پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۵ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۰
نامزد سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری

زاکانی: کشور بر مدار عقلانیت و درست اداره نمی‌شود/ کسی که خود را به خواب زده بیدارشدنی نیست

زاکانی: کشور بر مدار عقلانیت و درست اداره نمی‌شود/ کسی که خود را به خواب زده بیدارشدنی نیست
نامزد سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری گفت: ایران ظرفیت لازم را دارد و به جوانان، زنان، اقوام و مذاهب، دانشجویان، دانشگاهیان و آحاد مردم ظلم می‌شود زیرا کشور بر مدار عقلانیت و درست توسط دولت اداره نمی‌شود.
کد خبر : ۵۶۱۳۷۲

علیرضا زاکانی در گفتگوی تلویزیونی با مردم کرمانشاه اظهار داشت: همه امکانات بزرگی برای ما است که چنانچه از آن‌ها به درستی استفاده کنیم می‌توانیم علاوه بر رفع مشکلات گام‌های بلندی نیز برداریم.

وی عنوان کرد: ما برخوردار از اسلام عزیز، تمدن با پیشینه چند هزارساله، اقوام که گل‌های ایران هستند و اقلیت‌ها و مذاهب هستیم که بنده همه اینها را برای خودمان یه فرصت بزرگ می‌دانم و متعجب هستم که چطور به اینچنین ظرفیت‌های عظیمی بی‌دقتی می‌شود و محصول آن فقر، فساد، تبعیض، بی‌مسکنی و مشکلات متعدد است که بر دوش مردم سنگینی می‌کند.

زاکانی گفت: این تعارض را باید حل کرد و راه آن حضور در پای صندوق رأی است؛ بنابراین نخستین نکته من این است که پای صندوق رأی حاضر شوید و با رأی خود سرنوشت این ملت را رقم بزنید.

وی افزود: دولت راهی را اشتباهی طی کرده‌ و فکر کرده که از طریق خارج می‌تواند مشکلات ما را رفع کند؛ تحریم یک استراتژی دقیق و انتخاب شده توسط آمریکا برای برخورد با ملت رشید ایران است.

زاکانی با اشاره به اینکه انسان نباید از دشمن انتظار خوبی داشته باشد زیرا دشمن دشمنی می‌کند و ما باید عقل داشته باشیم و راه درست را انتخاب کنیم عنوان کرد: نخستین کاری که من انجام می‌دهم این است که نگاه کلی را تغییر می‌دهم؛ به این صورت که ما در داخل کشور ظرفیت‌های بی‌شماری داریم که باید به آن تکیه داد و پلی برای رشد، پیشرفت و رفع مشکلات مردم ایجاد کرد.  

وی گفت: با تورم موجود که کمر ملت را می‌شکند نباید انتظار داشت حال و رمقی برای مردم باقی بماند؛ با پنج شش سال افتخار دولت که مسکنی ساخته نشد که وزیر سابق این دولت آن را بیان می‌کرد نباید انتظار داشت که لبخند بر لبان مردم بیاید زیرا مردم در فشار هستند.

زاکانی افزود: باید این رویکرد را تغییر داد و طرح نویی را برافکند که شامل این باشد که توانمندی‌های داخلی را اصل قرار دهیم و از همه پتانسیل‌های منطقه و جهان در جهت سرآمدی ایران استفاده کنیم.

وی با اشاره به اینکه دولت بنده دولت اقدام و اصلاح است نه دولت حرف و شعار گفت: با اقدام فکورانه و دقیق و اصلاح امور مسیری را انتخاب می‌کنیم که ظرفیت‌های داخلی به ظهور و بروز برسد.

زاکانی افزود: در داخل کشور به دنبال این هستیم با عقلانیت، معنویت، عدالت و خلاقیت زمینه تحقق افتخارات و میزان بالایی از استقلال را برای کشور و آزادی را برای ملت به ارمغان بیاوریم زیرا جمهوری اسلامی باید متضمن استقلال، آزادی، معنویت و عدالت باشد که بتواند ایران قوی و پیشرفته را در منطقه و جهان سرآمد کند.

وی عنوان کرد: ایران ظرفیت لازم را دارد و به جوانان، زنان، اقوام و مذاهب، دانشجویان، دانشگاهیان و آحاد مردم ظلم می‌شود زیرا کشور بر مدار عقلانیت و درست توسط دولت اداره نمی‌شود.

زاکانی گفت: بنا است ما تغییر ایجاد کنیم اما تنها رویکرد کفایت نمی‌کند و این سنگ بنای اولیه این که باید اصلاح شود.

وی افزود: ما در این مسیر نیازمند این هستیم که تمام ابعاد را ببینیم زیرا کشور را نمی‌توان تک بعدی ساخت و کشور نباید ظاهر کارتنی به خود بگیرد که سر بزرگ و دست کوچک داشته باشد بلکه باید متناسب سازی شود.

زاکانی عنوان کرد: برای متناسب سازی کشور چهار رویکرد تحولی را انتخاب کرده‌ایم که رویکرد اول اقتصاد و مدیریت است زیرا امروز جان همه به لبشان رسیده است و فشار بر دوش مردم به قدری زیاد است که کمر آن‌ها در حال شکستن است اما گوش شنوا و چشم بینایی وجود ندارد.

