"صراط" - مجلس شورای اسلامی در سال جهاد اقتصادی روزهای پر فراز و نشیبی را پشت سر گذاشت.
اولین جلسه مجلس در سال نو که دوشنبه 15 فرودین برگزار شد، متأثر از نامگذاری سال جدید توسط رهبر معظم انقلاب بود و مهمترین و قابل ذکرترین موضوع این جلسه تشکیل کمیسیون ویژه جهاد اقتصادی بود؛ موضوعی که انتقاد برخی نمایندگان مجلس را بهدنبال داشت که این کار را احساسی میدانستند.
* شروع سال کاری با احمدینژاد بعد از دیدار با قالیباف
شاید جالبترین نکته مجلس در سال 90 این باشد که مجلسیها سال کاری خود را با قالیباف و احمدینژاد شروع کرده و با احمدینژاد هم تمام کردند.
همان روزهای ابتدایی بعد از تعطیلات سال نو، نمایندگان مجلس برای دیدار نوروزی با احمدینژاد به پاستور رفتند.
مجلسیها که ظهر سهشنبه 16 فرودین بعد از جلسه علنی خود پذیرای محمدباقر قالیباف شهردار تهران بودند، عصر همان روز با رئیس جمهور دیدار و درباره مسائل داخلی و خارجی گفتوگو کردند.
در همین روزها و هفتهها مجلس با سیل انتقادات درباره عدم بررسی و تصویب طرح نظارت بر نمایندگان روبرو بود؛ طرحی که خردادماه سال 91 که عمر مجلس هشتم به پایان میرسد، دو ساله میشود اما هنوز که هنوز است، به تصویب نرسیده است.
در دومین هفته کاری مجلس، کمیسیون اصل ۹۰ خواستار ابطال قرارداد جنجالی "کرسنت" شد؛ درخواستی که این روزها که چندی از آخرین نفسهای سال 90 گذشته، هنوز بیپاسخ مانده است.
* اصل ۹۰ و فساد سنگین مالی یکی از سفرای دولت اصلاحات
22 روز از سال جدید نگذشته بود که انتشار خبر اتمام بررسی فساد سنگین مالی یکی از سفرای دولت اصلاحات در کمیسیون اصل 90 و ارسال آن به قوه قضاییه، مجلس را در صدر اخبار رسانهها نشاند؛ پرونده سفیری که علیرغم نظر منفی وزارت اطلاعات، در وزارت خارجه دولت اصلاحات به کار گرفته شده بود و با وجود اینکه در همان زمان تخلفات مالی این فرد محرز شده بود، سیستم وزارت خارجه دولت اصلاحات از وی حمایت کرده بود.
* احضار فرمانده ناجا
فرودین به آخر نرسیده، فرمانده ناجا به مجلس احضار شد. ماجرا این بود که کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در اعتراض به افزایش گیرندههای ماهوارهای و عدم مقابله جدی و قاطع نیروی انتظامی با فروشندگان آن، از سردار احمدیمقدم فرمانده نیروی انتظامی دعوت کرد تا در خانه ملت حضور یابد.
* خط قرمز مجلس روی لیسانسهها
28 فروردین 1390 نمایندگان مجلس بهمنظور تأمین نظر شورای نگهبان، قانون انتخابات مجلس را اصلاح کردند. در این مصوبه همه افراد لیسانسه حتی با داشتن سابقه اجرایی 5ساله از کاندیداتوری در انتخابات مجلس منع شدند.
* مجلس و ماجرای عزل و ابقای مصلحی
سال جهاد اقتصادی در حالی اولین ماه خود را پشت سر میگذاشت که ماجرای عزل حجتالاسلام حیدر مصلحی وزیر اطلاعات توسط رئیس جمهور تا حد زیادی بر صحن علنی مجلس سایه انداخته بود. در این روز بیش از 215 نماینده مجلس بیانیهای را در حمایت از ابقای مصلحی در وزارت اطلاعات و اعتراض به رئیس جمهور در عزل وی صادر کردند.
این مسئله تا مدتی بعد از مباحث و موضوعات داغ جلسات مجلس بود.
* جلسات دوشیفته مجلس برای بودجه دولت
سهشنبه ششم اردیبهشتماه سال 90؛ مجلس روز پر رفت و آمدی را پشت سر گذاشت. از این روز مجلس دوشیفته شد تا لایحه بودجه سال 90 را که به دلیل تأخیر دولت امکان بررسی و تصویب آن در سال 89 فراهم نشده بود، زودتر بررسی و تصویب کند.
نمایندگان مجلس 14 روز بعد یعنی 19 اردیبهشت بعد از ۱۷ جلسه پرونده لایحه بودجه ۹۰ را بستند و برای یک هفته به سرکشی به حوزههای انتخابیه خود رفتند.
* تفحص از سایپا
اولین روز سومین ماه سال ۹۰ برای مجلس شورای اسلامی با کلیدخوردن طرح تحقیق و تفحص از سایپا سپری شد.
کمیسیون صنایع و معادن مجلس در واکنش به آنچه "تکاپوی جریان انحرافی برای تسلط اقتصادی بر صنعت خودروسازی کشور" در افکار عمومی مطرح بود، تحقیق و تفحص از گروه خودروسازی سایپا را کلید زد.
