پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۵:۳۹

حذف چلوکباب از منوی رستور‌ان‌های جنوب تهران

حذف چلوکباب از منوی رستور‌ان‌های جنوب تهران
روزنامه دنیای اقتصاد در گزارشی به موضوع افزایش قیمت گوشت قرمز که باعث شده منوی غذا در برخی رستوران‌های جنوب شهر تغییر کنند پرداخته است.
کد خبر : ۵۴۳۴۴۳
در پی افزایش قیمت گوشت قرمز، در برخی رستوران‌های جنوب شهر منو غذای رستوران‌ها تغییر کرده است.

روزنامه دنیای اقتصاد نوشت:

* یک رستوران دار در پاسخ به این سوال که توانستید قیمت منو را هم به اندازه هزینه‌ها بالا بکشید قاطع می‌گوید: «اصلا و ابدا. بازار کشش ندارد. من الان این قدر مشتری ندارم که بتوانم چراغ رستوران را روشن نگه دارم چه برسد به اندازه قیمت گوشت و مرغ نرخ غذا را بالا ببرم.»

* او در خصوص میزان افزایش قیمت‌ها: برنج الان کیلویی ۳۶ تا ۳۷ هزار تومان شده، قیمت گوشت و مرغ هم نسبت به پارسال بیش از ۱۰۰ درصد افزایش داشته، اما هیچ رستوران‌داری قیمت‌های خود را این‌قدر بالا نبرده، چون می‌دانیم مردم نمی‌توانند خرید کنند، هیچ‌کدام از حقوق‌ها به این اندازه افزایش پیدا نکرده، همین امر سبب شده برخی از غذا‌ها مثل باقالی‌پلو با ماهیچه، گوشت، ماهی، سلطانی و برگ از منوی بسیاری از رستوران‌ها حذف شوند. الان دیگر ما مشتری کارگر نداریم و انگشت‌شمار کارمند هستند.

ناصر حسینی، عضو هیات‌مدیره تعاونی اتحادیه چلوکباب و چلو خورشت:

* ما به‌عنوان تامین‌کننده مواد اولیه اعضا از نزدیک شاهد کاهش فروش آن‌ها هستیم؛ به طوری که سفارش‌های ما نسبت به سال گذشته به یک سوم کاهش پیدا کرده است. وضعیت به‌گونه‌ای شده که بسیاری از همکاران ما مجبور به تعطیلی کسب‌وکار خود شدند و آن‌هایی که الان فعال هستند مغازه متعلق به خود آن‌ها است، چون با این وضعیت عملا نمی‌توان اجاره مغازه را پرداخت کرد.

* اگر کرونا هم ریشه‌کن شود نهایتا ۱۰ درصد وضعیت ما بهتر شود. امروز مردم به دلیل عدم توانایی مالی نمی‌توانند چلوکباب بگیرند، قیمت‌های امروز به‌گونه‌ای است که پارسال اگر به کسی می‌گفتی برنج می‌شود ۳۶ هزار تومان یا یک حلب روغن می‌شود ۵۰۰ هزار تومان باور نمی‌کرد. تنها راه بازگشت رونق به اقتصاد این است که قدرت خرید مردم افزایش پیدا کند و به اندازه تورم و افزایش قیمت‌ها، حقوق و دستمزد کارگر و کارمند هم افزایش پیدا کند در غیر این صورت وضعیت به همین منوال خواهد ماند و چه بسا بدتر شود.

مشاهدات میدانی از سطح شهر تهران حاکی از آن است که رستوران‌های جنوب شهر چلوکباب برگ را از منوی خود حذف کرده‌اند و حتی برخی جا‌ها خورشت را با گوشت مرغ سرو می‌کنند، در عوض غذا‌های جدید مانند زرشک‌پلو با اسکلت مرغ یا چلو با استخوان قلم و برنج و دمبه به منوی خود اضافه کردند. سفارش اصلی این رستوران‌ها سه پرس برنج با یک خورشت قیمه یا قرمه سبزی است. فروش اصلی کبابی‌های سیار که معمولا پاتوق آن‌ها نیمه شب در میدان امام حسین و میدان شوش است بال، ته مرغ و دمبه است. به گفته فعالان این حوزه با وجود این تغییرات باز هم هر روز از تعداد مشتریان آن‌ها کاسته می‌شود.»