پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۲ تير ۱۴۰۰ - ۲۲:۲۳
در پژوهشکده بیماری‌های گوارش و کبد

تأثیر دارو‌های بیماری التهابی روده در درمان کرونا

تأثیر دارو‌های بیماری التهابی روده در درمان کرونا
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از بررسی اثرگذاری‌های دارو‌های التهابی برای بیماری‌های التهابی روده IBD و تأثیر آن در درمان کرونا خبر داد.
کد خبر : ۵۶۴۶۴۴

آقای دکتر علیرضا زالی امروز سه شنبه به میزبانی سازمان جهانی بهداشت و پژوهشکده بیماری‌های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی برگزار شد، با اشاره به ابلاغ طرح‌هایی از سوی سازمان جهانی بهداشت به دانشگاه‌های علوم پزشکی گفت: بررسی اثرگذاری‌های دارو‌های التهابی برای بیماری‌هایی IBD و تأثیر آن در درمان کرونا که به میزبانی سازمان جهانی بهداشت و پژوهشکده بیماری‌های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی انجام خواهد شد.

به گزارش صدا و سیما وی افزود: این طرح کوهورت (مطالعه هم گروهی) در حال نهایی سازی اخذ کد‌های اخلاق است که مراحل اجرای آن بعد از اخذ کد‌های مربوطه به زودی اجرا خواهد شد.

آقای دکتر زالی با بیان اینکه این پژوهشکده در حوزه‌های مختلف همچون آموزش و ارایه کاربرد‌های پژوهشی در سطح جامعه الگوی بسیار موفقی در سطح دانشگاه و وزارت بهداشت محسوب می‌شود، اظهار کرد: این رشد چندساحتی نشان دهنده راهبرد روشن پژوهشکده است و باعث می‌شود بتوانیم بستر مطلوبی را برای رشد در بخش‌های مختلف ایجاد کنیم.

آقای دکتر زالی نسبت به گسترش و توسعه نیرو‌های انسانی تخصصی برای اجرای برنامه‌های راهبردی آینده نگارانه این پژوهشکده اعلام آمادگی کرد.

وی با اشاره به مطلوب بودن مدل آموزش در این پژوهشکده گفت: بسیار مهم است که بتوانیم درباره فراگیران با رعایت استاندارد‌ها و معیار‌های اصیل آموزشی به اهداف آموزشی برسیم.

* لزوم طراحی مدلی موفق از آموزش‌های پودمانی

آقای دکتر زالی، تصریح کرد: اگر مدل موفقی از آموزش‌های پودمانی طراحی شود می‌تواند به سایر نیاز‌های حوزه سلامت تسری پیدا کند. علاوه بر راه اندازی دوره‌های کوتاه مدت مهارت محور، نگاهی بین المللی به این دوره‌ها با توجه به جذابیت این دوره‌ها در کشور‌های منطقه، اهمیت بسیار دارد.

رییس دانشگاه گفت: با شروع بحران کرونا، آموزش مجازی رونق پیدا کرده است و می‌توان از بسیاری از مدل سازی در این زمینه کمک گرفت، در این صورت قیمت تمام شده دوره به حداقل ممکن می‌رسد.

*برگزاری ۲۵۶ کارگاه مهارتی کشوری توسط دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

وی با بیان اینکه تا چندسال پیش۹۰ درصد دوره‌های مهارتی کشور، متعلق به دانشگاه‌های علوم پزشکی استان تهران بود، یادآور شد: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی این مسأله را آسیب شناسی و سال گذشته ۲۵۶ کارگاه مهارتی کشوری را برگزار کرد. برای برگزاری این دوره‌ها در این مرکز نیز می‌توان اقدام کرد.

رییس دانشگاه در خصوص راه اندازی دوره MDPHDT، عنوان کرد: برنامه ریزی‌هایی در این زمینه انجام شده و نوعی مدل سازی جدید در نظر گرفته شده است که این مرکز می‌تواند نقطه شروع خوبی برای پیاده سازی آن، هرچند به صورت پایلوت، باشد.

آقای دکتر زالی اظهار کرد: آموزش همگانی، اقدام خوبی است که در این پژوهشکده کلید خورده که برای معرفی این مرکز نقطه قوتی است. خیلی از بیماری‌ها و مسائل با اصلاح آموزش‌های عمومی قابل پیشگیری است، بنابراین در حوزه آموزش آمادگی کامل برای توسعه وجود دارد.

وی افزود: بسیاری از رشته‌های نوین همچون پرستاری گوارش، نیاز به زیرساخت‌های قوی آموزشی دارد که در این مرکز فراهم است.

وی یکی از راهبرد‌های دانشگاه را پژوهش‌های کاربردی دانست و بر لزوم توسعه این موضوع تأکید کرد و گفت: در این زمینه امکان همکاری با وزارت علوم هم وجود دارد، برخی از این پژوهش‌های می‌تواند به مدلی در بستر آموزش نیز تبدیل شود.

آقای دکتر زالی افزود: برخی از مراکز در دانشگاه، مراکز متمایز و مرجع هستند و این شخصیت در پژوهشکده گوارش قابل لمس است. این مراکز نیاز به سرمایه گذاری‌های متفاوتی دارد. از طرفی کیفی سازی مطالعات و پژوهش‌ها نیز از رتبه‌های جهانی این مرکز قابل مشاهده است.

رییس دانشگاه، تصریح کرد: بهره گیری از تحقیقات در جامعه باید بیش از پیش در دستور کار قرار گیرد که این مهم با اعمال اصلاحاتی منطبق بر شرایط بحرانی حاکم امکان پذیر است.

آقای دکتر زالی در خصوص طرح روستای سالم، گفت: دانشگاه تمایل دارد با همکاری پژوهشکده گوارش در این طرح با سایر نهاد‌ها سهیم باشد.

وی با اشاره به اینکه بحران کرونا نشان داد چه معضل بزرگی در زمینه ویروس شناسی وجود دارد، افزود: اعضای هیأت علمی در گروه ویروس شناسی، باید در کنار رعایت مسائل سازمانی، در بستر آموزشی نیز فعالیت داشته باشند.

وی از مشارکت مسؤولانه متخصصان و کارکنان پژوهشکده در کنترل کرونا تقدیر کرد و گفت: انجام بالغ بر ۷ هزار نمونه گیری، عملکرد قابل توجهی است. توالی یابی ژنی ویروس کرونا در آینده می‌تواند بسیاری از راهبرد‌های درمانی را تحت تأثیر قرار دهد، از همین رو مطالعه در این زمینه را نیز در دستور کار قرار دهید تا سویه‌های جدید شناسایی شوند.

رییس دانشگاه از وجود ظرفیت بالقوه برای بهره گیری از دانش هوش مصنوعی در پژوهشکده خبر داد و گفت: اهمیت توسعه این دانش در دوران همه گیری کرونا خودنمایی کرده است. همکاری ستاد مقابله با کرونای تهران با شرکت مخابرات و راه اندازی برنامه ریسک من از مصادیق بارز آن محسوب می‌شود. کیفیت و غنای داده، از بخش‌های مهم توسعه زیرساخت‌های هوش مصنوعی است که پژوهشکده گوارش با این مؤلفه‌ها مشکلی ندارد.

وی در پایان تصریح کرد: همه دستاورد‌ها حاصل یک نگاه راهبردی عمیق است و این مهم، رمز بقا و ثبوت راهبرد‌های علمی شناخته می‌شود که پژوهشکده گوارش و کبد به خوبی این وظیفه را به انجام رسانده است.