سه روز بعد انتخابات هیئت رئیسه سال آخر مجلس هشتم در صحن علنی برگزار شد که طی آن لاریجانی با رأی 212 نماینده رئیس مجلس ماند، باهنر به هیئت رئیسه برگشت و صدر در این هیئت ابقا شد، کوهکن، ناطقنوری و آشوری ناظران هیئت رئیسه شدند و محمد دهقانی، جاسم ساعدی، امیدوار رضایی، حسین سبحانینیا، محمدحسین فرهنگی و جهانبخش محبینیا بهعنوان دبیران هیئت رئیسه مجلس انتخاب شدند.
* "دستهای خالی" مجلس پیش رهبر انقلاب
8 خردادماه نمایندگان مجلس در سالروز تشکیل مجلس شورای اسلامی پس از جلسه علنی ۹۰ دقیقهای خود با دستهایی خالی به دیدار رهبر معظم انقلاب اسلامی رفتند.
رهبر معظم انقلاب در دیدار سال گذشته خود از نمایندگان مجلس خواسته بودند شأن نظارتى براى خود مجلس تعریف کنند اما طرح نظارت بر نمایندگان مجلس بعد از گذشت یکسال به تصویب نرسید و از این جهت بود که دست نمایندگان خالی بود. مجلسیها به همین دلیل مورد اننقاد رهبر معظم انقلاب قرار گرفتند.
برخی نمایندگان هم بعد از این جلسه ابراز شرمساری کردند.
* روزهایی متأثر از اقدامات دولت
سهشنبه 24 خرداد سال 90 مجلسیها صبح خود را جور دیگری آغاز کردند. محمود احمدینژاد رئیس جمهور در نامه معرفی حمید سجادی به عنوان وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان انتقادات و گلایههای شدیدی را علیه مجلس مطرح کرده، ابهاماتی را درباره اصل تشکیل این وزارتخانه شرح داده و دست آخر هم نوشته بود راهی جز معرفی وزیر به مجلس ندارد.
فضای آنروز مجلس تا حد زیادی تحت تأثیر این نامه احمدینژاد بود تا حدی که تذکرات زیادی را نمایندگان در اعتراض به این نامه رئیس جمهور ایراد کردند. علی لاریجانی رئیس مجلس هم محتوای این نامه را توجیه تخلف دولت دانست.
جلسه بعدی مجلس یکشنبه 29 خرداد برگزار شد. جلسه مجلس بازهم متأثر از اقدامات دولت بود. وزیر امور خارجه محمدشریف ملکزاده را به یکی از معاونتهای خود منصوب کرده بود که این انتصاب موجب انتقادات و اعتراضات شدید مجلسیها شد. در همین روز نمایندگان طرح استیضاح وزیر امور خارجه را تهیه کردند.
استیضاح علیاکبر صالحی در جلسه سهشنبه 31 خرداد مجلس اعلام وصول شد. هنگامی که ماجرای استیضاح وزیر امور خارجه جدی شد، ناگهان یکی از نمایندگان از استعفای محمدشریف ملکزاده از معاونت وزارت امور خارجه خبر داد؛ استعفایی که با موافقت صالحی هم روبرو شد و همین استعفا صالحی را از استیضاح نجات داد و موجب شد وزیر خارجه نفس راحتی بکشد.
نمایندگان در همین روز بررسی صلاحیت حمید سجادی برای تصدی وزارت ورزش و جوانان را هم در دستورکار خود داشتند. احمدینژاد هم آنروز به مجلس آمد.
* ماجرای جنجالبرانگیز "دو دو"
ماجرای جنجالبرانگیز "دو دو" کردن نمایندگان حین سخنرانی احمدینژاد نیز در همین جلسه رخ داد؛ ماجرایی که انتقاد شدید رهبر معظم انقلاب را هم در پی داشت.
سجادی اما در این جلسه در کسب رأی اعتماد مجلس ناکام ماند. مجلسیها او را در حد وزارت ورزش و جوانان نمیدانستند و معتقد بودند او با جریان انحرافی ارتباط دارد.
از آنجا که مجلس دولت را در برنامه پنجم توسعه به کاهش تعداد وزارتخانهها کرده بود، دولت از ابتدای سال تعدادی از وزارتخانهها را در هم ادغام کرد؛ ادغامی که البته تا مدتی نسبتاً طولانی مهمترین وزارتخانههای اقتصادی کشور را در سال جهاد اقتصادی غرق در حاشیهها کرد و به اعتقاد برخی کارشناسان و صاحبنظران در آن مدت چرخ اقتصاد کشور را عملاً از کار انداخت.
دو وزارتخانه از این وزارتخانههای ادغامی، وزارتخانههای راه و شهرسازی و مسکن بود که ابتدا قرار بود امور زیربنایی نام بگیرد اما به راه و شهرسازی تغییر نام یافت.
احمدینژاد علی نیکزاد وزیر راه و شهرسازی را برای تصدی وزارت جدیدالتأسیس مسکن و شهرسازی به مجلس معرفی کرد.
* رأی اعتماد به نیکزاد در ۲۵ دقیقه
مجلس در پنجمین روز چهارمین ماه سال 90 بررسی صلاحیت نیکزاد را در دستورکار داشت. در این جلسه نیکزاد که هیچ مخالفی هم نداشت، در کمتر از ۲۵ دقیقه از مجلسیها رأی اعتماد گرفت.
