شنبه ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۱ شهريور ۱۴۰۰ - ۰۷:۲۲

نقش ویتامین k2 در کنترل قند خون

نقش ویتامین k2 در کنترل قند خون
این شاخص‌ها به راحتی و با استفاده از متغیرهای آزمایشگاهی روتین اندازه‌گیری قند و چربی‌های خون، قابل تعیین هستند.
کد خبر : ۵۶۸۷۸۹

نتایج یک پژوهش نشان داد مصرف مکمل ویتامین K۲ به میزان ۳۶۰ میکروگرم در روز به مدت ۱۲ هفته، منجر به کنترل بهتر قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ شده است.

به گزارش ایسنا دیابت از جمله بیماری هایی است که مبتلایان آن به شدت در جهان رو به افزایش هستند و در درازمدت با توجه به عوارض متعدد، بار سنگینی بر اقتصاد کلان جهان و کشورها وارد کرده و نیز بر بهره‌وری نیروی انسانی اثر منفی قابل ملاحظه ای دارد. با توجه به اهمیت این موضوع و با هدف کاستن از ناتوانی‌های ناشی از دیابت، دانشمندان این حوزه در پی یافتن راه‌هایی به منظور پیشگیری و یا کم کردن میزان بروز عوارض زمین‌گیر کننده آن و در عین حال اجتناب از اقدامات به ظاهر مفید اما بی‌تاثیر هستند تا از بار این بیماری کاسته شود.

بیماری های قلبی عروقی یکی از جدی ترین عواقب ناخوشایند ابتلا به دیابت است که سالانه قربانیان زیادی می‌گیرد به نحوی که  بیماران مبتلا به دیابت، حدود چهار برابر بیشتر از افراد سالم در معرض خطر بیماری‌های قلبی عروقی هستند و خطر مرگ ناشی از بیماری های قلبی عروقی نیز در این افراد بالا است.

شواهد حاضر نشان می دهند که احتمالا ویتامین K از طریق تعدیل شاخص های التهابی و پروتئین های وابسته به این ویتامین، بتواند در سلامت قلب و عروق موثر باشد، بر همین اساس مرکز تحقیقات تغذیه در بیماری های غدد درون ریز وابسته به پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم اقدام به طراحی و اجرای مطالعه ای برای تعیین اثر موثرترین فرم ویتامین K بر شاخص های عروقی در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ کرده است.

این شاخص‌ها به راحتی و با استفاده از متغیرهای آزمایشگاهی روتین اندازه‌گیری قند و چربی‌های خون، قابل تعیین هستند.

دکتر نازنین مصلحی، مجری این طرح، در خصوص نتایج آن گفت: مصرف مکمل ویتامین K۲ به میزان ۳۶۰ میکروگرم در روز به مدت ۱۲ هفته، منجر به کنترل بهتر قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ شد ولی اثر قابل توجهی بر بهبود شاخص‌های پیش گویی کننده خطر بیماری های قلبی عروقی نداشت. جهت روشن شدن ارتباط مصرف این ویتامین با خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی در مبتلایان به دیابت، نیاز به مطالعات با طول مدت مداخله بیشتری است.

طبق اعلام روابط عمومی پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، موثرترین فرم ویتامین K، در منابع غذایی حیوانی از قبیل لبنیات، تخم مرغ، انواع گوشت ها و مواد غذایی تخمیری وجود دارد.