پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۹ تير ۱۴۰۰ - ۰۰:۱۴

سندرمی که شما را ناشنوا می‌کند

سندرمی که شما را ناشنوا می‌کند
سندرم منییر یک بیماری شایع است که متاسفانه هیچ راهکار درمانی قطعی برای آن وجود ندارد.
کد خبر : ۵۶۳۰۷۶

بروز سرگیجه در فرد می‌تواند دلایل متعددی داشته باشد، اما یکی از اصلی‌ترین دلایل سرگیجه حقیقی به دلیل سندرم منییر (Meniere syndrome) است.

سندرم منییر یک اختلال در گردش مایعات در گوش داخلی است. گرچه دلیل اصلی بروز این سندرم در افراد هنوز ناشناخته است، اما بروز سرگیجه در پی حرکات غیرعادی مایع در گوش داخلی بروز می‌کند. در بیشتر موارد یکی از گوش‌های فرد درگیر می‌شود، اما در ۱۵ درصد از موارد امکان درگیر شدن هر دو گوش بیمار وجود دارد.

سندرم منییر به طور معمول در ۲۰ تا ۵۰ سالگی بروز می‌کند، اما محققان می‌گویند احتمال بروز آن در هر سنی وجود دارد. همچنین زنان و مردان به یک اندازه در خطر ابتلا به این سندرم قرار دارند. علائم این بیماری می‌تواند شامل یک حالت تهوع ملایم تا بروز شرایط وخیم در بیمار شود. برای مثال، زمانی که حملات سرگیجه شدید، مداوم و بدون علائم هشدار دهنده اولیه بروز کند می‌تواند باعث ناتوانی بیمار شود.

رایج‌ترین علائم بیماری منییر شامل موارد ذیل می‌شود:
۱- سرگیجه چرخشی دنباله دار
۲- وزوز گوش که می‌تواند تنها در زمان سرگیجه بروز کرده و یا به طور دائمی فرد را درگیر کند.
۳- از دست دادن شنوایی که در ابتدا می‌تواند به صورت متناوب در بیمار بروز کند، اما در بلند مدت به صورت دائم مشاهده شود.
۴- احساس پر بودن گوش که به طور معمول این حالت در آغاز یک حمله سرگیجه خود را نشان می‌دهد.

متاسفانه هنوز درمانی قطعی برای سندرم منییر کشف نشده است، اما به طور عمومی اقدامات ذیل برای درمان بیماران به کار گرفته می‌شود:

۱- دارو درمانی که بیشتر باعث از بین رفتن علائم حمله سرگیجه می‌شود. دارو‌هایی مانند دیازپام، لورازپام، مکلیزین و گلیکوپیرولات می‌توانند باعث تسکین سرگیجه و کوتاه شدن طول حملات در بیمار شوند.

۲- کاهش مصرف نمک و استفاده از دارو‌های ادرارآور می‌تواند با کاهش سطح آب بدن باعث کنترل سرگیجه در افراد شود. در حقیقت دلیل بروز حملات سرگیجه در سندرم منییر حرکت مایعات در گوش داخلی است، پس کاهش سطح آب بدن می‌تواند به کاهش فشار در گوش داخلی کمک کند.

۳- استفاده از برخی مواد غذایی نیز در بروز علائم این بیماری دخیل است. برای مثال برخی افراد زمانی که از کافئین، شکلات، و نوشیدنی‌های الکلی استفاده می‌کنند شاهد شدت یافتن علائم بیماری منییر هستند. از این رو، توصیه می‌شود این افراد از مصرف این مواد اجتناب کنند.

۴- درمان‌های شناختی که نوعی گفتار درمانی است به کاهش اضطراب و نگرانی فرد درپی بروز حملات سرگیجه کمک می‌کند.

۵- تزریق آنتی بیوتیک‌هایی مانند جنتامایسین به گوش میانی به فرد کمک می‌کند تا سرگیجه را کنترل کند. با این حال، این کار خطر از دست دادن حس شنوایی در فرد را به دنبال دارد.