پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۰ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۰:۲۲
حاشیه های بازدید رئیسی

تقسیم کار نامزد ریاست جمهوری و کارگران مجرد: ازدواج از شما؛ تأمین مسکن با ما

تقسیم کار نامزد ریاست جمهوری و کارگران مجرد: ازدواج از شما؛ تأمین مسکن با ما
نامزد انتخابات ریاست جمهوری از «سهم ایران در بازار منطقه» هم انتقاد کرد و «مبادلات 20 میلیارد دلاری با کشورهای همسایه» را بسیار کمتر از حق ملت ایران دانست و وعده داد دولت او با فعال کردن دیپلماسی اقتصادی این رقم را با فوریت به دو برابر افزایش می‌دهد.
کد خبر : ۵۵۹۸۴۰

یکشنبه 9 خرداد 1400، ساعت 9 صبح؛ شهرک صنعتی عباس آباد در 45 کیلومتری پایتخت. یکی از مهم ترین مراکز تولیدی استان تهران که بیش از هزار و 400 واحد تولیدی و صنعتی با هزاران کارگر در آن فعالیت دارند. 

سر در ورودی هیچ کدام از کارخانه ها تابلوی «کارگران مشغول کارند» نصب نبود اما کارگران مثل هر روز با تنی رنجور از مشکلات و ناملایمات اما امیدوار به زندگی و آینده، پر تلاش و بی ادعا مشغول کار بودند که شنیدن یک «خسته نباشید» ساده و صمیمی آنها را برای لحظاتی جوری غافلگیر کرد که حتی فرصت نکردند در استقبال از مهمانشان مثل خیلی از مراسم های معمول شعار بدهند که «صل علی محمد، یاور رهبر آمد»!  

حجت الاسلام والمسلمین رئیسی که در دو سال گذشته در مقام قاضی القضات به استان های مختلف رفت تا در کنار پیگیری مأموریت های عدلیه، پای حرف‌ها و درد دل‌های کارگران و تولیدگران بنشیند، این بار به صورت سرزده به میان کارگران حومه پایتخت رفت تا به قول خودش «از زبان مولدها حرف بزند» و متعهد شود هیچ چیز نمی‌تواند پیوند بین دولت او با نیروهای مولد جامعه را قطع کند. 

او که در دستگاه قضایی همواره تأکید داشت هیچ عاملی حتی رسیدگی به تخلفات مربوط به واگذاری ها و اداره واحدهای تولیدی نباید باعث توقف چرخ های تولید شود، دیدار چهره به چهره اش با کارگران شهرک صنعتی نیز اجازه نداد برای لحظه ای دستگاه های صنعتی خاموش شود و کارگران دست از کار بکشند. 

 رئیسی در میان سروصدای گوشخراش دستگاه ها از خط تولید و برخی محصولات جدید و متنوع دو کارخانه لوازم خانگی و تجهیزات صنعتی بازدید کرد و با دیدن هر کارگر جویای وضع زندگی و میزان دخل و خرجش شد: «چند سالته؟»، «اهل کجایی؟»، «مدرک تحصیلیت چیه؟»، «متأهلی؟ بچه هم داری؟»، «چند ساله اینجا مشغولی؟»، «کار رو از کجا یاد گرفتی؟»، «حقوقت چقدره؟»، «از حقوقت راضی هستی؟». اینها سؤالات متعددی بود که او پرسید و جواب های متنوعی که شنید و گاهی هم مزاح حاج آقا را به دنبال داشت. 

مهم ترین دغدغه و درد دل کارگران در این بازدید چند ساعته، تورم فزاینده، مسکن و اجاره نشینی و عدم ثبات شغلی به دلیل تضعیف یا تعطیلی تولید در بسیاری از واحد‌های صنعتی کشور بود که  رئیسی گفت برای همه این مسائل برنامه دارد و دنبال حل یک یک آنها می رود و همه مشکلات با تلاش و همیاری کارگران و دولت برطرف می شود. 

