جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۶ شهريور ۱۴۰۰ - ۰۸:۱۰

چرا در واکسیناسیون هنرمندان تعلل می‌شود؟

چرا در واکسیناسیون هنرمندان تعلل می‌شود؟
با گذشت بیش از یک و نیم سال از شیوع ویروس جدید کرونا در کشور و سرعت گرفتن روند واکسیناسیون، همواره این پرسش در ذهن بسیاری از هنردوستان شکل گرفته است که با توجه به اینکه این بلای جمعی تعدادی قابل توجه از سرمایه‌های ارزشمند عرصه فرهنگ و هنر را از ما گرفت، چرا تعلل در زمینه واکسیناسیون هنرمندان را شاهد هستیم؟ اهمالی که باعث از بین رفتن سرمایه‌های فرهنگی و هنری بیشتری در کشور شده و عواقب جبران‌ناپذیری به همراه دارد.
کد خبر : ۵۷۰۴۵۲

کرونا باعث شد که آسیب‌هایی جدی به اقشار مختلف جامعه به لحاظ‌های متفاوتی وارد شود. در حوزه فرهنگ و هنر نیز این آسیب‌ها جدی بوده است؛ چراکه علاوه بر از دست رفتن بسیاری از موقعیت‌های شغلی و معیشتی، بسیاری از هنرمندان ما به دلیل طبیعت کاری‌شان، حین کار به این ویروس مبتلا شده، بعضا جانشان را از دست داده‌اند.

به گزارش ایسنا، با این حال از زمانی که واکسیناسیون در کشور برای اقشار مختلف سرعت گرفته است، این پرسش همچنان مطرح است که چرا با وجود وعده‌های مسؤولان، مبنی بر واکسیناسیون هنرمندان کشور، این امر همچنان به واقعیت بدل نشده است؟!

علاوه بر اینکه یکی از آخرین سخنان در این زمینه، از وزیر جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده است و وزیر پیشین بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در نامه‌ای بر واکسینه شدن هنرمندان عضو صندوق اعتباری هنر تأکید کرده است.

در نامه سعید نمکی ـ وزیر پیشین بهداشت ـ آمده است که واکسیناسیون هنرمندان کشور به‌عنوان سرمایه‌های فرهنگی و اجتماعی که می‌توانند در این شرایط خاص جامعه با خلق آثار فاخر و تأثیرگذار در تاب آوری اجتماعی نقش آفرینی کنند، بسیار مهم است. لذا ضروری است در اسرع وقت در سراسر کشور عملیات ثبت نام و ایمن سازی هنرمندان صورت گیرد.

به نظر می‌رسد که اشاره‌ی وزیر پیشین بهداشت به پویش‌های ملی همچون مشاهنر بوده است که طی آن، هنرمندان کشور به خلق افتخاری آثاری اقدام کردند که به مردم در قرنطینه خانگی تقدیم شدند.

همچنین در نامه دیگری که محمدمهدی گویا ـ رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر ـ صادر کرده بود نیز آورده شده بود که درباره انجام واکسیناسیون برای اعضاء صندوق اعتباری هنر، به‌عنوان یک مرجع تشخیص جامعه هنری، دستوری صادر شود که طی آن، گروه‌های سنی، بیماران خاص و زمینه‌ای در اولویت قرار گیرند.

همان‌گونه که اشاره شد، پس از این درخواست‌ها و نامه‌هایی که برای تسریع واکسیناسیون هنرمندان صادر شد، در دولت جدید نیز وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این‌ زمینه اظهارات صریحی داشته است. محمدمهدی اسماعیلی  ـ وزیر ارشاد ـ ازجمله در مصاحبه تلویزیونی خود، درباره واکسیناسیون هنرمندان و برنامه کوتاه‌مدت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه بیان کرده است: «در این برنامه گام اول واکسیناسیون هنرمندان است که بدون محدودیت سنی برای تمام هنرمندان این امر محقق خواهد شد.»

با در نظر گرفتن نامه‌های صادر شده و ارائه طرحی در راستای انتخاب پنج نهاد خانه موسیقی، موزه موسیقی، انجمن خوشنویسان، خانه سینما و خانه تئاتر به عنوان ستادهای واکسیناسیون هنرمندان سراسر کشور، و نیز گله‌های هنرمندان در زمینه وقفه ایجاد شده در طرح واکسیناسیون مورد بحث، تصمیم گرفتیم صحبتی با سیدحسن سیدزاده ـ مدیرعامل صندوق اعتباری هنر ـ داشته باشیم و علت این امر را از او جویا شویم.

سیدزاده در این‌ زمینه به ایسنا گفت: در ابتدا مخالفتی با این کار نبود ولی در ادامه به این نکته توجه شد که با متمایز کردن هنرمندان و اهالی فرهنگ از سایر مردم، کمکی نکرده‌ایم و باید اجازه دهیم هنرمندان در کنار مردم به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند و حامل پیام خسته نباشید و تقدیر از کادر درمان باشند.

او ادامه داد: برخی از اهالی فرهنگ و هنر نیز معتقد بودند که وقتی برای تزریق واکسن به یک ستاد مراجعه می‌کنند، همین‌که دقایقی در کنار کادر درمان باشند و به آنها خسته نباشید بگویند، می‌تواند برای آنها روحیه‌بخش باشد. از طرفی برای خود اهالی فرهنگ و هنر نیز راحت‌تر خواهد بود که به یک ستاد واکسیناسیون نزدیک به منزل خود مراجعه کنند.

سیدزاده بیان کرد که تا کنون اصل واکسیناسیون مورد تأیید وزارت بهداشت قرار گرفته و تزریق واکسن هنرمندان بالای چهل سال انجام شده است و سنین زیر چهل سال را نیز در حال پیگیری است که طی  روزهای آینده به انجام برسد.

او تصریح کرد: اسامی هنرمندان در سامانه نشسته است و کلیه اعضاء صندوق اعتباری هنر مجاز به ثبت نام هستند؛ منتهی چون هنرمندان «هنرکارت» دارند، اگر بدون اینکه ثبت نام هم کرده باشند و کارت را همراه خود داشته باشند واکسیناسیون آنها صورت خواهد گرفت.

در پایان این مسئله را با او مطرح کردیم که برخی از هنرمندان گله دارند که موفق به ثبت نام در سامانه صندوق اعتباری هنر نشده و اگر هم شده‌اند، هنرکارت آنها پس از گذشت ماه‌ها به دستشان نرسیده است.

سیدزاده توضیح داد: تاکنون ۶۷۰۰۰ هنرکارت صادر شده است و این نکته را که دریافت این کارت کار سختی است، نمی‌پذیرم. ساماندهی بانک اطلاعاتی صندوق اعتباری هنر، افتتاح حساب برای ۷۰ هزار هنرمند، احراز هویت کلیه این افراد، صدور و ارسال کارت و ... کار بسیار پیچیده‌ای بود که طی هشت ماه این اقدامات را به انجام رساندیم. طبیعی است که از بین ۱۰۰ هزار فردی که ثبت نام کرده‌اند، تعدادی از آنها کارت را دریافت نکرده باشند.

این سخنان مدیرعامل صندوق اعتباری هنر بیانگر این است که اراده ای برای واکسیناسیون هنرمندان در این صندوق وجود ندارد. این در حالی است که هنوز یک هفته هم از وعده وزیر جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی در تلویزیون مبنی بر واکسیناسیون گسترده هنرمندان نگذشته است.