کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد اعلام کرد که به دلیل افزایش و شدت جنگ در افغانستان، نزدیک به ۳۰۰ هزار نفر آواره شدهاند. این نهاد هشدار داده است که در صورت ادامه جنگ در این کشور امکان بروز بحران انسانی وجود دارد.
بابر بلوچ، سخنگوی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد، روز سهشنبه، بیستودوم سرطان در مقر این سازمان در ژنو با هشدار از بروز فاجعه انسانی در افغانستان گفته است که به دلیل افزایش جنگ از ماه ژانویه سال جاری میلادی به این سو، ۲۷۰ هزار نفر در این کشور آواره شدهاند.
طبق آمار ارایه شده از سوی این نهاد، با ثبت این آمار، رقم بیخانمانها در افغانستان به ۳.۵ میلیون نفر رسیده است.
بلوچ گفته است که شماری از غیرنظامیان به نمایندگان کمیساریای عالی پناهندگی سازمان ملل متحد گفتهاند که افزون بر جنگ مداوم، گروههای مسلح غیر مسوول از آنان در مسیر راهها اخاذی میکنند.
از سویی دیگر، این آوارگان از وجود مینها در مسیر رفتوآمد عمومی و نیز قطع خدمات اجتماعی و از دست دادن درآمد خود نگران هستند.
سخنگوی این نهاد تصریح کرده است که طی سه ماه نخست سال جاری میلادی تلفات غیرنظامیان ۲۹ درصد افزایش یافته است که بیشتر آنان زنان و کودکان هستند.
کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد، گفته است که نیازهای این آوارگان شدید است و این نهاد با وجود چالشها در دسترسی به گروههای آسیبپذیر، به خانوادههایی که به تازگی آواره شدهاند غذا، مسکن اضطراری، آب، امکانات بهداشتی و کمک نقدی فراهم کرده است.
از سویی دیگر، سخنگوی این نهاد خاطرنشان کرده است که درگیریهای مداوم، سطح بالای آوارگی، ویروس کرونا، آفتهای طبیعی از جمله خشکسالی و فقر در افغانستان به اوج خود رسیده است.
با این وصف، بلوچ هشدار داده است که عدم دستیابی به توافق صلح و جلوگیری از خشونتها به آوارهشدن هزاران خانواده دیگر در داخل و به بیرون از افغانستان خواهد انجامید.
در همین حال، کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد از جامعه بینالمللی خواست تا در این لحظه حساس، با روحیه همبستگی و با حمایت فزاینده در کنار دولت و مردم افغانستان بایستند.
این در حالی است که طبق اعلام بابر بلوچ، منابع بشردوستانه در حال حاضر به طور چشمگیری کاهش یافته است و کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل از کشورهای جهان برای رسیدگی به آوارگان درخواست کمک مالی کرده است.