مجلس در جلسه بعدی خود در سهشنبه هفتم تیر با دوفوریت لوایح ادغام 4 وزارتخانه چهار وزارتخانه کار و رفاه و نیز صنایع و بازرگانی موافقت کرد. فردای آن روز در جلسه مجلس وزارت تعاون هم به لیست ادغامیها اضافه شد.
آنروز مجلس یکروزه تکلیف ۵ وزارتخانه را یکسره کرد و وزارتخانههای "تعاون، کار، رفاه" و "صنعت، معدن، تجارت" را تشکیل داد. نمایندگان مجلس هم برای دو هفته به تعطیلات تابستانی رفتند.
* گوشمالی مقامات آمریکایی
بهارستانیها بعد از بازگشت از تعطیلات تابستانی به سراغ مقامات آمریکایی رفتند و طرح تحریم و تعقیب 26 مقام آمریکایی را تهیه و به هیئت رئیسه مجلس ارائه کردند و در جلسه بعدی خود با تصویب یکفوریت آن جواب ترور دانشمندان هستهای کشورمان را دادند.
5 روز از پنجمین ماه سال گذشته بود که احمدینژاد 4 وزیر پیشنهادی خود یعنی رستم قاسمی، محمد عباسی، عبدالرضا شیخالاسلام و مهدی غضنفری را به ترتیب برای وزارتخانههای "نفت"، "ورزش و جوانان"، "تعاون، کار، رفاه" و "صنعت، معدن، تجارت" به مجلس معرفی کرد.
* یک اتفاق نادر در روز رأی اعتماد
یک هفته بعد مجلس با هر ۴ وزیر پیشنهادی احمدینژاد موافقت و کابینه دولت را تکمیل کرد. در روز رأی اعتماد به این ۴ وزیر یک اتفاق نادر هم افتاد. علی لاریجانی در این روز به عنوان موافق رستم قاسمی وزیر پیشنهادی نفت سخنرانی کرد.
این اولین باری بود که رئیس مجلس در موافقت با یک وزیر پیشنهادی دولت سخنرانی میکرد.
* مجلس و "خاتون انحرافی"
یکشنبه 23 مرداد 90 مجلس در حالی روز خود را شروع کرد که فضای رسانهای و افکار عمومی تا حدودی تحت تأثیر ویژه نامه خاتون روزنامه ایران بود؛ ویژهنامهای درباره حجاب که اعتراضات و انتقادات بسیاری را برانگیخت. مجلس آنروز واکنش قاطعی به "ویژهنامه توهینآمیز روزنامه ایران علیه حجاب" نشان داد و در جلسه بعدی نیز 192 نماینده از اعلام جرم دادستان تهران علیه روزنامه ایران حمایت کردند.
یکشنبه ششم ماه ششم سال 90 مجلس رأی مثبت به نظر دولت برای افزایش تعطیلات عیدفطر به 2 روز داد. فردای آنروز نمایندگان مجلس که قرار بود برای بار دوم به تعطیلات تابستانی بروند، آنقدر شتابزده بودند که 12 جلسه از 13 جلسه کمیسیونهای تخصصی مجلس به دلیل نداشتن حدنصاب تشکیل نشد.
* فسادی به بزرگی 3000.000.000.000
روزهایی که نمایندگان در دور دوم تعطیلات تابستانی خود بودند، یک اتفاق بسیار جنجالی در کشور افتاد؛ فسادی به بزرگی 3000 میلیارد که هنوز هم تبعات آن باقی است.
این فساد آنقدر جنجالی بود که اولین جلسه مجلس بعد از تعطیلات را کاملاً تحتالشعاع خود قرار دهد. تا جایی که فقط 45 دقیقه از جلسه مجلس در آخرین یکشنبه تابستان به صورت علنی برگزار شد. نمایندگان در آن روز ۴ ساعت جلسه غیرعلنی داشتند و فساد 3000 میلیاردی را با حضور محمود بهمنی رئیس کل بانک مرکزی، مصطفی پورمحمدی رئیس سازمان بازرسی کل کشور، سیدشمسالدین حسینی وزیر اقتصاد و محمد جهرمی مدیر کل بانک صادرات بررسی کرد.
* طلسم طرح نظارت بازهم نشکست
بالاخره بعد از گذشت حدود 16 ماه طرح نظارت بر نمایندگان هم به صحن مجلس آمد و در جلسه 29 شهریورماه نمایندگان مورد بررسی قرار گرفت اما باز هم طلسم این طرح شکسته نشد و در 2 ساعت بحث و بررسی فقط یک ماده از این طرح تصویب شد.
در جلسه بعدی(۳۰ شهریور)، مجلس بعد از 155 دقیقه بازهم فقط 2 ماده طرح نظارت بر نمایندگان را تصویب کرد، البته بسیاری از نمایندگان که بر همه دستگاهها نظارت میکنند، در این جلسه نشان دادند که چندان تمایلی به تحت نظارت بودن ندارند، چراکه حدود نصف نمایندگان در رأیگیریهای آن روز مجلس شرکت نکردند.
