پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۷

«صبح آخرین روز» و تصویری از شهادت شهریاری تا فخری زاده + تصاویر

مجموعه تلویزیونی «صبح آخرین روز» با موضوع زندگی شهید شهریاری از روز ترور این شهید توسط صهیونیست ها آغاز می شود و در این میان گریزی هم به شهادت شهید فخری زاده دارد.
کد خبر : ۵۵۷۷۱۰

«ترور» در تمام دنیا منحوس است فرقی هم نمی‌کند چه کسی باشد اما اینکه چه کسی ترور می‌شود قضیه را مهمتر می‌کند. ایران سالهاست که قربانی ترور است. از همان اوایل انقلاب که منافقین کوردل هرکه را سر راهشان می دیدند به شهادت می رساندند تا حالا که چند سالی است رژیم اشغالگر اسرائیل دست به کار شده و از هر فرصتی استفاده می کند تا دانشمندان ایرانی را ترور کرده و آنها را به شهادت برساند.

یکی از این شهدای جلیل القدر، شهید «مجید شهریاری» از دانشمندان هسته ای کشورمان است که در سال 1345 در زنجان متولد شد و متاهل و دارای دو فرزند به نام‌های محسن و زهرا بود. همسر این شهید بزرگوار، بهجت قاسمی نیز عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی است.

شهید مجید شهریاری دانشمند فرزانه و استاد فیزیک هسته‌ای دانشگاه شهید بهشتی ایران در تهران در 8 آذر 1389 توسط رژیم صهیونیستی و با همکاری اطلاعاتی منافقین در یک عملیات تروریستی به درجه رفیع شهادت نائل شد. حالا پس از چند سال تلویزیون سریالی با نام «صبح آخرین روز» تدارک دیده که بناست از امشب -25 اردیبهشت ماه- روانه آنتن شبکه دو سیما شود.

 

**قصه از کجا شروع می شود؟

قصه سریال با ترور شهید شهریاری آغاز می شود. او از معدود افرادی است که مدارج علمی بالایی داشته و سائل سخت اتمی را حل می کند. همین موضوع کافی است تا دشمنان روی او تمرکز شوند و برای از بین بردنش نقشه بکشند.

در قسمت نخست سریال ترور شهید را می بینیم. درست روز 8 آذرماه سال 89 را که او جلوی چشم خانواده اش به شهادت می رسد. سریال پس از این بخش به زندگی این شهید بزرگوار ورود پیدا می کند.

 

**محوریت سریال با کدام بخش از زندگی شهید است؟

سریال از بخش های مختلفی تشکیل شده اما اینکه محوریت با کدام موضوع است. سوالی است که از مصطفی علمی فرد تهیه کننده سریال پرسیدیم. وی در پاسخ گفت: شروع داستان با موضوع ترور شهید شهریاری است اما محوریت داستان با زندگینامه ایشان است. در حقیقت ما پس از تصویر ترور این شهید، به سال 49 و زمان تولدش می رویم و ضمن ارائه تصویری از شهادت وی، شیوه زندگی اش را هم روایت می کنیم.

وی ادامه داد: با این رویکرد بیشتر در این سریال ما به وجوهات اخلاقی، معرفتی و علمی شهید خواهیم پرداخت تا او را به مردمی که نمی‌شناختند، معرفی کنیم.

 

**کجای سریال به موضوع هسته ای می پردازد؟

همان طور که گفته شد، سریال به زندگی شهید شهریاری به عنوان یک دانشمند هسته ای می پردازد اما جایگاه بخش علمی زندگی شهید شهریاری در سریال کجاست؟

همان طور که گفته شد سریال به بیوگرافی شهید شهریاری می پردازد، اما در این باره حسین تبریزی کارگردان سریال توضیح داد: وقتی اسم دانش هسته ای به میان می آید، بسیاری فکر می کنند منظور بخش جنگی آن است. درحالی که امروزه بخش عظیمی از زندگی ما به دانش هسته ای گره خورده و موضوعات پزشکی، علمی، کشاورزی، اکتشاف آب و... همه به موضوع هسته ای ارتباط دارند.

وی افزود: هدف اصلی ما در این سریال شناساندن دانشمندانمان و خدمات آنها به نسل‌های بعد از خودمان است و در عین حال ترغیب شدن دیگران به الگوسازی از این افراد است.

 

**چه کسی نقش شهید شهریاری را ایفا می کند؟

نقش شهید شهریاری در این سریال در ۵ برهه به تصویر کشیده می شود و به همین خاطر ۵ بازیگر مختلف در قالب این نقش قرار گرفته اند. سن ۵، ۸، ۱۳، ۱۸ و ۲۳ سالگی تا ۴۶ سالگی هر کدام بازیگران مجزایی دارند. فرحان فرحناک بازیگر این نقش از سن ۱۸ تا ۲۳ است و کاوه خداشناس بعد از ۲۳ سالگی را ایفا می کند، همچنین بازیگران کودک و خردسال و نوجوان نیز از بومی های چهار محال و بختیاری و قم و تهران انتخاب شده اند.

