دخالت ندارد، اما درمورد سلامتی نظارت داریم و هرچیزی که وارد شود تحت نظارت ماست و قبل از ورود آنالیز و بعد از خروج نیز بررسی می‌شوند.