به گزارش صراط به نقل از ایسنا رييس هيات مديره اتحاديه باغداران از وجود بيش از پنج ميليون تن سيب و پرتقال ذخيره شده در انبارها خبر داد و تصريح كرد: با وجود افزايش توليد، كاهش قيمتها، مملو بودن انبارها از محصولات باغي و نبود كشش در بازار مصرف براي عرضه توليد داخل، آزادشدن واردات سيب و پرتقال با تعرفهي چهار درصد سوال است.
مجتبي شادلو در گفتوگو با خبرنگار كشاورزي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، درباره آزادشدن واردات سيب و پرتقال، اظهار كرد: از دو هفتهي پيش كم و بيش مركبات خارجي در بازار عرضه شدهاند، اين در حالي است كه توليدكنندگان داخلي با افزايش توليد و پايين نگه داشتن قيمتها ثابت كردهاند كه مشكلي در تهيه و توزيع ميوههاي باغي در كشور نداريم.
وي اظهار كرد: با توجه به افزايش هزينههاي توليد و تورم بايد قيمت محصولات باغي نيز 10 درصد نسبت به سال گذشته افزايش مييافت، اما به هيچوجه مصرفكنندگان شاهد افزايش سيب و مركبات در بازار نبودهاند و حتي قيمتها نسبت به سال گذشته بسيار كاهش يافته است.
شادلو افزود: بهطوريكه هر كيلو سيب در ميدان ميوه و ترهبار بسته به كيفيت آن، كيلويي 500 تا هزار و500 تومان عرضه ميشود در صورتي كه سال گذشته سيب كيلويي هزار و 500 تا سه هزار تومان در عمدهفروشيها عرضه ميشد.
عضو مجمع ملي خبرگان كشاورزي اعلام كرد: اكنون پس از شش ماه انبارداري قيمت فروش محصولات برابر با زمان برداشت اين محصول است؛ جاي سوال است كه با وجود افزايش توليد، كاهش قيمتها، مملو بودن انبارها از محصولات باغي و نبود كشش در بازار مصرف، آزادشدن واردات سيب و پرتقال با تعرفهي چهار درصد به چه علت بوده است؟
رييس هيات مديره اتحاديه باغداران گفت: تاكنون 40 درصد از ميزان ذخيرهسازي ميوهها مصرف شده و در حالي كه تا دو ماه ديگر به پايان مصرف ميوههاي ذخيرهسازي مانده است، بيش از 60 درصد محصولات باغي (بيش از پنج ميليون سيب و پرتقال) در انبارها ذخيره هستند. در انبارها وجود دارد و بازار كشش عرضه را ندارد؛ در اين ميان بازشدن درهاي وارداتي با كدام منطق صورت ميگيرد؟
وي اعلام كرد: هشت ميليون تن سيب و پرتقال در سال جاري در كشور توليد شده است كه 3.2 ميليون تن آن مربوط به برداشت سيب و بقيه از برداشت مركبات تامين شده است.
گفتني است؛ با مجوز وزارت جهاد كشاورزي و اعلام سازمان توسعه تجارت از ابتداي بهمن تا پايان ارديبهشت واردات سيب و پرتقال آزاد شده است و اين محصولات با تعرفه چهار درصدي وارد خواهند شد و سقفي براي آن در نظر گرفته نشده و براساس نياز بازار انجام ميشود.
اين درحالي است كه وزير صنعت، معدن و تجارت اعلام كرده است: دولت براى بازار شب عيد ذخيره سازى مناسب را انجام داده است و وزارت جهاد كشاورزي نيز از افزايش توليد محصولات باغي به ويژه سيب و پرتقال و تكميل بودن انبارهاي براي ذخيرهسازي خبرداده است.
همچنين معاون اقتصادي وزير جهاد كشاورزي چندي پيش اعلام كرده بود: با توجه به اينكه مركبات و سيب به اندازه نياز و تقاضاي بازار وجود دارد و نيازي به واردات نيست هيچ مجوزي براي واردات ميوه ايام عيد نميدهيم.
نيكبخت تاكيد كرده بود: وزارت جهاد كشاورزي نرخ تعرفه طبق مصوبه خرداد ماه سال جاري به صورت قانوني لازمالاجرا بوده و بدون هيچ تغييري ثابت خواهد ماند.
همچنين براساس تصميم دولت ميوه مورد نياز براي تنظيم بازار شب عيد از توليدات داخلي بايد تامين و به بازار مصرف عرضه شود اما ...
آخرین اخبار و تصاویر اقتصادی را در سرویس اقتصادی صراط بخوانید.