وقتی یکی از کارگران گفت که مسکن، مشکل 90 درصد همکارانش هست و خودش هم با 42 سال سن هنوز خانه ندارد و نگران آینده فرزندانش است، رئیسی به هکتارها زمین بلااستفاده اشاره کرد که می توان با کم کردن هزینه آن و ارائه تسهیلات برای انبوه سازی در این زمین ها مشکل مسکن را حل کرد. 

او گفت «مسکن برای برخی یک آرزوی دست نیافتنی شده و اگر قبلاً خیلی ها آرزو داشتند یک خانه در شهر بخرند، الآن آرزو دارند بتوانند در شهر اجاره نشین شوند ولی حتی توان آن را هم ندارند و به حومه شهرها و روستاها پناه برده اند»! 

این کاندیدای ریاست جمهوری اما به کارگران اطمینان داد که درصورت پیروزی، نگرانی آنها را رفع می‌کند و تأکید کرد «دولت سیزدهم نه از روز دوم، که از همان روز اول، تولید مسکن را آغاز می کند و تلاش می کنیم سالانه یک میلیون مسکن بسازیم» و در ادامه به شوخی به کارگران جوانی که هنوز ازدواج نکرده اند، گفت: تقسیم کار می کنیم؛ شما قول بدهید ازدواج کنید، تأمین مسکن شما هم با ما». حرفی که خنده را بر لب کارگران  و شور و شعف و امید را در دلشان نشاند. 

یکی از خانم ها که از دیدن بی واسطه رئیسی جا خورده بود، فرصت را غنیمت شمرد و خیلی صریح و بی پرده حرف هایش را با این جمله شروع کرد که «حاج آقا! ما از آمدن شما به صحنه خیلی امیدوار شدیم چون شما در قوه قضاییه هم خیلی خوب عمل کردید و انتخاب خیلی از ما هستید» اما «مشکلات ما زیاد است و حقوقمان کم و به سختی زندگی می کنیم؛ پس انتظار زیادی از شما داریم که به درد دل ما برسید و به مسأله پایه حقوق ها توجه کنید». 

رئیسی با تأیید حرف های او جواب داد «همانطور که کار شما خیلی مهم است، حرف شما هم حرف درستی است اما اطمینان داشته باشید هر کاری از من به عنوان مسئول برآید، انجام می دهم. وظیفه ما حمایت از تولید و کارگر است؛ شما فقط با آرامش خاطر به فکر کار و تولید باشید». 

کارگری که در پاسخ به سؤال آیت الله رئیسی درباره رضایتش از کار ابراز رضایت کرده بود، با دور شدن حاج آقا به آرامی در گوش همکارش گفت «می خواستم مشکل مالیات را مطرح کنم اما نگفتم دیگه»؛ از او پرسیدم مشکل چیه؟ گفت «ما کلاً 3 میلیون حقوق می گیریم اما 120 هزار تومان باید مالیات بدهیم. خداییش خیلی برای یه کارگر سخته اینقدر مالیات ازش کم بشه». 

یکی از تولیدگران، چرخه تعطیلی بسیاری از کار

خانه ها و واحدهای تولیدی را این گونه شرح داد که «حجم تبادلات مالی بازار لوازم خانگی 6 میلیارد دلار است که در گذشته بخش زیادی از آن از طریق قاچاق بود اما الآن 67 درصد آن تولید داخل است اما به خاطر بالارفتن قیمت مواد اولیه و نداشتن سرمایه برای تأمین مواد مورد نیاز، ظرفیت تولید پایین آمده و هم مردم با خرید کالای گران ضرر می کنند و هم به دلیل تأمین نشدن بازار کالای داخلی قاچاق افزایش پیدا می کند»؛ حرفی که مدیر یکی دیگر از واحدهای تولیدی آن را تکرار کرد و گفت اگر سرمایه در گردش داشته باشیم و اجازه بدهند ماشین آلات دست دوم وارد شود، می توانیم ظرف دو سال ظرفیت تولید صنعتی را دو برابر کنیم و الآن که فصل گرما هم هست، هزاران کولر گازی بیشتر تولید کنیم. 