اما ایفای نقش اصلی را کاوه خداشناس برعهده دارد که پیش از این نیز در سریال های بسیاری ایفای نقش کرده است. تبریزی درباره انتخاب خداشناس نیز توضیح داد: ما به بازیگران بسیاری فکر کردیم و آنها را بررسی کردیم اما در نهایت دیدیم که آقای خداشناس از جنبه های مختلفی نظیر چهره، فیزیک و حتی روحیه های اخلاقی شباهت بسیاری به ایشان دارد. در حقیقت نوعی نرمش در رفتار او بود که به شهید شهریاری نزدیک میشد. 

وی تاکید کرد: البته این را هم بگویم که ما در سریال وظیفه سنگینی برعهده داشتیم چون یک زندگی واقعی را به تصویر می کشیدیم. به همین دلیل علاوه بر ظاهر، درون بازیگر هم برایمان مهم بود و امیدوارم مخاطبان از حاصل تلاش ما لذت ببرند.

**تصویری از ترور شهید فخری زاده در سریال

همان طور که گفته شد، رژیم صهیونیستی تلاش بسیاری برای از بین بردن دانشمندان ایرانی دارد که آخرین آنها شهید محسن فخری زاده بود که درست 10 سال پس از شهادت مجید شهریاری و در روز 7 آذرماه سال 99 وی نیز ترور و به شهادت رسید.

اما نکته قابل توجه این است که سریال «صبح آخرین روز» به ترور شهید فخری زاده نیز پرداخته است. در این رابطه علمی فرد، توضیح داد: ما در سریال نگاه گذرایی نیز به سایر شهدای هسته ای نظیر شهید علی محمدی و ... خواهیم داشت که آخرین آنها شهید فخری زاده است.

 

**رضایت خانواده شهید شهریاری از سریال

تصویربرداری سریال به پایان رسیده و سالار عقیلی نیز تیتراژ پایانی آن را خوانده است. به گفته علمی فرد در طول ساخت سریال مدام با خانواده شهید شهریاری مشورت و رایزنی صورت گرفته و همسر وی قسمت هایی از سریال را دیده و نظر مثبت خود را اعلام کرده است.

قصه این سریال را حسن عطارها، فاطمه حیدری و مرتضی اصفهانی نوشته اند و در این سریال مهران رجبی نقش «مش باقر» پدربزرگ شهیدشهریاری را بازی می‌کند. سپیده خداوردی نقش همسر شهید را ایفا می کند. اردشیر رستمی پدر شهید شهریاری، شهرام عبدلی دایی شهید، سیروس همتی برادر شهید و سیدجواد هاشمی در نقش یکی از مسئولین اطلاعاتی و امنیتی در سریال حضور دارد. همچنین مهدی صباحی و شکرخدا گودرزی در نقش یکی از دوستان و همکلاسی‌های قدیمی شهید شهریاری و دیگری در نقش یکی از متولیان امامزاده صالح به ایفای نقش می‌پردازند.

 

**پرداختن به وقایع تاریخی سال 89

یکی دیگر از نکاتی که از اهمیت بالایی برخوردار است، شیوه مواجهه سریال با وقایع زمان حیات شهید شهریاری است. در این باره نیز تهیه کننده سریال توضیح داد: ما کاملا موضوعات تاریخی را در سریال لحاظ کرده ایم و به آنها پرداخته ایم.

وی ادامه داد: سریال با زندگی شهید شهریاری پیش می رود اما ما به طور کامل با تاریخ پیش می رویم و آنچه روی داده را در سریال می بینیم. البته سازمان انرژی اتمی هم در این میان همکاری بسیار خوبی با ما داشت و ما سیر وقایع تاریخی آن زمان را هم در سریال داریم.

 

**حضور 400 بازیگر در سریال

سریال «صبح آخرین روز» شهریور ماه سال گذشته در زنجان کلید خورد و بعد از مدتی تصویربرداری در زادگاه شهید شهریاری، عوامل راهی تهران شدند. داستان سریال از یکسال قبل تا روز شهادت این دانشمند هسته‌ ای به تصویر کشیده می‌شود. همچنین گریزی به اتفاقات حوزه هسته‌ای در چند سال بعد از شهادت دارد.

۵ بازیگر برای ۵ دوران زندگی شهید شهریاری درنظر گرفته شده است که کاوه خداشناس از دوران لیسانس به بعد این شخصیت را بازی می‌کنند. فرحان فرحناک از ۱۸ سالگی تا ۲۳ سالگی و برای ۵ سالگی، ۸ سالگی و ۱۳ سالگی هم بازیگرانی از چهارمحال و بختیاری، قم و تهران شناسایی شده‌ اند.

این سریال پربازیگر است و ۴۰۰ کاراکتر در آن ایفای نقش خواهند کرد و در لوکیشن‌ های زنجان و قسمت‌هایی که مربوط به سرزمین مادری شهید شهریاری است در خدمت بازیگرانی همچون مهران رجبی، زهرا سعیدی، میرطاهر مظلومی، سپیده خداوردی، شهرام عبدلی، سیروس همتی، حسن اسدی، افسانه ناصری، راضیه دهقان، اردشیر رستمی بوده است. این سریال در ۳۰ قسمت ۴۰ دقیقه‌ ای تولید و جایگزین سریال«بچه مهندس ۴» می شود.