جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۳ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۸:۰۰

تاثیر مخرب کرونا بر مغز

دانشمندان مشکلات مغزی در بیماران مبتلا به کووید ۱۹ و ارتباط آن با اصطلاح «مه مغزی» را دریافتند.
کد خبر : ۵۴۸۰۲۷

دانشمندان در تحقیقات خود دریافتند که چه عواملی منجر به مشکلات مغزی یا اصطلاحاً «مه مغزی» در بیماران مبتلا به کووید ۱۹ می‌شود.

کارشناسان مرکز سرطان Memorial Sloan Kettering در نیویورک و همکارانش مایع مغزی نخاعی ۱۸ بیمار سرطانی را پس از ابتلا به کووید ۱۹ و دارای اختلال عملکرد عصبی را بررسی کردند.

این بیماری با علائمی مانند خستگی، از دست دادن حافظه، گیجی و ناهنجاری‌های دیگر همراه است. محقق جان رمسیک در این خصوص گفت: ما در این بیماران التهاب و سطح بالای سیتوکین‌ها را در مایع مغزی نخاعی یافتیم که علائم این بیماری را توضیح می‌دهد. 

سیتوکین‌ها دسته‌ای از پروتئین‌ها هستند که رشد سیستم ایمنی بدن را کنترل می‌کنند. به گفته محققان در بعضی موارد، ویروس کرونا بیش از حد این مولکول‌ها را تحریک می‌کند و منجر به اصطلاح طوفان سیتوکین (مه) در مغز می‌شود؛ بنابراین متخصصان نتیجه گرفتند که با ابتلا به کرونا، در برخی موارد چنین مواد شیمیایی در سیستم ایمنی بدن وارد مغز می‌شود. دانشمندان نتیجه گرفتند: این امر باعث ایجاد علائم انسفالوپاتی - آسیب مغزی - در بیماران می‌شود.

پیش از این گزارش شده بود که محققان ارتباطی بین بیماری آلزایمر غیر قابل درمان و کووید ۱۹ شدید، پیدا کرده اند. مشخص شد که ژن ApoE۴، که خطر ابتلا به زوال عقل را در افراد سالخورده را افزایش می‌دهد، همچنین حساسیت فرد به ویروس کرونا را افزایش می‌دهد.