جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۲ فروردين ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۹

شانس ابتلای زنان به کرونا از مردان کمتر است

یک متخصص زنان و زایمان گفت: مطابق مشاهدات شانس ابتلای زنان به کرونا از مردان کمتر بوده که شاید به علت تفاوت در ترشح هورمون‌های جنسی زنانه باشد.
کد خبر : ۵۵۳۲۷۱

فهیمه رمضانی متخصص زنان و زایمان در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران با اشاره به عواقب شیر مادران کرونایی روی نوزادان گفت: توصیه می شود مادران کرونایی از شیردهی به نوزادان خود صرف نظر کنند، اما در مقابل مادران بهبود یافته می توانند به فرزندان خود شیر دهند. مادری که به کرونا مبتلا بوده و بهبود پیدا کرده منع مصرف شیر دهی ندارد. طی آزمایش های انجام شده مشخص شده است که ایمنی مادر در قبال کرونا حتی از طریق شیر مادر نیز به نوزاد منتقل می شود .

رمضانی با اشاره به مشکلات مادران مبتلا به کرونا افزود: تحقیقات نشان می دهد، ابتلای مادر به کرونا عوارضی را که نوعی بیماری عفونی می‌تواند برای حاملگی داشته باشد را به دنبال دارد مانند وزن کم جنین، اختلال رشد داخل رحمی و در مواردی که عفونت شدید باشد می تواند با افزایش خطر پارگی کیسه آب و زایمان زودرس همراه باشد علاوه بر این  یکی از مشکلاتی که به همراه کرونا اتفاق می‌افتد اختلال در عروق خونی و افزایش انعقاد پذیری خون است که ابتلای مادران باردار به فشار خون در دوران حاملگی را به همراه دارد.

این متخصص زنان و زایمان ادامه داد: کرونا می تواند در دوران بارداری از نظر تئوریک باعث افزایش محافظت خانم‌ها در مقابل این بیماری شود و به عبارتی دیگر دیده شده که شانس ابتلای زنان به کرونا از مردان کمتر است و شاید عامل این تفاوت همان هورمون‌های جنسی زنانه باشد که در خانم‌ها ترشح می شود.

او ادامه داد: در دوران حاملگی به واسطه شرایط خاص ایمنی و پایین آمدن سیستم ایمنی بدن برای اینکه مادر باردار بتواند حاملگی را به خوبی حفظ کند منجر به این می‌شود که شاید به عنوان یک گروه پرخطر برای ابتلا به کرونا محسوب شوند و در صورت ابتلا به کرونا مانند سایر افراد پرخطر مانند کسانی که دارای بیماری دیابت و فشارخون هستند نیاز به اقدامات درمانی و یا حتی بستری در بیمارستان ها را داشته باشند. 

رمضانی افزود: عملکرد ریه تحت تاثیر حاملگی قرار می گیرد و هم بار قلب وهم عملکرد ریه در طی دوران بارداری به منظور تطابق با حاملگی افزایش پیدا می‌کند. مادران بارداری که به کرونا مبتلا هستند به محض تشخیص و تایید پزشک باید درمان خود را شروع کنند و در مقایسه با سایر مادران حامله زودتر به بیمارستان مراجعه کنند و در صورت لزوم باید بستری شوند.

این متخصص زنان و زایمان با اشاره به وضعیت جنین در دوران بارداری مادر اظهار کرد: احتمال ابتلا به  ناهنجاری‌های جنینی در نوزادان و جنین‌هایی که مادران مبتلا به کرونا دارند در حاملگی افزایش پیدا نمی کند. عمده ناهنجاری‌های جنینی مربوط به مواجهه مادر به کرونا در سه ماهه اول بارداری است که تقریبا در کشور‌های مختلف براساس دانش فعلی، عوارض و ناهنجاری های جنینی ظاهرا افزایش پیدا نمی کند.

او تاکید کرد: علاوه بر اینکه در کنار اقدامات پیشگیرانه در مقابل با بیماری کرونا همه افراد جامعه به خصوص زنان باردار باید از خود محافظت داشته باشند، استرس،  اضطراب و رفتارهای وسواسی به گونه ای است که باعث عوارض بسیار سوء شناخته شده ای در دوران حاملگی می شود. رفتار تمامی افراد جامعه به خصوص زنان باردار در برابر این بیماری باید متعادل باشد زیرا  ترس و هراس از این بیماری برای آنان بسیار خطرناک است و توصیه می شود اصول بهداشتی را رعایت کرده و از ماسک و مایعات و پروتئینی استفاده کنند.