جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۸ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۱:۴۱
مدیرعامل مجتمع تراکتور سازی:

جزو ۱۰ کشور برتر جهان در تولید تراکتور هستیم

ابراهیمی گفت: جزو ۱۰ کشور برتر جهان در تولید تراکتور هستیم و نقش تراکتور در امنیت غذایی قابل چشم پوشی نیست.
کد خبر : ۵۴۶۰۱۳

ابوالفتح ابراهیمی مدیرعامل مجتمع تراکتورسازی ایران در برنامه تهران ۲۰ با موضوع شکوفایی اقتصاد در شرایط تحریم، بیان کرد: تراکتورسازی از دو منظر صنعتی و کشاورزی قابل ارزیابی است. در کشاورزی، تمام مکانیزاسیون وابسته به تراکتور است و کشاورزی بدون تراکتور مانند زندگی بدون آب است.

او افزود: از بُعد صنعتی، تراکتور یک خودرو است و می‌توان گفت که تراکتورسازی از دو خودرو ساز مطرح کشور نیز بزرگتر است و با بسیاری از قطعه سازان کشور در ارتباط هستیم. تکنولوژی ما در سطح متوسط است، تکنولوژی که در اروپا استفاده می‌شود وابسته به GPS است، ولی در کشور ما کاربردی ندارد.

ابراهیمی ادامه داد: جزو ۱۰ کشور برتر جهان در تولید تراکتور هستیم، چون از صفر تا صد آن در داخل تولید می شود. با توجه به اینکه از آفریقا تا آمریکای لاتین، از تکنولوژی مشابه ایران استفاده می‌کنند، جایگاه ویژه‌ای نیز در بحث صادرات تراکتور داریم. بحث امنیت غذایی نیز مسئله بسیار مهمی است که نقش تراکتورسازی در آن، قابل چشم پوشی نیست.

او اظهار کرد: بعد از تشدید تحریم ها، مجموعه شرکت‌های ما تصمیم به مقابله با آن‌ها گرفتند. زمانی که تحریم‌ها تشدید شد تولید و صادرات ما نیز افزایش پیدا کرد که منجر به خودکفایی در این زمینه شد. با داخلی سازی تمام قطعات مهم، هم اکنون صادرکننده آن‌ها شده ایم.

او در پاسخ به انتقادات مربوط به کمبود توزیع تراکتور در داخل کشور گفت: ما فقط تولید کننده هستیم و توزیع تراکتور مربوط به مکانیزاسیون جهاد کشاورزی است، ضمن اینکه، تراکتور‌های صادراتی با تراکتور‌های داخلی متفاوت است و کشور سفارش دهنده، نوع خاصی از تراکتور سفارش می‌دهد و همچنین تراکتور‌های صادراتی توسط شرکت‌های خصوصی تولید می‌شوند و تراکتورسازی فقط مونتاژ آن‌ها را انجام می‌دهد.

ابراهیمی گفت: علت گران شدن تراکتور این است که قیمت مواد اولیه و قراضه، چند برابر شده است. وزارت جهاد با همکاری بانک کشاورزی، ۸۰ درصد از قیمت تراکتور را اقساط ۵ ساله در اختیار کشاورز قرار می‌دهد. از زمان ثبت نام تا تحویل تراکتور، یک ماه زمان می‌برد، اما این که برخی افراد در صف دریافت تراکتور منتظر می‌مانند، مربوط به جهاد کشاورزی می‌شود که بنابر سیاست‌های پرداخت وام و اعتبارات، اولویت بندی می‌کند که چه افرادی به تراکتورسازی معرفی شوند.

او در پایان گفت: در سال جهش تولید، ۲۰ درصد بیشتر تولید کرده ایم و توان تولید بیشتر را هم داریم به شرط این که بازار کشش آن را داشته باشد. شرکت تراکتورسازی به ارزش‌های شهدا پایبند است و روحیه جهادی خود را حفظ کرده است.