وی گفت: دولت و رئیس جمهور محترم بارها اعلام کرده که همه چیز خوب است؛ یا نمی‌بینید یا نمی‌خواهید ببینید. کسی که خواب است می‌شود بیدار کرد اما کسی که خود را به خواب زده بیدارشدنی نیست.

زاکانی با بیان اینکه فوریت ما اقتصاد و مدیریت است عنوان کرد: در این فوریت اساس را جهش تولید قرار داده‌ایم و برای ما اولویت است و جهش تولید برای ما از یک فوریت بالا برخوردار است و در کنار این موضوع به دنبال این هستیم که کشور را بر مدار شایستگی اداره کنیم و به صورت شفاف توجه به حکمرانی فضای مجازی و دولت الکترونیک داریم.

وی با اشاره به دقت به موضوع تمرکزدایی گفت: عده‌ای در تهران زندگی و فکر می‌کنند می‌توانند برای تمام کشور تصمیم بگیرند و فکر کنند و این تصور غلط است. 

زاکانی با اشاره به اینکه 13 سال در مجلس تجربه بستن بودجه را دارم افزود: اعتباراتی که در نظر گرفته می‌شود شامل چهار دسته اعتبارات ملی، ملی استانی، وزارتخانه‌ها و اعتبارات استانی است که سهم استان‌ها 10 درصد است و 90 درصد خارج از استان تصمیم گرفته می‌شود و 12 درصد مربوط به وزارتخانه‌ها است و در استان‌ها نماینده‌ای وجود ندارد و این رویه باید بشکند.

وی بیان کرد: ما در استان‌ها به دنبال این هستیم که یک بازآمایش مجدد انجام شود که بتواند توانمندی‌های اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی را در هر نقطه معلوم کند و مبتنی بر آن بتوانیم 451 شهرستان را محور حرکت کشور قرار دهیم و اختیارات ویژه برای اداره شهرستان، هزینه کرد و انتقال اعتبارات یه شهرستان‌ها و اختیارات ویژه برای نخبگان شهرستان و به میدان آوردن آن‌ها فراهم کنیم.

زاکانی گفت: چنانچه این تمرکزدایی انجام شود در عمل امکانی فراهم نبود که بیش از 450 نقطه کشور با هم مسابقه می‌دهند و بنا این است و البته اگر در هر نقطه‌ای امکانی وجود دارد مهمتر این است که این امکان در همان نقطه در اولویت قرار گیرد و حق و حقوق مردم داده شود و در مرحله بعد به سایر نقاط داده شود.

وی افزود: نقاط بسیاری وجود دارد که در کنار معادن قرار دارند و خاک معادن را می‌خورند اما از مواهب آن بی‌بهره هستند و کسانی هستند که روی نفت نشسته‌اند، نفت را صادر می‌کنیم اما آن نقطه از حداقل‌ها محروم هستند و باید به این ظلم‌ها پایان داده شود.

زاکانی بیان کرد: ماده 110 قانون مالیات‌های مستقیم این امکان را ایجاد می‌کند که مالیات در همان محل گرفته شود و هر شرکتی در محل خود که مالیات را پرداخت می‌کند خود مردم از بخشی از مالیات آن سهم ببرند نه اینکه دولت در کوچه پس کوچه‌های تهران با آن معامله کند و شرکت‌ها مفسده‌انگیری کنند.

وی با اشاره به اینکه این تمرکزدایی این امکان را ایجاد می‌کند که بتوانیم از قاعده هرم اجتماعی تحول بزرگی را رقم بزنیم گفت: گام سلبی ما در همین بخش اقتصاد و مدیریت در جهت مبارزه قاطع با مفاسد اقتصادی و بروکراسی اداری است که دولت الکترونیک جنبه‌های بروکراسی اداری و تمرکززدایی امکان دادن اختیارات را فراهم می‌کند و مبارزه با مفاسد اقتصادی هم که توسط دولت الکترونیک و شفافیت پیشگیری می‌شود قاطعانه با مفسدین برخورد می‌کند.

زاکانی با بیان اینکه تجربه دو دهه برخورد با مفسدین را دارم افزود: بنده با معاون رئیس جمهور، دادستان تهران، وزیر اطلاعات، وزیر نفت، برادر رئیس جمهور و افراد مختلف دیگر برخورد کردم زیرا می‌فهمیدم نباید ضعیف‌کشی کرد و ضعیف‌کش بودن حاصلی نخواهد داشت و باید به تنه‌های فساد پرداخت و ریشه آن را از خاک بیرون کشید. تمام این اسامی شاکیان من در دادگاه بودند و با افتخار از این مسیر بیرون آمدم.

وی با بیان اینکه اکنون موضوع مبارزه با مفاسد اقتصادی یک موضوع جدی است عنوان کرد: مبارزه با لختی‌ها و سستی‌ها در بدنه اجرایی دولت یک امر حدی است و نخستین اقدام بنده اصلاح خود دولت است و چنانچه بتوانیم خود دولت را اصلاح و چالاک و سبک کنیم و عناصر خدوم داخل دولت، کارمندان و مسئولان دست به دست هم دهیم و انقلابی را در دولت آغاز کنیم این امکان فراهم می‌شود که از مقابل تولید کنار برویم و در خدمت مردم، بخش خصوصی و تولید قرار بگیریم و با شفافیت این مسیر را دنبال کنیم.