نفتالی بنت، نخست وزیر رژیم صهیونیستی صبح امروز با مشارکت در مراسمی تحت عنوان "جولان برای پیشبرد اقتصاد و توسعه منطقه" گفت: هدف دولت اسرائیل دو برابر کردن ساکنین بلندیهای جولان و ساخت دو شهرک جدید است.
به گزارش ایسنا، وی گفت: ما از نزدیک اتفاقات سوریه و ارتباط آن با ایران را دنبال میکنیم. ما در هرجا و هر وقت که لازم باشد، باابتکار، عمل خواهیم کرد تا یک روزی حضور ایران در سوریه پایان یابد.
بنت مدعی شد: آنها در آنجا کاری ندارند، ماجراجویی آنان در مرزهای شمالی ما باید به اتمام برسد.
نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفت: موضع ما نسبت به بلندیهای جولان ربطی به اوضاع سوریه ندارد. حتی اگر کار به آنجا بکشد که جهان دیدش را نسبت به سوریه یا اسد تغییر دهد، این هم باز ربطی به بلندیهای جولان ندارد. بلندیهای جولان متعلق به اسراییل است.
به گزارش فارس، وزارت خارجه سوریه امروز (دوشنبه) در بیانیهای به سخنان «نفتالی بنت» نخستوزیر رژیم صهیونیستی در خصوص افزایش شهرکسازیها در منطقه جولان اشغالی واکنش نشان داد و آن را محکوم کرد.
به نوشته المیادین، در این بیانیه آمده است: «جولان به آغوش مام وطن باز خواهد گشت و دیر یا زود راهی جز این نیست.»
ساکنان جولان اشغالی واقع در جنوب سوریه امروز دوشنبه تجمع اعتراضی علیه سیاستهای رژیم صهیونیستی برگزار و تأکید کردند که اجازه نخواهند داد هیچ طرح شهرکسازی در این منطقه اجرایی شود. ساکنان این منطقه در روستای «مسعده» گرد هم جمع شدند و بار دیگر بر هویت عربی و سوری خود تأکید کردند.
تجمع امروز و صدور بیانیه وزارت خارجه سوریه پس از آن صورت میگیرد که صهیونیستها امروز در جولان اشغالی نشستی با هدف گسترش شهرکسازیها برگزار کردند. رژیم تل آویو قصد دارد هفت هزار واحد مسکونی جدید برای شهرکنشینان احداث کند. در صورت احداث این شهرکها، تعداد شهرکنشینان صهیونیست از ۴۰ هزار به ۱۰۰ هزار نفر خواهد رسید.
کارشناسان تأکید دارند که هدف تلآویو از چنین طرحهایی، تغییر بافت جمعیتی و جغرافیایی جولان است.
پنج شنبه هفته گذشته روزنامه عبریزبان «اسرائیل هیوم» گزارش داد که «آیلت شاکد» وزیر داخلی رژیم صهیونیستی دستوری مبنی بر تهیه یک طرح برای برپا کردن چند شهرک صهیونیستنشین در نقب (جنوب فلسطین اشغالی) و جولان اشغالی صادر کرده تا آن را به کابینه تلآویو ارائه کند.
رژیم صهیونیستی در جنگ ششروزه در ۱۹۶۷ میلادی بخش بزرگی از بلندیهای جولان را اشغال کرد. این منطقه به دلیل دارا بودن مناب غنی آب از جمله دریاچه آب شیرین «طبریه» برای صهیونیستها از اهمیت راهبردی برخوردار است.