چهارشنبه ۰۵ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۳ شهريور ۱۴۰۰ - ۰۸:۲۲
وقتی «تخصص گرایی» به سخره گرفته می‌شود

شهرداری برای پزشک هسته ای؛ انرژی اتمی برای مهندس ساختمان!

یکی از عمده نقد‌های بحقی که نسبت به دولت حسن روحانی از سوی جناح رقیب مطرح بود، موضوع عدم استفاده از مدیران متخصص در مناصب مرتبط با تحصیلاتشان بشمار می‌رفت. بعنوان مشتی از خروار در هشت سال ریاست روحانی، وزیر آموزش و پرورش دکتری مهندسی زلزله داشت! وزیر صنعت دارای مدرک مهندسی محیط زیست بوده و رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست در زمینه تکنولوژی پزشکی تحصیلات داشت!
کد خبر : ۵۷۰۰۹۵

یکی از عمده نقد‌های بحقی که نسبت به دولت حسن روحانی از سوی جناح رقیب مطرح بود، موضوع عدم استفاده از مدیران متخصص در مناصب مرتبط با تحصیلاتشان بشمار می‌رفت. بعنوان مشتی از خروار در هشت سال ریاست روحانی، وزیر آموزش و پرورش دکتری مهندسی زلزله داشت! وزرای نفت و جهاد کشاورزی هر دو در رشته مهندسی عمران فارغ التحصیل شده بودند! وزیر صنعت دارای مدرک مهندسی محیط زیست بوده و رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست در زمینه تکنولوژی پزشکی تحصیلات داشت! به علاوه وزیران ورزش و فرهنگ توأمان در رشته علوم سیاسی تحصیل کرده بودند و در عین حال، وزیر علوم پزشک متخصص بود!

انتصابات کابینه سیزدهم

به گزارش صراط نیوز حال که دیگر سخنی از حسن روحانی در میان نیست و کابینه‌های یازدهم و دوازدهم به تاریخ پیوسته اند، کماکان مشاهده می‌گردد که در برخی از انتصابات کابینه سیزدهم، آنچه کمتر از دیگر پارامتر‌ها به آن توجه می‌شود، تخصص گرایی است. اگرچه حقاً و انصافاً بجز معدودی از پُست ها، مقوله تخصص گرایی در انتخاب وزرای کابینه ابراهیم رئیسی، بسیار بیش از هیئت وزیران حسن روحانی مراعات گردیده است، اما چه بهتر بود که رعایت این اصل در تمامی انتخاب‌ها لحاظ می‌شد.

گویا این قانونی نانوشته در قوه مجریه است که ریاست سازمان انرژی اتمی در دولت جدید، باید به تنها بازمانده از دولت سابق برسد! در همین رابطه «محمد اسلامی» (وزیر مسکن دولت روحانی) درحالی بعنوان رئیس جدید سازمان انرژی اتمی، جای «علی اکبر صالحی» (وزیر خارجه احمدی نژاد) را گرفت که برخلاف صالحی که فارغ التحصیل مهندسی هسته‌ای است، اسلامی تحصیلاتی جز در زمینه راه و ساختمان ندارد!

کمی آنطرف‌تر از پاستور و در خیابان بهشت نیز اوضاع شایسته سالاری براساس تخصص، چندان بر وفق مراد نیست! اگرچه در قانون وزارت کشور، حضور فارغ التحصیلان رشته‌های پزشکی بعنوان شهردار کلانشهر‌ها صراحتاً منع گردیده است، اما با اینحال، «علیرضا زاکانی» با پایفشاری اعضای ملوک الطوایفی شورای شهر ششم توانست کلید اداره پایتخت ایران را در دست بگیرد. این درحالیست که تحصیلات زاکانی در زمینه پزشکی هسته‌ای است که هیچ ارتباطی با حوزه مدیریت شهری ندارد!

گفتنی است که فارغ از معذوریت‌ها و مصلحت‌های انتصاباتی، اگر فرضاً جای زاکانی (پزشک هسته ای) در شهرداری با اسلامی (مهندس راه و ساختمان) در انرژی اتمی عوض می‌شد، نه تنها اصل تخصص گرایی بطور صددرصدی رعایت می‌گردید بلکه شاید اداره امور این دو نهاد مهم نیز به شکلی مطلوب‌تر و منطقی‌تر پیش می‌رفت.

نظرات بینندگان
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۳ - ۱۳ شهريور ۱۴۰۰
۰
۰
عمرو جای زید
زید بجای عمرو

همه چیمون بهم میاد خداروشکر
مثه اینکه که خلبان پشت تراکتور بشینه و ملوان هواپیما رو هدایت کنه
الانم یکی پیدا میشه میگه "مدیریت به تخصص ربطی نداره!"
همینه که کشور ما وضعش از عاقبت --- بدتر شده دیگه
کی میخوایم به خودمون بیایم و دست از قبیله گرایی برداریم؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۸ - ۱۳ شهريور ۱۴۰۰
۰
۰
صراط سایت به ظاهر انقلابی ولی در واقع دو به هم زن وتفرقه انداز ن
زرشک
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۷ - ۱۳ شهريور ۱۴۰۰
۰
۰
فردی که از نظر مدارک قانونی صلاحیت شهردار شدن را ندارد میشود شهردا ر و دم از عدالت و مبارزه با ظلم ... خیلی مضحک است
بلاخره چه زمانی اصول اولیه انقلا اجرا خواهد شد ؟؟؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۲ - ۱۳ شهريور ۱۴۰۰
۰
۰
با این انتصاب غیر قانونی معلوم شد هیچ امیدی به هیچ جناحی و هیچ فردی در این سیستم نباید اعنماد کرد .... حرفهای بدون عمل و بدون اعتقاد برای فریب کاری متاسفانه باب شده است
بصیر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۴ - ۱۳ شهريور ۱۴۰۰
۰
۰
خبرهاتون رو ببینین دیگه هیچکسی براتون کامنت نمیزاره میدونین چرا ؟؟؟؟
چون تیتر زدنتون و تولید محتواتون بیشتر بدرد سطل اشغال میخوره تغییر دید بدید یا جمعش کنین یا مشورت بگیرین
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۸ - ۱۳ شهريور ۱۴۰۰
۰
۰
بصیر جان!!
همینکه خود تو کامنت گذاشتی نشون میده که صراط خوب نقطه ای رو زده و بدجور سوزونده! :)))
مهدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۲۸ - ۱۳ شهريور ۱۴۰۰
۰
۰
مطابق دانش مدیریت، تخصص گرایی مورد نظر شما در جایگاه مدیریت ارشد کاملا منسوخ شده است‌. شایستگی های اساسی دیگری از جمله مهارت های ادراکی و تفکر استراتژیک، قدرت تجزیه و تحلیل و تصمیم گیری و ... تعیین کننده هستند.
مرتضی خاکپور
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۴۸ - ۱۴ شهريور ۱۴۰۰
۰
۰
مدت زمان حضور جناب آقای --- :
بالای ۲۵ % میلیاردر شدند .

ولی مشاور ایشان که از دشمنان درجه یک بچه های جبهه و جنگ است :
اجازه حقوق به جانبازان ۵ % را ندادو
جانبازان زیر ۲۵ % را فقیر و بیچاره کرد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۰۲ - ۱۴ شهريور ۱۴۰۰
۰
۰
متاسفانه در این 43 سال اکثر مناصب کشور در اختیار ---ون ، پزشکان و مهندسین بوده و دانش آموخته های علوم انسانی را کمتر به کار گرفته اند