آیت الله رئیسی در جواب او از نابسامانی در وضعیت نقدینگی ابراز تاسف کرد و توضیح داد: نقدینگی سرسام آور تبدیل به تهدیدی برای کشور شده اما از طرف دیگر تولیدکننده از کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش رنج می برد! و همه مجموعه های اقتصادی و مردم از مدیریت بانکی گله مندند؛ رئیسی در ادامه تأکید کرد که دولتش نظام بانکی را اصلاح خواهد کرد و توضیح داد: من در قوه قضائیه جلسات پی در پی با مسئولان بانکی داشتم و تلاش های فراوانی برای اصلاح وضع موجود کردم اما این اقدامات کافی نیست؛ باید ریشه فساد را در سرمنشاء بخشکانیم و من برای انجام این ماموریت بزرگ وارد صحنه شده ام. 

وقتی تولیدکنندگان با ابراز گلایه شدید از مسائلی همچون مشکلات بانکی، بروکراسی اداری و مجوزهای بی پایان و متعدد، واردات لجام گسیخته و قاچاق کالا از آیت الله رئیسی برای نجات تولید و صنعت کشور استمداد کردند‌، او پاسخ داد: دولت وظیفه هدایت، حمایت و نظارت دارد اما نباید با صدور مجوز‌ و تصمیمات خلق الساعه دست و پای تولیدگر را ببندد و الزام کارآفرین به اخذ مجوزهای متعدد باید جایش را به نظارت پسینی دولت بدهد. 

او به عملکرد دو ساله خود در عدلیه برای حمایت از تولیدگران هم اشاره کرد و گفت «حرکت ما در قوه قضائیه گام به گام و در صحنه و مورد به مورد بود؛ نه شتاب زده. قاطع و مستحکم بود؛ نه لرزان و مردد» و برای نمونه برای مدیرعامل آذری زبان شهرک های صنعتی که در کنارش ایستاده بود، توضیح داد «در همین تبریز شما 32 واحد تولیدی به ناحق تعطیل شده بود که اینها با همت خود کارگران و تولیدکننده ها و تلاش مسئولان قضایی استان فعال شد. وقتی امکانات و تجهیزات هست، باید مدیریت کرد که اینها در خدمت تولید قرار گیرند». 

رئیسی از مهجوریت رزمندگان خط مقدم نبرد اقتصادی و پیشرانان حقیقی کشور در سایه ساختارهای فسادزا و معیوب انتقاد کرد و از همپیمانی دولت با نیروهای مولد کشور و ایجاد یک خیزش عمومی و اجتماعی برای برپایی ایران قوی سخن گفت و به جوانی که گفته بود «امید ما به شماست»، توصیه کرد همیشه امیدش به خدا باشد و حرفش را این گونه کامل کرد: «از شما دعا و کار و تلاش، از ما هم پیگیری مشکلات شما و عمل به وعده ها» و ادامه داد: «فقط قدرت نظامی امنیت آور نیست بلکه تولید برتر و با کیفیت و قابل رقابت با نوع خارجی نیز تولید قدرت می‌کند و امروز قدرت کشور در گرو اقتدار در تولید است و هر کس به تولید رونق دهد، به امنیت و اقتدار ملی کمک می کند».