جلسه سوم مهرماه سال ۹۰ که سومین روز بررسی طرح نظارت بر نمایندگان بود، در حالی بدون هیچ مصوبهای به پایان رسید که به طور میانگین 67 نماینده در رأیگیریها شرکت نکردند.
نمایندگان پس از بررسی 6 پیشنهاد در طرح نظارت بر خودشان در ماده 4 طرح مذکور به مدت 70 دقیقه هیچ مصوبهای نداشتند.
در آن روز تعدادی از نمایندگان مجلس در اعتراض به "دخالت جریان انحرافی در اختلاس چند هزار میلیاردی"، طرح استیضاح وزیر اقتصاد را هم تهیه کردند.
شنبه و یکشنبه هفته دوم مهرماه، تهران میزبان پنجمین همایش بینالمللی حمایت از انتفاضه فلسطین بود. مجلس هم جلسات یکشنبه، سهشنبه و چهارشنبه خود را در این هفته تعطیل کرد.
اولین روز آبان ماه سال ۹۰ مجلس جلسه علنی داشت. در این جلسه استیضاح سیدشمسالدین حسینی وزیر اقتصاد به خاطر فساد 3000 میلیاردی و همچنین "استعفای علی مطهری از نمایندگی مجلس به دلیل قرار نگرفتن طرح سؤال از رئیس جمهور در دستورکار مجلس" اعلام وصول شد.
* یک اتفاق نادر دیگر
استیضاح حسینی ۱۰ روز بعد(سهشنبه ۱۰ آبان) در جلسه علنی مجلس بررسی شد. در این جلسه که در دو نوبت صبح و عصر برگزار شد، بعد از سخنرانی موافقان و مخالفان استیضاح حسینی، محمود احمدینژاد از وزیرش دفاع کرد.
در این جلسه یک اتفاق نادر دیگر افتاد. علی لاریجانی به عنوان رئیس مجلس در مخالفت با استیضاح وزیر اقتصاد سخنرانی و از حسینی دفاع کرد.
خیلیها معتقدند این دفاع لاریجانی از حسینی فضای مجلس که خواهان استیضاح وزیر اقتصاد بود را برگرداند و موجب مخالفت 140 نماینده با استیضاح شد. وزیر کشتیگیر دولت دوباره از مجلس رأی اعتماد گرفت و به "صور اسرافیل" بازگشت.
* مطهری ماند
فردای آنروز در جلسه چهارشنبه ۱۱ آبان خانه ملت، 150 نماینده با استعفای علی مطهری از نمایندگی مجلس مخالفت و او را در بهارستان ماندنی کردند و هفته بعد از آن را به حوزههای انتخابیه خود رفتند.
* هشدار قاطع به «آمانو»
نمایندگان بعد از یک هفته تعطیلی جلسات مجلس، در تاریخ 22 آبان تشکیل جلسه داده و هشدار قاطعی به آژانس بینالمللی انرژی اتمی دادند. علی لاریجانی رئیس مجلس در این جلسه ضمن انتقاد شدید از گزارش اخیر آمانو، آژانس انرژی اتمی را به تجدیدنظر ایران در همکاری تهدید کرده بود.
آمانو مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در جدیدترین گزارشی که علیه فعالیتهای صلحآمیز هستهای جمهوری اسلامی ایران منتشر کرده بود، اتهامات واهی قبلی را در این زمینه تکرار کرده بود.
* جنجال حقوق مادامالعمر
شاید یکی از جنجالیترین روزهای مجلس در سال ۹۰ دوشنبه 23 آبان باشد؛ روزی که نمایندگان در جلسه علنی خود به استفساریهای رأی مثبت دادند که به حقوق مادامالعمر مدیران سیاسی مشهور شد.
براساس این مصوبه مدیرانی که به مدت دوسال در پستهای مدیریت سیاسی حضور داشتهاند، بعد از پایان مدیریتشان 80 درصد آخرین حقوق و مزایای دوران مدیریت خود را به عنوان حقوق دریافت میکنند.
این مصوبه انتقادات بسیار شدیدی را متوجه مجلس شورای اسلامی کرد؛ انتقاداتی که موجب شد ۲ طرح در این زمینه به هیئت رئیس مجلس تقدیم شود؛ یک طرح برای حذف تبصره 3 ماده۷۱ قانون مدیریت خدمات کشوری که با مخالفت نمایندگان روبرو شد و طرح دیگر برای لغو استفساریه جنجالی مجلس که فوریت آن مورد موافقت نمایندگان قرار گرفت.
این طرح در دستورکار جلسه دوم آذرماه مجلس قرار گرفت که در جریان بررسی آن پیشنهادی مبنی بر حذف تبصره ۳ قانون مدیریت خدمات کشورری به جای لغو استفساریه مجلس مطرح شد که نمایندگان هم با آن موافقت کرده و دست آخر مجلس مجبور به حذف حقوق مدیران سیاسی شد.
* کام شیرین ملت از اقدام مجلس
مجلسیها بعد از عقبنشینی از این مصوبه تلخ، کام مردم را با رأی قاطع به کاهش روابط ایران و انگلیس شیرین کردند. نمایندگان در جلسه ششم آذرماه خود با تصویب این طرح دم روباره پیر را چیدند و "شیلکات" سفیر جدید انگلیس را نیامده از تهران اخراج کردند.
