پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۵ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۳:۴۵

چرا بعضی روز جمعه سیزدهم ماه را روز نحسی می‌دانند؟

چرا بعضی روز جمعه سیزدهم ماه را روز نحسی می‌دانند؟
در سال میلادی ۲۰۲۰ دو جمعه به تاریخ سیزدهم وجود داشت که مردم این روز‌ها را نحس می‌دانند.
کد خبر : ۵۴۸۴۹۲
در سال میلادی ۲۰۲۰ دو جمعه به تاریخ سیزدهم وجود داشت که مردم این روز‌ها را نحس می‌دانند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، البته با لشکرکشی عظیم ویروس کرونا در سراسر جهان، بازگشت این تاریخ و نفرین منحوس و هلاکت تاریکی این لحظات کاملاً احساس می‌شود.

در بیشتر سال‌ها، دو بار روز سیزدهم به جمعه می‌افتد و بعضی اوقات سه بار، جمعه روز سیزدهم ماه می‌شود؛ اما خوشبختانه در سال ۲۰۲۱ فقط یک روز تاریخ سیزدهم به روز جمعه می‌افتد.

تاریخچه این ایده نحسی به شام آخر حضرت مسیح بازمی‌گردد که ۱۳ نفر در آن شام حضور داشتند؛ حضرت مسیح و ۱۲ تن از مریدان او. غروب پنجشنبه پیش از عید پاک قبل از مصلوب شدن حضرت عیسی به وسیله سربازان رومی را روز جمعه عید پاک می‌گویند.

چطور هاله نحسی بر روی یک روز مشخص نقش می‌بندد

عدد ۱۳ با نام یهودای خائن نیز همراه است؛ ۱۲ نفر شامل حضرت عیسی و خائنی به نام یهودا که نفر سیزدهم است.

این عدد همچنین یادآور حادثه‌ای است که در زمان پادشاهی فیلیپ چهارم، پادشاه فرانسه رخ داد. او صد‌ها شوالیه معبد را با اتهام واهی مرتد شدن به عیسی، در روز جمعه، سیزدهم ماه اکتبر سال ۱۳۰۷ زنده زنده در آتش سوزاند و بدین وسیله بهانه بسیار خوب و مناسبی به دست آورد تا بدهی‌های خود را به انگلستان نپرداخته و متعاقب آن به جنگ انگلستان برود؛ شوالیه‌های معبد گروهی نظامی مذهبی در تاریخ مسیحیت بودند.

کلمنت پنجم پاپ مسیحیان آن زمان رئیس بزرگ شوالیه‌ها به نام «دومولی» را دستگیر کرد و تمامی اعضای این گروه را روبروی کلیسای نوتردام به تیر‌های چوبی بسته و زنده زنده سوزاند.

رئیس اعظم این گروه در حالی که به تیر‌های چوبی بسته شده بود، فریاد می‌زد: خدا می‌داند چه کسی اشتباه کرده و گناهکار اصلی کیست. به زودی فاجعه‌ای بزرگ گریبانتان را خواهد گرفت.

کلمنت یک ماه پس از این نفرین و فیلیپ چهارم پادشاه انگلستان در همان سال در اثر حادثه‌ای مردند.

شوالیه‌های معبد بنا بر ادعا‌ها و اتهامات واهی و بی اساس متهم به فساد اخلاقی و مالی شدند.

از اتهامات دیگر آنان پرستش بت‌های دروغین و بی احترامی به صلیب و حضرت مسیح بود.

اغلب شوالیه‌ها زیر شکنجه مجبور به اعترافات دروغ شدند و بسیاری از آن‌ها جزو کسانی بودند که به همراه استاد اعظمشان زنده زنده سوزانده شدند.

گفتنی است، این شوالیه‌ها بسیار ثروتمند بودند و از آنان کاخ‌ها و معابد بسیار مانده است؛ نشان ویژه شوالیه‌های معبد دو سوارکار است که بر یک اسب سوارند. اما جادو و نفرین شوالیه‌های معبد، علیرغم گذشت سالیان بسیار، هنوز طنین انداز است و این ترس غیرمنطقی از روز جمعه سیزدهم به نام «ترس روز جمعه سیزدهم» معروف است.

در کشور‌های اسپانیایی زبان و همچنین در یونان، این روز به جای جمعه، روز سه شنبه سیزدهم روز نحس است که مردم از آن وحشت دارند و در میان مردم ایتالیا این تاریخ جمعه ۱۷ دهم ماه است که منحوس به شمار می‌رود.