جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۲ مرداد ۱۴۰۰ - ۰۰:۱۱

بازار آبلیمو هم چند نرخی شد! / آبغوره و آبلیمو ۳۰ درصد گرانتر شدند

بازار آبلیمو هم چند نرخی شد! / آبغوره و آبلیمو ۳۰ درصد گرانتر شدند
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان آبمیوه تهران می‌گوید: آبغوره و آبلیمو به دلیل گرانی محصولات با افزایش ۲۰ تا ۳۰ درصد نسبت به سال گذشته رسید.
کد خبر : ۵۶۶۷۵۰

امروزقفسه مارکت‌ها پُر ازشیشه‌های آبلیمو و آبغوره‌های صنعتی شده است. لیمو آبگیری و آبغوره گیری، نوستالژی دوران گذشته نه چندان دور ما ایرانی هاست. با این حال هنوز عده زیادی از مردم به دنبال خوراکی‌های طبیعی و بدون مواد نگهدارنده می‌گردند.

پیش‌تر خانواده‌ها قبل از گرمای شدید تابستان غوره‌ها را برای آب گیری آماده و تا رسوب ناخالصی‌ها صبر می‌کردند. آبغوره  صاف و شفاف را داخل شیشه ریخته تا در سرمای زمستان آماده مصرف نگه می‌داشتند. در فاصله این زمان خرید لیمو ترش برای آبگیری هم یکی از سنتی بود که هرسال برای مصرف سالانه خانواده‌ها انجام می‌شد.

امروزبه دلیل آپارتمان نشینی مردم تمایلی برای آبلیموگیری و آبغوره گیری در منزل ندارند. برخی خیابان‌های تهران بورس فروش آبلیمو و آبغوره شده است. خیابان خورشید یکی از همین مکان‌هایی است که مغازه‌هایش به سنت قدیم و یا با دستگاه برای مشتریانشان آبلیمو و آبغوره تازه می‌گیرند.

قیمت هر کیلو آب لیموترش و آبغوره در این خیابان به اصطلاح بورس با هم متفاوت است. به گفته فروشندگان این واحد‌های صنفی، کیفیت لیمو ترش و غوره جهت آبگیری با هم متفاوت است. آن‌ها می‌گویند؛ امسال با توجه به خشکسالی و افزایش کرایه حمل لیموترش و غوره افزایش ۳۰ درصدی نسبت به سال گذشته داشته است.

اما در نهایت هر بطری از آب این ترش مزه‌ها نسبت به سال گذشته با افزایش ۲۰ تا ۳۰ درصدی مواجه شده است. افزایشی که تنها به دلیل گرانی محصول، افزایش مالیات مغازه ها، گرانی برق وآب و دستمزد می‌باشد.
امروز با توجه به گرانی لیمو ترش و غوره آب هر شیشه از این محصولات در سطح شهر تهران با قیمت‌های مختلف به فروش می‌رسد.

لیمو ترش از کیلویی ۱۵ هزار تومان تا ۲۴ هزار تومان در سطح شهر به فروش می‌رسد. غوره که این روز‌ها کمتر به چشم می‌خورد نیز کیلویی ۱۴ تا ۲۰ هزار تومان می‌توان خریداری کرد.

هر کیلو آبلیموی تازه ۳۰ تا ۴۰ هزار تومان به فروش می‌رسد. البته اگر مشتری لیمو را خریداری کند و بعد جهت آبگیری به سراغ واحد‌های صنفی آبلیموگیری ببرد، هر کیلو لیمو را ۳ تا ۴ هزار تومان بابت آبگیری پول می‌گیرند.آبغوره هم به همین صورت آماده فروش است. هر کیلو آبغوره بی نمک و تازه کیلویی ۳۵ تا ۵۰ هزار تومان فروخته می‌شود.

آبلیموگیری‌ها بدون قیمت مصوب

اسکندر آزموده رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان بستنی و آبمیوه تهران وضعیت قیمت گذاری آبلیمو و آبغوره را در گفتگو با اقتصاد ۲۴ چنین تشریح کرد؛ آب لیموترش و آبغوره قیمت مصوب ندارد. قیمتگذاری این محصولات توسط واحد‌های صنفی و با توجه به کیفیت آن انجام می‌گیرد.

وی ادامه داد:  امسال به دلیل گرانی لیمو ترش و غوره قطعاً آب این محصولات نیز با افزایش ۲۰ تا ۳۰ درصدی مواجه شده است.

به گفته آزموده؛ خشکسالی و گرانی حمل بار باعث افزایش قیمت لیموترش و غوره در این فصل شده است و مردم برای تهیه آب لیمو ترش و آبغوره هزینه بیشتری را پرداخت می‌کنند.

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان بستنی و آبمیوه تهران درپاسخ به این سوال که موضوع چندین نرخی بودن هر کیلو آب لیموترش و آبغوره مردم را دچار بلاتکلیفی کرده و اتحادیه در این خصوص چه اقداماتی را در راستای تعیین سطح قیمت متعارف انجام داده است؛گفت:  در این رابطه اتحادیه تنها بحث نظارت بر واحد‌های صنفی را برعهده دارد و هیچ دخالتی در تعیین قیمت‌ها ندارد.

وی ادامه داد: نظارت بر کیفیت و قیمت‌ها از سوی بازرسان اتحادیه انجام می‌گیرد، اما با این حال احتمال تخلف از سوی واحد‌های صنفی آبلیموگیری وآبغوره گیری وجود دارد.

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان بستنی و آبمیوه تهران؛ افزودن ناخالصی به آبلیمو از سوی واحد‌های آبلیموگیری را غیر قابل قبول خواند و گفت:  زمانی که در مقابل چشم مشتری اقدام به گرفتن آبلیمو و یا آبغوره می‌شود چطور امکان چنین تخلفی ممکن است؟!

آزموده ادامه داد: حتی امکان چنین تخلفی در شیشه‌های آبلیموسنتی آماده فروش نیز امکان ندارد. وزارت بهداشت به راحتی می‌تواند چنین تخلفات را اعلام و دستور پلمپ چنین واحد‌هایی را صادر کند.

وی تصریح داشت: تعداد ۱۵۰۰ واحد صنفی دارای مجوز کار در سطح شهر تهران مشغول به فعالیت هستند. اتحادیه با نظارت بر این واحد‌ها تا حد زیادی از گران فروشی و اجحاف در حق مشتری جلوگیری می‌کند. اما باید پذیرفت که امسال قیمت لیمو ترش و غوره نسبت به سال گذشته گران‌تر شده است و این موضوع قطعاً بر هر کیلو آب لیموترش و آبغوره نیز تأثیر گذار می‌باشد.

آزموده در پاسخ به این سوال که چرا تعداد واحد‌های آبلیموگیری در سطح شهر تهران بیش از تعداد اعلام شده از سوی اتحادیه است؛ گفت: ۳۰۰ واحد صنفی دیگر هم مراحل قانونی را جهت کسب جواز طی کرده اند و در دست اقدام می‌باشد. اما عده‌ای نیز بدون هیچ اطلاعی اقدام به راه اندازی واحد‌های صنفی آبلیموگیری کرده اند که به محض شناسایی پلمپ می‌شوند.