دو روز بعد از این تصمیم قاطعانه مجلس، دانشجویان تهرانی مقابل سفارت روباره پیر و همچنین باغ قلهک تجمع کردند. این دو تجمع این بار مانند تجمعات قبلی با آرامش به پایان نرسید و "خشم مقدس" دانشجویان انقلابی موجب شد دانشجویان وارد باغ قلهک و سفارت انگلستان شوند.
دانشجویان بعد از اشغال سفارت روباه پیر اعلام کردند که به کاهش روابط راضی نمیشوند و مجلس باید رابطه ایران با انگلیس را کاملاً قطع کند.
* سایه اشغال سفارت روباره پیر بر سر مجلس
این اقدام دانشجویان تا حدودی بر جلسه فردای مجلس سایه انداخت. علی لاریجانی رئیس مجلس در نطق پیش از دستور خود "خشم دانشجویان" را برخاسته از "اقدامات سلطهطلبانه انگلیس" خواند و اقدام شورای امنیت در محکوم کردن اقدام دانشجویان را سرپوشی بر جنایات انگلیس دانست.
* حمایت پارلمان از بیکاران
نمایندگان در صحن علنی یکشنبه 4 دیماه ۹۰ مجلس شورای اسلامی، بعد از چند جلسه بررسی طرح بیمه بیکاری را به پایان رساندند و قوانینی در حمایت از بیکاران به تصویب رساندند.
* "بِزَن بِزَن" در پارلمان
دو روز بعد از آن مجلس دوباره خبرساز شد. پارلمان در ششم دیماه روز پرتنشی را پشت سر گذاشت؛ روزی که نهاد قانونگذاری کشور به محل درگیری و زد و خورد تبدیل شد.
بهروز مرادی رئیس سازمان هدفمندسازی یارانهها که برای ارائه توضیحاتی در خصوص طرح دوفوریتی استفساریه ماده ۱۲ قانون هدفمندسازی یارانهها به مجلس آمده بود، با سیدحسین حسینی نماینده فریمان درگیری لفظی و فیزیکی پیدا کرد.
مرادی از آمارهای ارائه شده درباره قانون هدفمندی یارانهها انتقاد کرده و به نماینده فریمان میگوید: "این آمار کوچه بازاری چیست که ارائه میدهید؟" که این گفته مرادی موجب برآشفتن حسینی و درگیری این دو میشود.
بنابه گفته برخی نمایندگان مجلس، نماینده فریمان دست خود را به قصد سیلی زدن به صورت مرادی رئیس سازمان هدفمندسازی یارانهها بلند میکند اما دست وی به گردن مرادی میخورد و موجب جراحت سطحی گردن وی میشود که پس از این اقدام حسینی، بهروز مرادی هم یک سیلی به صورت حسینی میزند.
پس از درگیری فیزیکی و لفظی مرادی و حسینی، علی لاریجانی رئیس مجلس، مرادی را از صحن مجلس اخراج میکند.
* گزارش اصل ۹۰ از فتنه ۸۸
روز بعد گزارش کمیسیون اصل ۹۰ درباره فتنه ۸۸ در صحن علنی مجلس قرائت شد که انتقاد برخی نمایندگان اصلاحطلب مجلس ازجمله مصطفی کواکبیان را برانگیخت.
در این گزارش به پیامهای مهدی هاشمی رفسنجانی برای آمریکا و تلاشهای سیدمحمد خاتمی برای حمایت غرب از میرحسین موسوی اشاره شده بود.
* روزهای دلاری و طلایی نمایندگان
در روزهایی که مجلس تعطیل بود و نمایندگان به حوزههای انتخابیه خود سرکشی میکردند، بازار سکه و ارز دچار نوسانات شدیدی شد تا جایی که قیمت سکه تا بیش از یک میلیون تومان پیش رفت و قیمت دلار هم به بیش از دو هزار تومان رسید.
مجلسیها در اولین جلسه خود بعد از یک هفته تعطیلی مجلس یک جلسه غیرعلنی را با حضور وزرای اقتصاد و صنعت و همچنین رئیس کل بانک مرکزی ترتیب دادند که البته این جلسه به دلیل همراهی حسینی و غضنفری با احمدینژاد در یک سفر خارجی و نیز غیبت بهمنی به تعویق افتاد.
غیبت بهمنی اما انتقاد شدید مجلس را به دنبال داشت و محمدرضا باهنر رئیس جلسه اعلام کرد که مجلس غیبت رئیس کل بانک مرکزی در جلسه غیرعلنی را پیگیری میکند.
* پای مجلس روی ترمز دولت
مجلس در دو جلسه بعدی خود در بیستم و بیست و یکم دی سرعتگیری را در مسیر حرکت دولت در جاده هدفمندی یارانهها نصب کرد و مانع افزایش بیش از ۲۰ درصدی قیمت حاملهای انرژی در ماههای پایانی سال 90 شد.
خانهملتیها در جلسه ۲۷ دی خود با فوریت طرحی درباره شفافسازی هزینههای تبلیغاتی کاندیداهای انتخابات مجلس مخالفت کردند.
