علی علیزاده همزمان با روز قدس در نشست صمیمی با اعضای جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه مراغه، با اشاره به اینکه در عرصه بین الملل هر کنشی واکنشی خواهد دارد، اظهار داشت: اگر اقدامی بدون جواب بماند طرف مقابل میتواند ضربه بعدی را بزند، بنابراین باید جواب قانع کننده داده شود.
وی با بیان اینکه بعد از پاسخهای قاطع ایران، عربستان کرنشهای خود را شروع کرده است، افزود: اخیراً ولیعهد عربستان دنبال ارتباط حسنه با ایران شد، حمله به پایگاههای ایران قطع شده و موضعهای ایران در مذاکرات وین تقویت شد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر اینکه امروز کشور شدیدترین تحریمها و فشارهای اقتصادی را تحمل کرده است، تصریح کرد: اکنون به لحاظ توانمندی و اتکا به خود و هم از لحاظ اقتصادی دقیقاً در مرحله واکسینه شدن در مقابل فشارها هستیم و آنها را میتوانیم بلااثر و خنثی کنیم.
نماینده مردم مراغه و عجبشیر در مجلس شورای اسلامی، موقعیت کشور را در حال رسیدن به استقلال واقعی و توانمندی داخلی عنوان کرد و گفت: بعد از تقدیم هزاران شهید، تحمل مشکلات مختلف و تحمل تحریمها، در موقعیت جنگ اقتصادی شدید قرار گرفتهایم که نباید در این مقطع فریب دشمنان را بخوریم که در اینصورت به اول خط برگشته و تمام مشکلات از نو شروع میشود.
وی، خاطر نشان کرد: باتوجه به موقعیت ژئوپلیتیک ایران مجبور به رسیدن به توانمندی کامل داخلی هستیم که در غیراین صورت استقلال ما دچار چالش میشود.
علیزاده با اشاره به فرارسیدن انتخابات ریاست جمهوری، این انتخابات را بسیار با اهمیت دانست و گفت: این انتخابات، آینده ایران را تعیین میکند و باید در انتخاب فرد توانمند و کارآمد دقت بیشتری داشته باشیم.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، در پاسخ به سؤال یکی از دانشجویان در مورد شفافیت آرا، ابراز داشت: از ابتدا موافق شفافیت آرا بودم و هستم، نمایندهای که نتواند آرای خود را شفاف کند، ضعیفترین مجلس را خواهند داشت. معتقدم نه تنها در مجلس، بلکه باید در بقیه نهادها نیز شفافیت باشد چون در اینصورت هیچ اختلاسی صورت نمیپذیرد.
وی افزود: از معدود نمایندههایی هستم که مدافع شفافیت بودم و همچنان پیگیر بحث شفافیت هستم. به عنوان مثال اگر در دانشگاه شفافیت باشد و اقدامات رئیس و هیئت رئیسه و رئیس دانشکده و ... شفاف باشند تا چه اندازه به روند بهبودی دانشگاه کمک خواهد کرد؟
نماینده مردم مراغه و عجبشیر در مجلس شورای اسلامی، در ادامه، با اشاره به اینکه در زمان شروع نمایندگی، مشکلات در سطح شهر روی هم انباشته شده و بودجه دولت به شدت پایین بوده است، تاکید کرد: با این حال با تمام توان و تلاش خود در این راستا به سراغ تمام مشکلات رفته و در بعضی موارد به نتیجه رسیده و برخی از موارد به نتیجه مطلوب نرسیده است. آزادراه مراغه-هشترود یکی از مهمترین و بااهمیتترین پروژههایی است که اشاره شد، همانطور که 3 سال آزادراه هشترود-مراغه بدون بودجه مانده بود با پیگیریهایی که انجام دادم دستور تخصیص بودجه را گرفتهام و در مرحله ابلاغ از سازمان برنامه و بودجه قرار گرفته است.
وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه صنعت و اشتغال مراغه، افزود: باید برای اشتغال جوانان تلاش کنیم و این اتفاق از طریق صنعتی شدن مراغه میگذرد، چرا که مراغه به لحاظ تاریخی، سیاسی و تمدنی و هم به لحاظ گستره جغرافیایی و جمعیت دومین شهر استان بعد از تبریز بوده و تماماً همت خود را بر این گماردهایم که منطقه ویژه اقتصادی و هم شهرک صنعتی شماره دو و هم شهرک صنایع غذایی به راه افتد.
علیزاده، با اشاره به سابقه تاریخی، تمدنی، علمی و فرهنگی مراغه، رصدخانه مراغه را یکی از نمادهای اصلی تاریخ و تمدن این شهر برشمرد و ابراز داشت: انتخاب «روز مراغه» در طول سال باید باعث تقویت روند رشد و توسعه و توجه به داشتههای تاریخی این شهر شود.
وی با انتقاد از حذف دانشکده فنی مهندسی و علوم پایه از دانشگاه مراغه و انتقال امتیاز آن به سایر شهرها، تصریح کرد: روز مهندس در کشور به نام خواجه نصیرالدین طوسی است که مراغه را مرکز علم نجوم، اختر و فیزیک و مهندسی قرار داده بود، پس چگونه میتوان دانشکده فنی مهندسی و علوم پایه را از این دانشگاه حذف کرد؟
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، خاطر نشان کرد: باعنایت خدا، پیگیریهای ما درمورد دانشگاه نتیجه داد و دانشگاه روند توسعه و فعالیت خودش را ادامه میدهد. از سوی دیگر، در حالی که مراغه بهشت فسیل شناسان دنیاست، موافقت ایجاد دانشکده هنر و مرکز فسیل شناسی را برای دانشگاه مراغه گرفتهایم. این مسیر بازشده و بنده هم پیگیر هستم که تحقق آن به همت دانشگاه بستگی دارد و تنها تضمین این اتفاقات تلاشهای مسئولین خواهد بود لذا با هم افزایی و همکاری میتوانیم نتیجه بگیریم.
عرفان ناصح، دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه مراغه هم در ابتدای این جلسه، برگزاری نشستهای هم اندیشی دانشجویان و نماینده مردم مراغه را اقدامی ارزشمند برای پیگیری مطالبات مردم و تلاش برای حل مشکلات دانست و گفت: با تداوم این جلسات، میتوانیم صدای دانشجویان و مردم را به گوش مسئولان برسانیم و نقش فعالی در پیگیری مطالبات مردم داشته باشیم.
به گزارش تسنیم در این نشست، دانشجویان موضوعات مختلفی در رابطه با مشکلات دانشگاهی، شهری، کشوری و بین المللی مطرح کردند که از جمله موارد مطرح شده، مشکلات موجود در صنایع تبدیلی محصولات کشاورزی مراغه و جلوگیری از حیف و میل شدن محصولات کشاورزی بود.
دانشجویان دانشگاه مراغه، ایجاد شهرک صنعتی دوم و شهرک صنعتی غذایی را ضرورتی برای شهر مراغه دانستند و تاکید کردند: حدود 400000 تن محصولات کشاورزی در این شهر تولید میشود که با مدیریت درست علاوه بر ایجاد اشتغال و استفاده مطلوب از محصولات، ارزش افزوده محصولات کشاورزی نیز بالاتر خواهد رفت.
همچنین، دانشجویان در رابطه با مشکلات موجود صنایع و کارخانهها، عدم مکانیزاسیون مرغداریها و عدم وجود صنعت بسته بندی مناسب در مراغه به مواردی اشاره کردند.