پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۸ شهريور ۱۴۰۰ - ۰۶:۴۷

اخبار جعلی ۶ برابر بیشتر از اخبار واقعی در فیسبوک مخاطب دارد

اخبار جعلی ۶ برابر بیشتر از اخبار واقعی در فیسبوک مخاطب دارد
محققان دانشگاه نیویورک در یک تحقیق رسانه‌ای متوجه شدند که اخبار جعلی در فیسبوک بیشتر از سایر پست‌ها لایک و به اشتراک گذاشته شده‌اند.
کد خبر : ۵۷۰۶۵۷

براساس نتایج یک مطالعه جدید که توسط محققان دانشگاه نیویورک انجام شده است، اخبار و اطلاعات جعلی در فیس بوک، ۶ برابر بیشتر از اخبار واقعی مورد توجه مخاطبان قرار می‌گیرند.

نتایح این مطالعه با بررسی پست‌هایی به دست آمده است که توسط بیش از ۲۵۰۰ «انتشاردهنده خبر» در فاصله زمانی بین ماه آگوست ۲۰۲۰ و ماه ژانویه ۲۰۲۱ در فیس بوک منتشر شده‌اند.

محققان با بررسی این پست‌ها متوجه شدند که اخبار جعلی اغلب مخاطبان زیادی به خودشان جذب کرده‌اند و بیشتر از سایر پست‌ها لایک شده‌اند یا زیر آن‌ها کامنت گذاشته شده است یا به‌اشتراک گذاشته شده‌اند.

از طرفی، محققان متوجه شدند که این نوع اخبار جعلی، عمدتا شامل حوزه سیاست می‌شوند.

«جو اوزبورن» سخنگوی فیسبوک به این تحقیق واکنش نشان داده و گفته است: این تحقیق فقط کسانی را که به اخبار جعلی واکنش نشان داده‌اند اندازه گیری کرده است نه کسانی که این پیام را روی فیسبوک دیده‌اند.

جو اوزبورن می‌گوید: فیسبوک با راستی آزمایی و برچسب زنی به محتوا درون این پلتفرم در حال مبارزه با اخبار فیک و جعلی است.

البته واشنگتن پست در زمینه همکاری فیسبوک با محققان دانشگاه نیویورک نوشته است: فیسبوک هرگز امکان دسترسی محققان به داده‌های پلتفرم خود را به آن‌ها نداده است و همین موضوع باعث شده تا محققان برای انجام کارهای تحقیقی خود از ابزاری به نام CrowdTangle که متعلق به خود فیس بوک است استفاده کنند.

CrowdTangle ابزاری است که اخیراً یکی از گزارشگران نیویورک تایمز به نام کوین رز (Kevin Roose) از آن برای تهیه لیستی از پست‌هایی که بیشترین توجه را در فیس بوک داشته‌اند استفاده کرده بود و با بررسی آن‌ها به این نتیجه رسیده بود که این پست‌ها عمدتاً شامل اخبار جعلی بوده‌اند و بیشتر از سوی گروه‌های راستگرا منتشر شده‌اند.

با رسانه‌ای شدن جزئیات این تحیقیق ربکا ترومبل، مدیر مرکز اطلاعات، دمکراسی و سیاست دانشگاه جرج واشنگتن به روزنامه واشنگتن‌پست گفت: «این مطالعه در کنار شواهد روزافزونی قرار می‌گیرد که نشان می‌دهد اخبار جعلی جایگاه و مخاطبانی دائمی روی فیسبوک پیدا کرده‌اند.»

نتایج این تحقیق به نظر می‌رسد تاییدی باشد بر نظر مانوئل کاستلز.

«مانوئل کاستلز در کتاب «گسیختگی؛ بحران لیبرال دموکراسی»؛   ادعا می‌کند اثربخشی یک پیام منفی پنج برابر بیشتر از اثربخشی یک پیام مثبت است. بنابراین شما با تولید یک فیک نیوز با محتوای منفی، پنج برابر اثربخشی بیشتری خواهید داشت و فقط کافی است آن پیام را منتشر کنید».

منبع: تسنیم