نامی موحدی در گفتوگو با ایلنا در مورد علل افزایش قیمت قارچ اظهار کرد: یک بخشی از افزایش قیمت به علت تورم است که روی تمامی کالاها تاثیر گذاشته است. علاوه بر این مواد اولیه تولید قارچ نیز گران شده، مثلا کلش گندم امسال بسیار گران شد، کوره مرغی هم که از مواد اولیه تولید قارچ است افزایش قیمت پیدا کرد. بنابراین قیمت کمپوست بالا رفت و تاثیر خود را بر قیمت قارچ گذاشت. هزینههای قیمت بستهبندی، آب، برق و... نیز سید صعودی داشت.
وی ادامه داد: از طرفی؛ به علت همین افزایش قیمتها میزان تولید کاهش یافت چراکه واحدها برای تامین مواد اولیه مورد نیاز خود سرمایه در گردش زیادی نداشتند و مجبور به کاهش میزان خرید شدند. اینها عوامل تاثیرگذار بر افزایش قیمت قارچ بود، همچنین باید توجه داشت که هر سال تابستان میزان تولید قارچ کم میشود.
وی افزود: قیمت قارچ از کارخانهها بین 40 تا 45 هزار تومان در روزهای مختلف متغیر است و تا به دست مصرفکننده برسد به 55 تا 60 هزار تومان افزایش مییابد. ولی قارچ با قیمت 40 تا 45 هزار تومان هم در بازار و بعضی فروشگاههای زنجیرهای وجود دارد.
موحد افزایش قیمت قارچ نسبت به مدت مشابه سال گذشته را حدود 30 تا 35 اعلام کرد.
عضو هیئت مدیره انجمن صنفی تولیدکنندگان قارچ خوراکی با اشاره به کاهش تقاضا گفت: تقاضا هم به این علت کاهش قدرت خرید مردم، افت داشته است. ولی باید توجه داشت که تولید نیز کم است و به محض اینکه تولید افزایش یابد ما با مازاد قارچ و طبیعتا شکست قیمت مواجه خواهیم شد.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر میزان تقاضا و عرضه تقریبا متعادل است، و شاید نسبت به مدت مشابه سال گذشته میزان تقاضا 30 تا 40 درصد کاهش داشته باشد.