جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۶ تير ۱۴۰۰ - ۲۲:۳۹

عرضه روزانه ۱۲۰۰ تن مرغ گرم در تهران

عرضه روزانه ۱۲۰۰ تن مرغ گرم در تهران
مشاور ارشد اتحادیه مرغداران گوشتی از عرضه روزانه ۱۱۰۰ تا ۱۲۰۰ تن مرغ گرم و ۱۵۰ تا ۲۰۰ تن مرغ منجمد در تهران خبر داد.
کد خبر : ۵۶۳۹۹۸

محمد علی کمالی سروستانی مشاور ارشد اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران درباره آخرین تحولات بازار مرغ اظهار کرد: بنابر مذاکراتی که سال گذشته و امسال با کمیسیون کشاورزی مجلس داشتیم، نمایندگان بر این باورند که قیمت مصوب مرغ به سبب افزایش هزینه های تولید، در هر فصل تعیین و اعلام شود.

وی افزود: با توجه به افزایش چشمگیر هزینه های تولید، اعلام نرخ مصوب یک یا ۲ بار در طول سال منطقی نیست.

کمالی سروستانی ادامه داد: علی رغم پیگیری های مکرر، قیمت مصوب مرغ در فروردین بر مبنای حداقل اعلام شد، این در حالی است که مسئولان ۱۰ روز بعد از اعلام قیمت مصوب، نرخ مصوب ذرت و کنجاله سویا را افزایش دادند که هیچ منطقی نمی پذیرد بعد از تصویب قیمت مرغ، نرخ نهاده های تولید افزایش یابد.

این مقام مسئول با بیان اینکه بعد از اعلام قیمت مرغ، نرخ مصوب هر کیلو ذرت و کنجاله سویا ۲۰۰ تا ۲۵۰ تومان افزایش یافت، گفت: هزینه حمل و نقل به ازای هر کیلو نهاده از ۴۵۰ به ۶۰۰ تا ۶۵۰ تومان رسید که تمامی این عوامل در نرخ تمام شده تولید تاثیر معناداری دارد.

مشاور ارشد اتحادیه مرغداران گوشتی در واکنش به قیمت بالای جوجه یکروزه بیان کرد: علی رغم آنکه قیمت مصوب هر قطعه جوجه یکروزه ۴ هزار و ۲۰۰ تومان است، اما مرغداران ۷ هزار تومان می خرند که تمامی این عوامل بر هزینه های تولید اثر معناداری می گذارد.

مشاور ارشد اتحادیه مرغداران گوشتی قیمت منطقی هر کیلو مرغ زنده با احتساب ۱۲ درصد سود منطقی را ۱۹ هزار و ۹۰۰ تومان و مرغ گرم در کشتارگاه را ۲۸ هزار تومان اعلام کرد و گفت: از ستاد تنظیم بازار انتظار می رود که هر چه سریع تر نرخ مصوب مرغ را اصلاح کنند تا شاهد توزیع خارج از شبکه نباشیم.

وی ادامه داد: علی رغم آنکه مرغداران هر کیلو مرغ زنده را با نرخ مصوب ۱۷ هزار و ۱۰۰ تومان توزیع می کنند، اما مرغ با نرخ ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان در اختیار مصرف کننده قرار نمی گیرد که این امر بیانگر انحراف در شبکه توزیع بعد از کشتارگاه است که این موضوع هیچ ارتباطی به مرغدار ندارد.

کمالی سروستانی با اشاره به اینکه تولید مرغ کاهش نیافته است، بیان کرد: بنابر آمار طی سه ماه اخیر به طور متوسط ماهانه ۱۱۴ میلیون قطعه جوجه ریزی صورت گرفته که با احتساب نگه داری ۴۵ روزه مرغ در واحدها، ۲۱۰ تا ۲۱۵ هزار تن مرغ هر ماه در بازار توزیع شده است که متاسفانه بخشی از مرغ تولیدی به صورت قطعه بندی یا مرغ کامل خارج از شبکه توزیع به دست مصرف کننده رسیده است.

این مقام مسئول از توزیع روزانه ۱۱۰۰ تا ۱۲۰۰ تن مرغ گرم و ۱۵۰ تا ۲۰۰ تن مرغ منجمد در تهران خبر داد و گفت: در شرایط کنونی عرضه مرغ با نرخ های بالای ۳۰ هزار تومان هیچ ارتباطی به مرغدار ندارد و تنها مشکلات سیستم توزیع علت اصلی این گرانی است.

وی درباره تاثیر تنش گرمایی بر تولید مرغ بیان کرد: همه ساله با چالش تنش گرمایی در فصل تابستان روبرو هستیم و امسال به دلیل افزایش دمای هوا، این موضوع تشدید شده است. اما به طور کلی در فصل گرما به دلیل درجه حرارت ۵۰ تا ۵۲ درجه، جوجه ریزی کاهش و در مقابل در استان های سردسیر و معتدل جبران‌می شود.

کمالی سروستانی با اشاره به تاثیر قطعی برق بر تولید مرغ گفت: امسال قطعی برق منجر به تلفات سنگین می شود چرا که زمانیکه تهویه مناسبی در سالن های مرغداری نباشد، تلفات افزایش می یابد. همچنین قطعی برق در کشتارگاه منجر به تاخیر در عرضه می شود که این موضوع بازار را بر هم می زند.

مشاور ارشد اتحادیه مرغداران گوشتی در پایان تصریح کرد: علی رغم آنکه مرغداران با نرخ ۱۷ هزار و ۱۰۰ تومان مرغ را توزیع می کنند، اما مرغ گرم با قیمت های بالا به دلیل مشکلات سیستم توزیع در بازار عرضه می شود که سازمان‌حمایت به دنبال آن است که با تکمیل سامانه نظارت بیشتری بر بازار داشته باشد.