«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل در دوازدهمین گزارش این سازمان درباره "تهدیدهای داعش علیه صلح و امنیت بینالمللی" گفت که باوجود تضعیف داعش در افغانستان اعضای این گروه تروریستی همچنان در ولایتهای ننگرهار و کنر حضور دارند.
این گزارش میافزاید که در حال حاضر یکهزار تا 2200 تروریست داعش در ولایتهای افغانستان حضور دارند و احتمال دارد این گروه تروریستی در آینده مراکز شهرهای بزرگ از جمله پایتخت افغانستان را هدف قرار دهد.
از سوی دیگر، «اطلاعات روز» نوشته که «شهابالمهاجر» از ماه ژوئن سال گذشته میلادی سرکردگی داعش را بر عهده گرفته است و عملیات این گروه را در افغانستان، بنگلادش، هند، مالدیو، پاکستان، سریلانکا و کشورهای آسیای مرکزی ساماندهی میکند.
رئیس جمهور افغانستان آبان ماه سال گذشته در سفری به ولایت ننگرهار که پایگاه داعش در این کشور محسوب میشد از شکست کامل داعش خبر داد.
«حمدالله محب» مشاور امنیت ملی افغانستان نیز در گذشته بارها تاکید کرد که داعش برای این کشور تهدیدی استراتژیک نیست، زیرا این گروه تروریستی بین مردم افغانستان پایگاه مردمی ندارد.
«جاوید کوهستانی» کارشناس نظامی و ژنرال بازنشسته افغان نیز چندی پیش بزرگنمایی تهدید داعش در افغانستان توسط مقامات آمریکایی را به مسئله خروج نظامی از افغانستان مرتبط دانست و گفته بود که واشنگتن به بهانه داعش در پی ادامه حضور در افغانستان است.
به گفته این کارشناس نظامی، آمریکا تلاش دارد نشان دهد داعش از افغانستان تهدیدی علیه منافع آمریکا است؛ درحالیکه تاکنون دیده نشده که داعش از افغانستان تهدیدی برای منافع این کشور باشد.