پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۳ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۱:۱۲

میزان بالای آنتی بادی در خون نوزادان مادران کرونایی

پژوهشگران می‌گویند در مادران باردار مبتلا به کووید-۱۹ آنتی‌بادی‌های ضد ویروس کرونا می‌تواند از جفت بگذرد و به جنین برسد.
کد خبر : ۵۴۳۸۲۶

این آنتی‌بادی‌های ضد ویروس کرونا ممکن است با رسیدن به جنین بالقوه او را در برابر عفونت محافظت کنند.

دکتر اسکات هنسلی و دکتر کاران پوپولو از دانشگاه پنسلیوانیا سرپرستان این پژوهش در مقاله‌ای که در ژورنال پزشکی JAMA Pediatrics منتشر کرده‌اند، نوشتند چند هفته پس از شروع عفونت در مادر باردار، میزان‌های آنتی‌بادی‌های ضد ویروس کرونا در خون بند ناف که به جفت متصل می‌شود، «ممکن است به همان اندازه میزان آنتی‌بادی‌ها در خون مادر یا حتی بالاتر از آن باشد.»

در بررسی از ۸۳ زن دارای آنتی‌بادی‌های کووید-۱۹ هنگام زایمان، نوزادان ۷۲ زن نیز دارای آنتی‌بادی در خونشان بودند، اما شواهدی از عفونت مستقیم در این نوزادان یافت نشد.

کارشناسان می‌گویند این یافته که عفونت کرونای مادران، چه علامت‌دار و چه بی‌علامت، باعث ایجاد میزان کافی آنتی‌بادی در حدی شده است که به میزان کافی آنتی‌بادی از جفت بگذرد و به نوزادان آنها برسد، اطمینان‌بخش است.

به گفته کارشناسان ممکن است آنتی‌بادی‌های ضد کرونای ایجاد شده بوسیله واکسن نیز اثر مشابهی داشته باشند. انتقال مواد از خون مادر به جنین از حدود هفته ۱۷ باروری شروع می‌شود، بنابراین واکسیناسیون کرونای مادر در اوائل سه‌ماهه دوم بارداری احتمالا بهترین زمان برای دستیابی به بالاترین میزان آنتی‌بادی در نوزاد خواهد بود.