پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۳ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۳:۲۶

مسمومیت شدید ۳ نفر در پی گاز گرفتگی + تصاویر

سخنگوی آتش‌نشانی تهران از گازگرفتگی در یک منزل مسکونی و مصدومیت شدید سه نفر از اعضای آن خبر داد.
کد خبر : ۵۵۱۸۳۷

سید جلال ملکی در گفت‌وگو با تسنیم با اعلام خبر گازگرفتگی در یک ساختمان مسکونی در محله کیانشهر اظهار کرد: ساعت 21:47 شب گذشته (12 فروردین) یک مورد حادثه گازگرفتگی در محله کیانشهر، خیابان چیت‌ساز به سامانه 125 اعلام شد که به سرعت آتش‌نشانان ایستگاه شماره 21 آتش‌نشانی که در فاصله کمی از محل حادثه حضور دارند، به محل حادثه اعزام شدند.

سخنگوی آتش‌نشانی و سازمان خدمات ایمنی تهران با اشاره به حضور دو دقیقه‌ای آتش‌نشانان در محل حادثه افزود: محل حادثه یک ساختمان مسکونی چهار طبقه هشت واحدی بود و در طبقه چهارم نشت گاز مونوکسید کربن روی داده بود.

وی تصریح کرد: پیش از رسیدن آتش‌نشانان، همسایه‌ها با نگرانی از عدم پاسخگویی ساکنان منزل، در واحد مذکور را شکسته بودند و با وضعیت کاملاً بی‌حال سه نفر از ساکنان منزل، شامل خانمی حدوداً 31 تا 32 ساله، دختری حدوداً 11 ساله و پسربچه‌ای پنج ساله مواجه شده بودند.

ملکی ادامه داد: این افراد کاملاً بی‌حال نقش بر زمین بودند؛ یک دستگاه آمبولانس در همان لحظات اولیه در محل حاضر شده و پسربچه را که وضعیت بسیار وخیم و مسمومیت شدیدی داشت، سریعاً به مرکز درمانی منتقل کردند.

سخنگوی آتش‌نشانی تهران بیان کرد: دقایقی بعد نیز دو دستگاه آمبولانس دیگر در محل حاضر شده و دو نفر دیگر را به مرکز درمانی منتقل کردند.

به گفته وی، با حضور کارشناس آتش‌نشانی و بررسی لازم مشخص شد عدم استفاده از کلاهک روی سطح پشت‌بام برای خروج آلاینده‌ها از آب‌گرمکن، ریزش ضایعات بیرونی و انسداد دودکش سیمانی منجر به عدم خروج مناسب آلاینده‌ها و انتشار آن به داخل منزل شده بود.

ملکی متذکر شد: همانگونه که استفاده از دودکشهای ورق‌ سفید گالوانیزه داخل منازل، اهمیت دارد، بررسی دودکشها، اطمینان از باز بودن مسیر آنها و استفاده از کلاهک مناسب (کلاهک H) در روی سطح پشت‌بام بسیار حیاتی است.

سخنگوی آتش‌نشانی تهران یادآور شد: یک کلاهک مناسب، می‌تواند تضمین‌کننده باز بودن مسیر دودکشها مخصوصاً در ساختمانهایی باشد که نسبت به ساختمانهای مجاور اختلاف سطح دارند، به عنوان مثال اگر ساختمانی چهار طبقه و ساختمانهای مجاور آن پنج یا 6 طبقه باشد، آن موقع خطر نداشتن کلاهک، بسیار مضاعف می‌شود زیرا هر لحظه احتمال دارد از طبقه بالایی ساختمان مجاور به دلایلی همچون وزش باد، برگ، شاخه یا سیمانی از روی سطح بالایی به داخل مسیر دودکش ریزش پیدا و آن را مسدود کند.

وی از شهروندان خواست که هر از چندگاهی، مسیر دودکش را در پشت‌بام بررسی کنند تا شاهد بروز حوادث تلخ نباشیم.