* اقدام عجیب مجلس درباره دوتابعیتیها
بعد از ماجرای دخالت محمود خاوری مدیرعامل سابق بانک ملی ایران در فساد بانکی 3000 میلیاردی که تابعیت دوگانه داشت، برخی نمایندگان مجلس به این فکر افتادند که تصدی پستهای مهم و کلیدی اطلاعاتی و امنیتی و اقتصادی توسط افراد دوتابعیتی را ممنوع کنند لذا طرح دوفوریتی اصلاح ماده ۹۸۲ قانون مدنی را تهیه و به هیئت رئیس مجلس ارائه کردند که دوفوریت این طرح با موافقت نمایندگان روبرو شد اما مجلسیها با کلیات این طرح در جلسه ۲۸ دیماه خود مخالفت کردند.
مجلس بازهم یک هفته دیگر تعطیل شد و نمایندگان به حوزههای انتخابیه خود رفتند.
جلسه بعدی مجلسیها ۹ بهمن برگزار شد و بالاخره جلسه غیرعلنی مجلس برای بررسی نوسانات بازار سکه و ارز که قرار بود 18 دی برگزار شود، با بیش از ۲۰ روز تأخیر تشکیل شد.
* حرفهای درگوشی مجلس و دولت پشت سر سکه و ارز
در این جلسه که وزرای اقتصاد و صنعت و نیز رئیس کل بانک مرکزی حضور داشتند، حاصل حرفهای درگوشی مجلس و دولت پشت سر سکه و ارز این بود که دولت در زمان التهاب بازار مشغول برنامهریزی بوده است، البته دولت در این جلسه غیرعلنی به مجلس قول داد که جلوی تشدید دلالبازی در بازار سکه و ارز را بگیرد.
مجلس در جلسه بعدی خود دفتر لایحه ۷۷ مادهای مبارزه با قاچاق کالا و ارز را بست.
* تأخیر "مجلسآزار"
در اولین روز از دهه فجر سال ۹۰ محمود احمدینژاد بالاخره به تأخیر "مجلسآزار" دولت در ارائه لایحه بودجه پایان داد و پس از گذشت 57 روز از موعد مقرر یعنی ۱۵ آذر، حساب و کتاب و دخل و خرج سال ۹۱ خود را به مجلس برد.
احمدینژاد در این جلسه با شوخی و مطایبه لایحه بودجه ۹۱ را تقدیم لاریجانی کرد و توپ بودجه را پس از پایان وقت اضافه در زمین مجلس انداخت.
* خط و نشان مجلس برای قاره سبز
در همین ایام مجلسیها به دنبال بستن شیر نفت ایران به روی اروپا در اعتراض به تحریم نفتی جمهوری اسلامی بودند. این خط و نشان کشیدن پارلمان ایران، اروپاییها را به شدت به واهمه انداخت و به تکاپو واداشت و مجلس شورای اسلامی شد محل رفت و آمد سفرای برخی کشورهای قاره سبز برای رایزنی با نمایندگان ملت ایران.
نمایندگان مجلس در جلسه 16 بهمن خود کلیات طرح الزام تحویل تصاویر صورتجلسات شمارش آرا به نامزدهای نمایندگی مجلس را رد کردند. مصطفی کواکبیان تلاشهای فراوانی برای قرار گرفتن این طرح در دستورکار مجلس انجام داد.
گزارش نهایی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در مورد عدم اجرای جزء (ب) بند 2 ماده واحده قانون بودجه سال جاری کل کشور در جلسه علنی 18بهمن قرائت و با 135 رای موافق، 7 رای مخالف، 15 رای ممتنع به تصویب رسید. در این گزارش اعلام شده بود که سهم 3 میلیارد دلاری بخش سلامت از افزایش درآمد فروش نفت و گاز تخصیص نیافته است.
* جنگ مجلس با پولهای تروریست
آخرین جلسه مجلس در یازدهمین ماه سال ۹۰ روز نوزدهم بهمن برگزار شد. در این جلسه رسیدگی به لایحه مبارزه با تأمین مالی تروریسم در مجلس پایان یافت و خانهملتیها تصمیماتی را برای مبارزه با "پولهای تروریست" اتخاذ کردند.
* گام مهم مجلس در حمایت از تولید داخلی
نمایندگان ملت همچنین بیانیهای در حمایت اقدامات منطقی مقابلهای وزارت نفت برای قطع صادرات نفت به اتحادیه اروپا صادر کردند و از سوی دیگر با رای مثبت به یک فوریت طرح حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی در تامین نیازهای کشور و تقویت آنها در امر صادرات، گام مهمی را برای حمایت بیشتر از توان تولید داخل در سال جهاد اقتصادی برداشتند.
مجلس در این جلسه با اجرای آزمایشی "آیین دادرسی کیفری" به مدت 3 سال نیز موافقت کرد.
* استقبال زودهنگام از انتخابات
جلسه ۱۹ بهمن پارلمان آخرین جلسه آن قبل از انتخابات ۱۲ اسفند بود. پیش از این قرار بود مجلس تا ۲۶ بهمن جلسه داشته باشد و بعد از آن نمایندگان به تبلیغات انتخاباتی بپردازند اما مجلسیها یک هفته زودتر مجلس را تعطیل کردند و به پیشواز تبلیغات انتخاباتی رفتند؛ موضوعی که سیل انتقادات را به سمت بهارستان روانه کرد.