حجت الاسلام والمسلمین رئیسی اما از توجه به کیفیت در تولید کالاهای ایرانی هم سخن گفت: «مردم گله مندند چرا کشوری که تولید موشک می کند، نمی‌تواند خودروی با کیفیت در سطح توقع مردم بسازد؟!» و ادامه داد «دلیلش این است که سرریز فناوری از حوزه های دفاعی به صنعت کشور وجود ندارد» و تأکید کرد که دولت سیزدهم این کار را انجام خواهد داد چرا که معتقد است «با سرریز فناوری حوزه های دفاعی در حوزه صنعت کشور، پیشرفت اتفاق خواهد افتاد». تبلیغات، بِرند نمی‌سازد بلکه این کیفیت است که یک محصول را به بِرند تبدیل می‌کند وقتی به مشتری اطمینان می‌دهید از خرید خود‌ ضرر نکرده است‌.

این داوطلب ریاست جمهوری از «سهم ایران در بازار منطقه» هم انتقاد کرد و «مبادلات 20 میلیارد دلاری با کشورهای همسایه» را بسیار کمتر از حق ملت ایران دانست و وعده داد دولت او با فعال کردن دیپلماسی اقتصادی این رقم را با فوریت به دو برابر افزایش می‌دهد. 

رئیسی، گریزی هم به معضل قاچاق و واردات بی رویه زد و گفت که پشت پرده این دو معضل «مافیا» قرار دارد و با ناکافی خواندن برخوردهای پلیسی و قضایی با واردات بی رویه و قاچاق کالا تأکید کرد «ریشه مافیای واردات و قاچاق را باید از طریق دولت خشکاند». 

او برای پرهیز از شعارزدگی در بیان این حرف به راهکار مهم مقابله با قاچاق اشاره کرد و گفت «ارزی که از مسیر صادرات به دست می‌آید، باید وارد حوزه تولید شود و این وظیفه دولت است که با رهگیری پول هایی که رد و بدل می شود، بر این موضوع نظارت کند». 

این کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در واکنش به گلایه های تولیدگران از قطعی مکرر برق و تبعات آن برای نظام تولید هم اعتراض آنها را وارد دانست و گفت اگر به قانون برنامه ششم توسعه که تکلیف کرده باید به میزانی مشخص برق تولید می‌کردیم عمل می شد، الآن واحد‌های تولیدی و مردم با قطعی چند ساعته برق مواجه نمی‌شدند و شاهد این همه خسارت نبودیم. 

دیدار با تولیدکننده ها و کارگران فقط به بیان مشکلات جامعه کارگری نگذشت؛ کارگران در لابه لای حرف هایشان بارها از فعال بودن چرخه تولید و از داشتن کار و حقوق مستمر و موفقیت هایشان و نقش مهمی که در پیشرفت کشور دارند هم سخن گفتند. 

کارگری با بوسیدن شانه رییسی گفت «من در سوریه مدافع حرم بودم. یک بار در جهاد با تکفیری ها احساس غرور کردم و یک بار هم اینجا در سنگر کار تولید». رئیسی هم با ابراز خرسندی از تلاش تولیدگران و کارگران به ذکر خاطره ای پرداخت و گفت: یک بار که به چین رفته بودم آنجا دیدم چقدر با نظم و ترتیب و احساس مسئولیت کار می کنند. گفتم چرا ما اینطور کار نمی کنیم و چه چیزی کمتر از آنها داریم؟ اما امروز حقیقتاً وقتی آمدم اینجا افتخار کردم که دیدم همه با اشتیاق از کار حرف می زنند». 

رئیسی با توجه به همین موضوع گفت که دولتش تولیدمحور خواهد بود و با مردم و همه نیروهای مولد و ضدفساد ائتلاف می کند و برای تشکیل ایران قوی دست یاری به سوی آنها دراز می‌کند. 

کارگران در پایان این دیدار با سیدابراهیم رئیسی عکس یادگاری انداختند؛ عکسی که دیدن آن در یک قابل زیبا در اتاق کار یا خانه هایشان یادآور ائتلاف شان با کسی است که قول داد دولتش همواره حامی آنها و در کنار آنها باشد.