"آنگلا مرکل"، صدر اعظم آلمان و "آرمین لاشت"، نامزد صدر اعظمی از اتحادیه احزاب متحد مسیحی همکاری با طالبان را امری اجتناب ناپذیر ارزیابی کردند و خواستار آغاز مذاکرات با این گروه در افغانستان شدند.
مرکل که امروز ( یکشنبه) در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی در مناطق سیل زده آلمان سخن می گفت تصریح کرد: آنچه که به طالبان مربوط می شود این است که ما باید طبیعتا با آن ها صحبت کنیم چرا که این ها همان هایی هستند که ما باید آن ها را خطاب قرار دهیم.
مرکل همچنین گفت: ما می خواهیم انسان هایی که بخصوص برای سازمان های توسعه ای آلمان کار کرده اند و احساس می کنند در معرض خطر هستند را نجات دهیم و به آن ها کمک کنیم که از افغانستان خارج شوند.
آرمین لاشت، رئیس حزب دموکرات مسیحی و نامزد صدر اعظمی از اتحادیه احزاب متحد مسیحی که در این سفر همراه مرکل بود هم بر ضرورت مذاکره با طالبان تاکید کرده و گفت: باید شرایط آشکاری از طرف جامعه بین المللی تدوین شود که تحت آن همکاری با طالبان امکان پذیر شود.
هایکو ماس"، وزیر امور خارجه آلمان هم بر این باور است که برای جلوگیری از بی ثباتی های بیشتر در افغانستان دولت آلمان باید با طالبان وارد مذاکره شود.
هایکو ماس که اخیرا از آمادگی آلمان برای راه اندازی مجدد سفارت خود در کابل خبر داده و گفته است: اگر این امر از نظر سیاسی امکان پذیر شود و شرایط امنیتی اجازه دهد آلمان باید دوباره در کابل سفارت داشته باشد. نیاز زیادی به حضور دیپلماتیک وجود دارد. ما به برقراری ارتباط با افغانستان نیاز داریم. همه چیز به تحولات سیاسی در افغانستان منوط است.
وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا هم در نشست اخیر خود در اسلوونی شروطی را برای مذاکره با طالبان که اخیراً قدرت را در بسیاری بخشهای افغانستان در دست گرفته است، تعیین کردند.
جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در نشست اسلوونی اعلام کرد که طالبان باید حقوق بشر، حقوق زنان، حاکمیت قانون، آزادی رسانهها و دسترسی مردم به کمکهای بشردوستانه را تأمین کند و تضمین دهد که افغانستان دوباره به پایگاه گروههای تروریستی بینالمللی تبدیل نشود.
طالبان هم که اخیرا قدرت را در بسیاری از مناطق افغانستان در دست گرفته است از آلمان مناسبات دیپلماتیک و کمک های مالی را درخواست کرده است.
"ذبیح الله مجاهد"، سخنگوی طالبان در گفتگویی با روزنامه "دی ولت" آلمان اعلام کرده است : ما خواهان روابط دیپلماتیک قوی و رسمی با آلمان هستیم.