جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۸ مرداد ۱۴۰۰ - ۲۰:۳۵
رییس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی:

محرم و نوروز تفاوتی ندارد، هیچ تجمعی نباید برگزار شود/ تعطیلی اسمی فایده ندارد

محرم و نوروز تفاوتی ندارد، هیچ تجمعی نباید برگزار شود/ تعطیلی اسمی فایده ندارد
اکنون موضوع کووید است، حال هر مراسمی اعم از نوروز، مسافرت، تجمعاتی مانند اجرای امتحانات، محرم و... باشد، هیچ تفاوتی ندارد. بسته به همه‌گیرشناسی ویروس در آن مقطع زمانی باید مسائل را رعایت کنیم.
کد خبر : ۵۶۷۴۷۱

دکتر علیرضا ناجی رییس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره تعطیلی‌های ضدکرونایی و شرایط آن‌ و همچنین درباره الزامات طرح تحول جامع مقابله با کرونا که در روزهای گذشته از سوی ابراهیم رییسی، رییس‌جمهور مطرح شد، گفت: ما در حال حاضر در بحران قرار داریم. تعطیل کردن یکی از الزامات است.

به گزارش ایسنا او افزود: هیچ‌کس همیشه با لاک‌داون (قرنطینه کامل) موافق نیست؛ چراکه لاک‌داون می‌تواند تبعات اقتصادی داشته باشد، اما در شرایط فعلی باید این اقدام را انجام دهیم. از لاک‌داون به عنوان یک مُسَکن موقت بهره ببریم تا با ایجاد سکون در جامعه، بتوانیم فشار را از روی کادر درمان و بیمارستان‌ها برداریم. البته اگر لاک‌داون به صورت واقعی انجام شود.

رییس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: در کنار لاک‌داون هم باید اقدامات تکمیلی انجام دهیم. این اقدامات تکمیلی این است که شناسایی بیماری را افزایش داده و با تست‌های بسیار زیاد تا جایی که می‌توانیم همه موارد بیماری را تشخیص دهیم. همچنین افرادی را که با بیماران مثبت برخورد داشتند، تست کنیم و در صورت نیاز، درمان سرپایی یا بستری را آغاز کنیم. قرنطینه کردن افراد هم باید جدی گرفته شود و در عین حال سرعت واکسیناسیون‌ را هم لازم است افزایش دهیم.

وی تاکید کرد: انجام این اقدامات به صورت جامع و در کنار هم می‌تواند بسیار تاثیرگذار باشد

تعطیلی اسمی فایده ندارد

ناجی گفت: شهر تهران اخیرا در وضعیت قرمز یک هفته تعطیل بود، اما آیا واقعا شهر تعطیل بود؟ آیا جاده‌ها بسته شد تا مردم شمال نروند؟ خیر، هیچ یک از این موارد انجام نشد. فقط اسم تعطیلی گذاشتن فایده ندارد. بلکه باید قوانین مربوط به آن را هم کاملا اجرا کنیم. من ۱۰۰ درصد موافق تعطیلی هستم، اما باید به صورت کامل اجرا شود و تمهیدات آن هم مشخص باشد.

چه کنیم که کنترل کرونا متحول شود؟

رییس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: این مواردی که ذکر کردم حتما باید در طرح جامع تحول در نحوه مقابله با ویروس کرونا جای بگیرد. قانون کووید، قانون ویروس است و نمی‌توان در جاهای مختلف این قانون را نقض کنید. وقتی ویروس وارد جامعه شود، قانون خودش را اعمال کرده و به هیچ کشوری هم رحم نمی‌کند. قوانین مبارزه کردن با کووید هم در چهار محور کاملا مشخص است؛ تقویت بهداشت اجتماعی و لاک‌داون کردن، انجام تست بسیار زیاد و شناسایی زودهنگام موارد بیماری، درمان به موقع و واکسیناسیون. همه این موارد با شدت و ضعف مختلف تاثیرگذارند.

ناجی ادامه داد: اقدامات غیردرمانی که شامل لاک‌داون و تقویت بهداشت اجتماعی است در شرایط فعلی بسیار مهم است. واکسیناسیون هم بسیار مهم است. در عین حال موضوع درمان در بیمارستان‌ها موضوعی همیشگی است.

او گفت: مباحثی مانند افزایش تخت و آی‌سی‌یو همواره وجود دارد، اما زمانی که بحران ایجاد شود، هیچ کشوری نیست که بتواند در برابر این بحران و شیوع بسیار بالای بیماری تحمل کند. چراکه هیچ کشوری امکانات بی‌نهایت ندارد. بنابراین درمان در بیمارستان‌ها فقط ۱۰ درصد موضوع است و ۹۰ درصد موارد دیگر است که حتما باید رعایت شود. اگر بخواهیم در کنترل کووید تحولی داشته باشیم، باید نگاه‌مان علمی باشد و باید این موارد را رعایت کنیم.

تجمع ممنوع

ناجی درباره نزدیکی ایام محرم و تمهیداتی که باید در این ایام اتخاذ شود، گفت: به نظر من هر مراسم و رویدادی که موجب تجمع شود، نباید اتفاق بیفتد. اکنون موضوع کووید است، حال هر مراسمی اعم از نوروز، مسافرت، تجمعاتی مانند اجرای امتحانات، محرم و... باشد، هیچ تفاوتی ندارد. بسته به همه‌گیرشناسی ویروس در آن مقطع زمانی باید مسائل را رعایت کنیم.

این ویروس‌شناس تاکید کرد: تجربیاتمان نشان داده است اینکه می‌خواهیم تجمعات را با اجرای پروتکل‌های دقیق کووید انجام دهیم، امکان‌پذیر نیست. زیرا فقط بحث برگزاری مراسم مطرح نیست. بلکه رفت و آمد مردم و... هم منجر به تجمع می‌شود. باید به این موضوع توجه کرد و تصمیم عاقلانه‌ای در این زمینه گرفت.