اسماعیل نجار که عصر یکشنبه در مراسم اختتامیه جشنواره سوانح طبیعی و مسابقه ملی طراحی اسکان موقت سخن می گفت اظهار داشت: نزدیک به ۴۰ سال است در این کار هستم و دستی بر آتش داشته ام و به این طرح رسیده ایم و به مردم گفتیم که در جایی یا هماهنگی شورای محل چادر بزنند چرا که خیلی از مردم در حادثه ها دوست دارند در کنار خانه خود چادر بزنند و از نظر ما این طرح خوبی است که به هنگام سیل و زلزله مردم در کنار خانه چادر بزنند.
به گزارش ایرنا وی افزود: همه جور تجارب را تا امروز داشته ایم، ما بهترین تجربه را که در سیل سال ۹۸ به دست آوردیم دادن یک امکان مالی بلاعوض به مردم برای تامین اسکان موقت خودشان بود، منهای سی سخت که به عنوان اسکان اضطراری ۲۰ میلیون تومانی در نظر گرفته ایم البته برای کسانی که امکان اسکان در زیر سقف خانه اش ممکن نیست.
نجار در بخش دیگری از سخنانش گفت: قرار است دولت برای اسکان و ساخت و ساز برای هر شهروند سی سختی که خانه دارد ۱۸۵ میلیون تومان کمک بلاعوض بدهد که این رقم در روستا ۱۶۵ میلیون است که البته ما در سی سخت آوار نداشته ایم ممکن است به دلیل تخریب بیش از حد امکان نباشد.
کانکس تجربه بدی در زلزله پل ذهاب بود
وی تاکید کرد: تجربه ما در سر پل ذهاب نشان داد که کانکس بسیار تجربه بدی بود، ۱۸ هزار و ۵۰۰ کانکس تامین شد و خیلی مردم هم خودشان کانکس داشتند، برخی خانواده ها بین ۲ تا ۷ کانکس داشتند که بین اعضای خانواده تقسیم کرده بودند و از کانکس هم خارج نمی شدند، در حالی که یکی از اهداف این است که زندگی را به محل حادثه دیده برگردانیم و دادن امکانات با این هدف باید باشد.
نجار خاطرنشان کرد: در سرپل ذهاب قبل از حادثه زلزله طبقات شهر میانگین ۱.۱ بود بعد از زلزله به ۳.۹ رسید و این در حالی است که ما تجربه مقابله با بحران در مناطق بسیار وسیع جمعیتی نداریم، سر پل ذهاب، جمعیتی ۱۲۰ هزار نفر را تحت تاثیر قرار داد اما تهران چه پیش می آید؟
وی با اشاره به اینکه در کلانشهر تهران اسکان موقت امر بسیار مهمی است گفت: سال های سال است که از زلزله قبلی تهران گذشته اما آمار نشان می دهد که در شرایط فعلی در زلزله تهران هشت میلیون تحت تاثیر این زلزله خواهند بود، این جمعیت را کجا می توان اسکان داد؟ این جمعیت چگونه چادر بزنند و سرویس بهداشتی اش کجا باید تامین شود.
معاون وزیر کشور تاکید کرد: بهترین طرح در این روش اسکان موقت است اما باید راهکاری عملی ارائه شود تا بتواند این طرح را در شرایط بحران عملیاتی و اجرایی کرد، مدیریت بحران برای ما یک موضوع ریشه ای و اساسی است و من امروز در این جلسه با تمام معاونانم حاضر شدم.
به گزارش ایرنا، مراسم اختتامیه جشنواره سوانح طبیعی و مسابقه ملی طراحی اسکان موقت با معرفی افراد برتر در دانشگاه علم و فرهنگ تهران برگزار شد.
رخداد سیل و زلزله در سال های گذشته در ایران خسارات زیادی را بر جای گذاشته است و ابنیه، زیرساخت ها و سکونتگاه های بسیاری ویران شده اند، تامین حجم بالایی از سرپناه موقت در زمان کوتاه و در شرایط مختلف جغرافیایی مسائل فراوانی را هم برای مردم آسیب دیده و هم برای مسئولین ایجاد کرده است.
با توجه به مسائل موجود در مرحله اسکان موقت و محدود بودن نمونه هایی که قابل اجرا در شرایط مختلف، زمان کوتاه و تعداد زیاد باشند، کمبود طرح هایی که به گزینه های اجرایی مبدل گشته احساس می شود که این مسابقه پاسخ های مناسبی در جهت رفع مشکلات گزینه های موجود اسکان موقت برای مناطق آسیب دیده از سیل و زلزله از میان ایده های معماران و طراحان صنعتی استخراج کرده و به مرحله اجرایی شدن گذاشته است.
هدف مسابقه ملی طراحی اسکان موقت، دستیابی به طرح هایی برای سرپناه موقت پس از سوانح طبیعی (سیل و زلزله) بوده که قابلیت پاسخگویی در شرایط مختلف اقلیمی و جغرافیایی ایران و همچنین تولید انبوه و برپایی در زمان کوتاه را داشته باشد.
پس از ارسال و داوری آثار برتر برگزیدگان این مسابقه در حوزه بحران امروز/ یکشنبه در مراسمی معرفی شدند.
برگزار کننده مسابقه ملی طراحی اسکان موقت دانشکده هنر و معماری دانشگاه علم و فرهنگ بود که ریاست این مسابقه را دکتر مهدی اخوییان و مدیر اجرایی آن را دکتر علی مشهدی برعهده داشتند.