برخی نمایندگان معتقد بودند که مجلس میبایست به جای این تعطیلات حدود 25 روزه به بررسی لایحه بودجه ۹۱ که با تأخیر حدود دوماهه دولت به مجلس تقدیم شد، میپرداخت.
* هفتهای پرکار بعد از یک ماراتن نفسگیر
انتخابات مجلس نهم در ۱۲ اسفند برگزار شد و نمایندگان مجلس هشتم سه روز پس از این ماراتن نفسگیر به خانه ملت برگشتند.
مجلس در اولین هفته کاری خود بعد از انتخابات ۱۲ اسفند جلسات خبرسازی داشت و حال و هوای خاصی به خود گرفت. چهرههای برخی نمایندگان مجلس هشتم که از ورود به مجلس نهم بازمانده بودند، در این جلسات بسیار دیدنی بود.
* "ازدواج موقت" در صحن پارلمان
گزارش تقاضای تحقیق و تفحص از سازمان تربیت بدنی بعد از گذشت ۳۰ ماه در این جلسه مجلس قرائت شد. بحث جنجالی "ازدواج موقت" موضوع مذاکرات نمایندگان بود که طی آن مجلس با الزامی شدن ثبت ازدواج موقت مخالفت کرد.
* گزارشی که تکذیب شد
گزارشی مبنی بر عدم واریز ۴میلیارد دلار از مازاد درآمد نفتی به خزانه به قوه قضاییه ارسال شد؛ گزارشی که البته توسط مدیرکل خزانه وزارت اقتصاد تکذیب و اعلام شد که همه درآمدهای نفتی وارد خزانه کشور شده است.
و دست آخر هم ۱5 نماینده مجلس به محمود احمدینژاد رئیسجمهور درباره انتصاب سعید مرتضوی به عنوان مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی تذکر دادند.
* تصویب یک لایحه بعد از ۴ سال
در دومین جلسه مجلس بعد از انتخابات نیز لایحه حمایت از خانواده بعد از 4 سال به سرانجام رسید و تصویب شد و مجلسیها مصوب کردند که مهریههای بالای 110 سکه زندان ندارد. سند چشمانداز از زیر ذرهبین مجلس بیرون آمد و تقاضای تفحص از آن از دستورکار پارلمان خارج شد.
مجلس در آخرین جلسه خود در اولین هفته بعد از انتخابات نفتی شد و کلیات طرح قانون وزارت نفت را بعد از ۳۳ تصویب کرد و وارد بررسی جزئیات این طرح شد.
مجلس در این جلسه طرح صلاحیت دادگستری جمهوری اسلامی ایران برای رسیدگی به دعاوی مدنی علیه دولتهای خارجی را به صحن آورد و طی آن امکان اقامه دعوی از دولتهای خارجی را در قوه قضائیه فراهم کرد.
* جیب دولت پُر شد
اولین جلسه مجلس در آخرین هفته کاری سال ۹۰ یکشنبه ۲۱ اسفند برگزار شد. در این روز مجلس جیب دولت را برای دو ماهه اول سال نو پُر پول کرد و به دولت تنخواه ۲۲ هزار میلیارد تومانی داد. طبق این تصمیم مجلس رسیدگی به لایحه بودجه 91 رسماً به سال 91 موکول و تعویق اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها تا تیرماه 91 قطعی شد.
و بالاخره آخرین جلسه مجلس در سال جهاد اقتصادی فرا رسید و نمایندگان که در آغاز کار خود در ابتدای سال به دیدار احمدینژاد رفته بودند، سال کاری خود را با احمدینژاد تمام کردند و به تعطیلات نوروزی رفتند.
* جنجالیترین روز مجلس
جنجالیترین روز مجلس در سال ۹۰ به بررسی طرح سؤال از رئیس جمهور اختصاص داشت؛ طرحی که بعد از ماهها کش و قوس و چند بار از نصاب افتادن و باز به حدنصاب رسیدن در دستورکار مجلس قرار گرفت.
در این جلسه که حدود 245 عکاس و خبرنگار آنرا پوشش خبری میدادند، مطهری ۱۵ دقیقه سخنرانی کرد که البته موفق به تشریح همه ۱۰ سؤال ۷۹ نماینده مجلس از رئیس دولت نشد اما احمدینژاد سؤالات را پیش روی خود گذاشت و یک به یک به سؤالات پاسخ داد؛ پاسخهایی همراه با شوخی و خنده که داد مجلس را درآورد.
باران کنایههای احمدینژاد بر سر مجلس تا حدی سنگین بود که نمایندگان بعد از خروج رئیس جمهور از صحن علنی بیش از یکساعت تذکرها و اخطارهای متعددی در اعتراض به نحوه پاسخگویی رئیس دولت به سؤالات 79 نماینده مجلس ایراد کردند و بعضی از نمایندگان نیز اظهارات احمدینژاد را توهین به مجلس و ملت خواندند.
تعداد چشمگیر صندلیهای خالی نمایندگان در جلسات علنی، مشارکتگریزی و عدم شرکت تعداد قابل توجهی از نمایندگان در رأیگیریها، تعطیلات فراوان مجلس در سال جهاد اقتصادی، تأخیرهای مکرر در آغاز جلسات علنی و ... از نکات منفیای بود که نمایندگان با خود به تعطیلات نوروزی بردند تا شاید با نو شدن سال، این نقاط سیاه نیز از چهره مجلس پاک شود.
