جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۰ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۸:۵۵

مرغ ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومانی کمیاب شد/ مرغ کیلویی ۳۵ هزار تومان!

مرغ ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومانی کمیاب شد/ مرغ کیلویی ۳۵ هزار تومان!
سرپرست اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران گفت: تولید و عرضه مرغ به بازار مناسب و بدون توقف در حال انجام است و توزیع و کنترل بازار بر عهده وزارت صمت است؛ اما گرانی هزینه جوجه ریزی و مشکلات تامین و توزیع به موقع نهاده همچنان باقی است.
کد خبر : ۵۶۰۸۸۶

پس از یک دوره صف کشی مردم برای خرید مرغ حالا شاید تب کمبود و گرانی در بازار مرغ فروکش کرده باشد، اما این محصول همچنان خیز افزایش قیمت برداشته است.

پس از بازگشت آرامش نسبی در بازار مرغ با قیمت ۲۴ هزارو ۹۰۰ تومان، دوباره طی روز‌های اخیر نرخ این محصول به ۳۵ هزار تومان افزایش یافت. مردم پس از یک دوره کوتاه ثبات قیمت حالا از گرانی بی سرو صدای مرغ شکایت دارند.

قیمت هر کیلو مرغ گرم در واحد‌های صنفی سطح شهر بین ۳۲ تا ۳۵ هزار تومان فروخته می‌شود. در حالی که دولت همچنان قیمت مصوب مرغ را ۲۴ هزار و ۹۰۰ اعلام می‌کند.

تولید کنندگان مدعی هستند، تولید مرغ طبق برنامه و بدون توقف و کاهش در حال انجام است. اما واحد‌های صنفی سطح شهر از عدم به موقع توزیع مرغ گلایه دارند و معتقدند که باز شرایط کمبود و گرانی مرغ در حال تکرار است.

علاوه بر مشکلات کمبود و گرانی نهاده که مدت هاست گریبان گیر مرغداران شده است. گرانی ۳ تا ۵ برابر قیمت مصوب جوجه یک روزه برخی مرغداران را وادار به توقف جوجه ریزی کرده است. از این رو احتمال ایجاد تنش جدید در بازارمرغ وجود دارد.

بازار مرغ آرام می گیرد؟

محمدعلی کمالی سروستانی، سرپرست اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران در گفتگو با اقتصاد ۲۴ می‌گوید: روزانه حدود ۷ هزار تن مرغ در سطح کشورتوزیع می‌شود. از این میزان روزانه هزار و ۱۰۰ تن مرغ از استان‌های مازندران، گیلان و گلستان به تهران وارد می‌شود.

وی ادامه داد:گرانی سایر محصولات پروتئینی مصرف مرغ را افزایش داده است. طبق آمار سرانه مصرف مرغ درکشور به بیش از ۳۲ کیلوگرم رسیده که با این وجود تولید و عرضه روزانه حدود ۷ هزار تن جوابگوی نیاز داخل است و هیچ مشکلی در تأمین مرغ مورد نیاز مردم نیست.

به گفته کمالی؛ مرغداران هر کیلو مرغ را با قیمت ۱۷ هزار و ۱۰۰ تومان عرضه می‌کنند. در حال حاضرمرغ گرم با قیمت ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان در واحد‌های صنفی به فروش و بدست مصرف کننده نهایی می‌رسد.

سرپرست اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران در پاسخ به این سوال که با وجود تولید و عرضه منظم مرغ به واحد‌های صنفی خرده فروش سطح شهر، چرا همچنان مردم از کمبودمرغ در برخی از مناطق شهر گلایه دارند گفت:بحث توزیع و کنترل بازار این محصول خارج از اختیارات تولید کنندگان مرغ است.

وی تصریح داشت: پس از خارج شدن مرغ از کشتارگاه، وزارت صمت متولی پیگیری توزیع از میدان بهمن تا خرده فروشان سطح شهر است. یکی از عوامل ثبات در بازار توزیع منظم مرغ است.

مشاور اتحادیه مرغداران گوشتی می‌گوید:در ماه گذشته حدود ۱۱۶ میلیون جوجه در کشورتولید شد که از این میزان حدود ۱۱۴ میلیون از آن حمل وبه سالن‌های کشتارگاه ارسال شده است.

وی تأکید داشت: از دو سه هفته آینده جوجه تخم مرغ‌های نطفه دار وارداتی نیز وارد چرخه تولید می‌شود. با این برنامه ریزی دولت، مشکلات بازار مرغ به زودی مرتفع می‌شود.

این فعال صنفی یادآور شد:واردات ۱۲۰ هزار تن مرغ برای ترمیم ذخایر و تنظیم بازاراقدام مناسبی از سوی دولت است. مرغ وارداتی عمدتاً به منظورتکمیل ذخایر استراتژیک وارد کشورمی شود. طی هفته‌های آینده با توزیع بیشتر مرغ به بازاروضعیت توزیع مرغ مناسب ترخواهد شد.

مشکلات مرغداران حل نشده 

سرپرست اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران با اشاره به چالش‌های پیش روی مرغداران گفت: در تامین و توزیع به موقع نهاده یک سری مشکلات همچنان وجود دارد. مرغداران برای جوجه ریزی نیاز به تأمین دان دارند. اگر دولت به موقع نهاده‌های دامی را در اختیار قرار ندهد مرغداران مجبور به تامین نهاده از بازار آزاد می‌شوند.

وی در پایان تأکیدداشت: علی رغم تولید و عرضه مناسب مرغ به بازار گرانی هزینه جوجه ریزی و مشکلات تامین و توزیع به موقع نهاده همچنان پابرجاست.