يکشنبه ۰۹ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۱ مهر ۱۴۰۰ - ۰۰:۱۶

شکست باکو در جلب اعتماد ایران

شکست باکو در جلب اعتماد ایران
یک روزنامه یونانی در تحلیلی نوشت، اگرچه تهران و باکو به طور سنتی روابط صمیمانه ای دارند، اما نمایش آشکار تجهیزات نظامی رژیم صهیونیستی در اختیار جمهوری آذربایجان، اعتماد را از بین برده است.
کد خبر : ۵۷۳۶۸۹

 یک روزنامه یونانی روز سه شنبه در مطلبی نوشت، جمهوری آذربایجان با اقدامات خود از پروژه‌های منطقه‌ای جدا شده و این به نفع ارمنستان جهت همکاری با دو قدرت بزرگ منطقه‌ای یعنی ایران و هند خواهد بود

به گزارش فارس، روزنامه «گریک سیتی تایمز» در این مطلب با اشاره به سلسله حوادث رخ داده در هفته‌ها و ماه‌های اخیر نوشت، جمهوری آذربایجان در روز‌های اخیر به طور فزاینده‌ای در محکومیت سیاست‌های هند در قبال کشمیر، از پاکستان حمایت آشکار می‌کند.

*بلند پروازی‌های باکو

در ماه ژانویه، وزرای خارجه جمهوری آذربایجان، ترکیه و پاکستان بیانیه مشترکی را برای حمایت از بلندپروازی‌های باکو در قره باغ، قبرس و شرق مدیترانه و کشمیر صادر کردند. اگرچه روابط سه جانبه آن‌ها همیشه مستحکم بوده است، اما آن‌ها از زمان جنگ قره باغ در سال ۲۰۲۰ به طور منظم تمرینات نظامی مشترک را از جمله در مرز ایران انجام می‌دهند. این می‌تواند نشان دهد که جمهوری آذربایجان  با پیروزی در قره باغ جسور شده است و اکنون می‌تواند تمایل بیشتری برای استفاده از جنگ برای دستیابی به اهداف خود داشته باشد.

*باکو در جلب اعتماد تهران شکست خورد

این روزنامه سپس نوشت، به دلیل اعتماد بیش از حد باکو پس از پیروزی سال گذشته، این کشور از تقاضای قلمروی بیشتر از خاک ارمنستان خودداری نکرده است. اگرچه تهران و باکو به طور سنتی روابط صمیمانه‌ای دارند، اما فتوحات بیشتر و نمایش آشکار تجهیزات نظامی (رژیم) اسرائیل در اختیار جمهوری آذربایجان، اعتماد را از بین برده است.

گریک سیتی تایمز سپس نوشت، واکنش هند به رابطه سه جانبه ترکیه، جمهوری آذربایجان و پاکستان سریع بوده است. از آنجا که هند نیز یک اقتصاد نوظهور با بازار بالقوه  عظیم است، حتی دولت فوق محافظه کار مانند عربستان سعودی نیز برای دستیابی موفقیت آمیز به تعادل در روابط با هند، بودجه خود را به سازمان‌های اسلامی تندرو در پاکستان کاهش داده است.

در ادامه این مطلب آمده است، با توجه به افزایش خصومت ترکیه، جمهوری آذربایجان و پاکستان، هند و ایران اعلام کردند که از ماه آینده به جای جمهوری آذربایجان برای رسیدن به روسیه از طریق ارمنستان کار خود را آغاز می‌کنند. باکو معتقد بود که می‌تواند سیاست خارجی تهاجمی را متعادل کند که در پروژه‌های ارتباطی یک کشور ضروری است، اما در عوض، این کشور به طور فزاینده‌ای منزوی شده وهیچ دوستی غیر از ترکیه و پاکستان ندارد و فقط روابط صمیمانه‌ای با گرجستان و روسیه دارد.

*بعید است ترکیه مقابل ایران قرار گیرد

به نوشته این روزنامه، اگر جمهوری آذربایجان قصد دارد جنگ دیگری را در منطقه برانگیزد، بعید است که ترکیه بتواندهمان حمایتی را که از آن‌ها در نبرد با ارمنستان انجام داده، ارائه دهد، به ویژه اگر علیه ایران بجنگد. به هر حال، با توجه به افزایش بی‌ثباتی ایجاد شده توسط جمهوری آذربایجان در منطقه، این کشور در حال مبدل شدن به یک شریک غیر قابل اعتماد برای جلب اعتماد کشور‌ها به عنوان یک قطب تجاری و حمل و نقل است.

* تیزچنگی ارمنستان از تحولات جاری منطقه

 این روزنامه در خاتمه نوشت، ایران و هند در حال حاضر برای ارتباط منطقه‌ای به ارمنستان وابسته هستند، زیرا قصد دارند جمهوری آذربایجان را منزوی کنند. اگر مسیر تردد پان ترکیه‌ای تحقق نیابد، جمهوری آذربایجان با اقدامات خود پتانسیل مبدل شدن به عنوان قطب تجارت و حمل و نقل را  به کشوری جدا شده از پروژه‌های بلند پروازانه منطقه‌ای تغییر می‌دهد و این به نفع ارمنستان جهت همکاری با دو قدرت بزرگ منطقه‌ای یعنی ایران و هند خواهد بود.