*** گزارش از سیدمحسن میرشمسی
2- از مجموع کارها و امور سالیانه، حتماً مشکلات، گندکاری ها و ... وجود دارند، اما در کنار خدمات انجام شده، درصد ناچیزی هستند.
3- ادای ولایتمداران را در نیار. به تو نمی آید ولایت مدار باشی. یک ولایتمدار اینگونه صحبت نمی کند الا نفوذی ها
سال نو مبارک.
به امید اینکه پسر شجاع و هم فکراش به در سال جدید به راه راست هدایت بشن!
........ ببین کجا ایستاده و چه می کنی که امثال ممل در سایتت می چرخند تا عقده 88 را خالی کنند...
2- الف - اگه گندکاری یازده روز خونه خوابیدن در اعتراض به حکم حکومتی حضرت آقا .. ب - اختلاس 3 هزار میلیاردی ... ج - اون افتضاح پاسخگویی به سوالات نمایندگان مردم و مسخره کردن مردم و نماینده هاشون و امثالهم درصد بسیار ناچیزی هست !! خدمات انجام شده حتما باید خیلی بزرگتر از لااقل این 3 تا گندکاری باشه ! اقتصاد مملکت رو که......... کردن و اینهمه تورم و گرونی بوجود آوردن ... نمیگم هیچ خدماتی انجام ندادن چون مثل بقیه دولتها برخی وظایف طبیعی ش رو انجام داده اما مثلا میشه بگی در مقابل اون افتضاح 11 روز نافرمانی از حکم ولایت ، مستقیما و شخصا چه کار خارق العاده ای انجام داده که اون 11 روز رو جبران بکنه و بپوشونه ؟ یا در مقابل موضوع اون 3 هزار میلیارد و فراری دادن خاوری ، این دولت چه کار خارق العاده ای انجام داده ؟ یا چه باری از روی دوش مردم و نظام برداشته به جز ایجاد درگیری و تفرقه و تنش در مملکت و البته افزایش تورم و گرونی ؟
3- حتما منظورت اینه که لباس ولایتمداری رو فقط به قامت امثال تو و اح ..... و مش ..... و بق ..... و جو ............ پوشوندن و حتما طرز صحبت یه ولایتمدار باید به این روش باشه که اون ...... رو لولو خورد یا بزن به آب یخ و مسخره کردن نماینده های ملت در مجلس ! و یا حتما ولایتمداری به این نحو هست که در مقابل حکم حکومتی در مورد مش ........ خودتو به نشنیدن بزنی یا بری خونه ت 11 روز بخوابی به این خیال که ولایت در برابر تصمیم تو عقب نشینی کنه و یا اینکه ملت در حمایت از تو بریزن توی خیابونا !
نفوذی تر از طیف یهودی (صهیونیست) صفت وجود نداره
سال نوی شما هم مبارک باشه.
ان شاء الله سال جدید برای همه ما، با بهبود در افکار، رفتار و گفتارمان همراه باشد.
و اما پاسخی مجدد به ممل:
بسیاری از مواردی که اشاره کردی صرفاً نظر شخصی توست و میان نظرات شخصی و حقایق، فاصله است.
مثلاً اینکه شما پاسخگویی رئیس جمهور در مجلس را افتضاح می خوانی، اما این رأی توست. چرا که بنده و بسیاری از افرادیکه در این مورد با آنان صحبت کردم، از اینکه شخصی به برخی سیاسیون باج سبیل ندهد خوشحال بودند. در هر حال آن نظر شخصی تو و این، نظر شخصی من است و ملاک قضاوت عملکرد نیست.
دیگر آنکه معمولاً رهبر دوستان، پای صحبت های آقا می نشینند و یاد صحبت های ایشان حتی در خواب نیز از ذهنشان نمی رود.
بنده حقیر سراپا تقصیر یادم نمی آید حتی یکبار رهبری، اولویت بزرگی همچون آرمان نظام اسلامی را فدای امور فرعی تری همچون ایرادات اشخاص کنند.
افراد می آیند و می روند و در قالب نظام حل می شوند، اما این حکومت اسلامی و ارزش ها است که باید با تمام قوا، بدوت ترس از تهمت تندروی و ...، از آن دفاع کرد. در این حکومت، رئیس جمهور احترام خود را دارد و بنا به فرموده رهبری و عقل و دین و اخلاق، باید این حرمت حفظ شود.
در آخر آنکه خدمات بسیار زیاد و ایرادات نیز فراوان است. منتهی مردم ما یک ایراد دارند و آن اینکه بسیار نسبت به موارد تخصصی، نظرات غیر تخصصی می دهند.
همه عالم دین، متخصص اقتصاد، سیاست پیشه، طبیب و ... هستیم! متأسفانه!
بر همین اساس، با وجود آنکه بسیاری از خدمات دولت را می توانم علمی برایت شرح دهم، اما این کار را نمی کنم، چون گویا مردم همینطور نظر دهند قشنگ تر است. اصلاً علم کیلو چند؟!
پس همان جواب بالا کافی است.