دکتر الهام پوربختیاران در گفتوگو با تسنیم با بیان اینکه علائم ابتلا به ویروس کرونای جهشیافته موسوم به دلتا، تفاوت چندانی با ویروسهای قبلی ندارد، اظهار کرد: ممکن است در ابتدا علائم ابتلا به بیماری خفیف باشد اما به سمت شدیدتر شدن برود.
وی افزود: هر کودکی که تب، بیحالی، علائم تنفسی، سرفه و تغییر سرعت تنفس و ... داشته باشد یا نوزادی که شیر نخورد، ممکن است به کرونا مبتلا شده باشد همچنین ممکن است کودکان، ناقل بیعلامت کرونا باشند یعنی هیچ علامتی نداشته باشند اما باعث انتقال بیماری به سایر افراد شوند.
متخصص بیماریهای کودکان با اشاره به افزایش میزان ابتلا به کرونا در کودکان با شیوع ویروسهای جهش یافته گفت: در حال حاضر به دلیل شیوع واریانت دلتا، میزان ابتلا به کرونا در کودکان بیش از پیش شده است و میزان بستری کودکان نسبت به پیکهای قبلی کرونا افزایش یافته است.
استادیار بیمارستان کودکان مفید با بیان اینکه کودکان نیز میتوانند از ماسک استفاده کنند، گفت: از هر سنی که کودک برای استفاده از ماسک با والدین خود همکاری کند، میتوان از ماسک برای کودکان نیز استفاده کرد، اصولاً کودکان بالای دو سال تمایل به زدن ماسک دارند و میتوانند از آن استفاده کنند.
وی درباره بازگشایی مدارس هشدار داد: با توجه به اینکه کودکان نمیتوانند اصول بهداشتی و استفاده از ماسک را به خوبی رعایت کنند؛ بازگشایی مدارس توصیه نمیشود و احتمالاً بازگشایی مدارس میزان شیوع ویروس کرونا را افزایش خواهد داد.
پوربختیاران در پاسخ به این سؤال که از زمان مواجهه فرد مبتلا به بیماری تا زمان ابتلا به کرونا چند روز طول میکشد، تصریح کرد: دوره کمون بیماری تغییری نکرده و از زمان تماس با بیمار مبتلا به کرونا تا زمان بروز علائم بیماری در فرد، ممکن است دو هفته زمان ببرد البته این امکان نیز وجود دارد که فرد، ناقل بدون علامت باشد.