جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۶

اعلام تقویم انتخابات ۱۴۰۰

اعلام تقویم انتخابات ۱۴۰۰
رئیس ستاد انتخابات کشور گفت: قانون به ما اجازه افزایش روز رأی گیری را نداد، اما افزایش زمان امکان‌پذیر است و احتمال دارد کار رأی‌گیری را زودتر شروع کنیم.
کد خبر : ۵۴۳۳۹۴
جمال عرف معاون سیاسی و رئیس ستاد انتخابات کشور صبح امروز (شنبه) در نشست خبری به مناسبت دهه فجر ضمن تبریک ولادت حضرت فاطمه (س) و آغاز دهه فجر و پیروزی انقلاب اسلامی اظهار داشت: یک رئیس جمهور غیرمنطقی و مستکبر در چنین ماهی کنار رفت و امیدوار هستیم دولت جدیدی که در آمریکا کار را شروع می‌کند از سنت گذشته عبرت بگیرد.

به گزارش مهر، وی عنوان کرد: سال ۹۹ که به یک معنا مصادف با سال ۲۰۲۰ بود برای جمهوری اسلامی سرنوشت ساز بود و دو اتفاق مهم در آن روی داد. یکی پاندومی کرونا که تمام جهان را درگیر کرد و در عین حال تحریم‌های غیرقانونی و ظالمانه و استراتژی فشار حداکثری خودش را نشان داد.

رئیس ستاد انتخابات کشور در ادامه با بیان اینکه مهمترین اتفاقی که فراروی کشور وجود دارد انتخابات ۱۴۰۰ است، گفت: در این انتخابات دولت جدیدی که به عنوان قوه مجریه سر کار خواهد آمد و هم انتخابات شورا‌ها و میان دوره‌ای خبرگان و مجلس شورای اسلامی را خواهیم داشت که امیدواریم با مشارکت خوب مردم همراه باشد.

معاون سیاسی وزیر کشور تصریح کرد: تقویم انتخابات به این شرح است که در ۱۹ اسفند ماه تقویم انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا شکل می‌گیرد و ثبت نام‌ها و تشکیل هیئت‌های اجرایی انجام خواهد شد. کسانی که باید ثبت نام کنند باید موارد را براساس اطلاعیه‌ها انجام دهند. در ۸ فروردین ۱۴۰۰ نیز انتخابات میاندوره‌ای را داریم و تقویم این انتخابات هم مدت‌ها شکل گرفته است و در نهایت ۲۱ اردیبهشت دستور اجرایی انتخابات ریاست جمهوری زده می‌شود و وزارت کشور چند ماه پرکاری خواهد داشت.

عرف در رابطه با نحوه ثبت نام‌ها و نحوه برگزاری انتخابات گفت: قاعدتاً در تمام دنیا یکی از نهاد‌هایی که تخت تاثیر کرونا قرار گرفت نهاد انتخابات بود. ثبت‌نام قطعا به شکل الکترونیکی و غیرحضوری خواهد بود و افرادی که علاقمند هستند ثبت نام خواهند کرد و نهایتا به موجب قانون که باید فرد حضور پیدا کند در حد چند دقیقه برای احراز هویت حضور خواهد یافت.

وی افزود: در خصوص تبلیغات تلاش بر کاهش تجمعات خواهد بود و براساس پروتکل‌های ابلاغی وزارت بهداشت باید کمترین تجمعات را داشته باشیم و فضای تبلیغات را به حوزه رسانه و فضای مجازی ببریم. شاید مهمترین قسمت برای ما همین تبلیغات باشد. ما ۲۰ روز تبلیغات داریم که مشکل‌ترین قسمت برای ما خواهد بود. اگر این‌ها را پشت سر بگذاریم، روز انتخابات با چارچوب‌هایی که داریم برگزار خواهد شد.

رئیس ستاد انتخابات کشور گفت: قانون به ما اجازه افزایش روز رأی گیری را نداد، اما افزایش زمان امکان‌پذیر است و احتمال دارد کار رأی گیری را زودتر شروع کنیم که فرصت بیشتری برای مردم وجود داشته باشد تا مشارکت کنند.

معاون سیاسی وزیر کشور در رابطه با برگزاری انتخابات الکترونیک بیان کرد: در رابطه با دو طرحی که مجلس شورای اسلامی داشت تا این لحظه در خصوص انتخابات شورا‌ها براساس آخرین جلسات نتیجه این بود که این طرح به این انتخابات نخواهد رسید و برای انتخابات شورا‌ها براساس قانون گذشته عمل خواهیم کرد.

در مورد طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست‌جمهوری تا جایی که در جریان هستم ایراد‌هایی بر عدم تطبیق و صدق کلی در مجمع گرفته شده است. ایراد‌ها به مجلس داده شده و مجلس باید برطرف کند و به شورای نگهبان بفرستد و به نظر می‌رسد این طرح هم به انتخابات نخواهد رسید.

عرف تاکید کرد: در آخرین جلسه‌ای که با شورای نگهبان داشتیم به این جمع بندی نرسیدیم که در انتخابات پیش رو از صندوق الکترونیک استفاده کنیم، اما با هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شورا‌ها به توافق رسیده‌ایم.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه در انتخابات سال ۹۶ در حدود ۱۳۹ شهر انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و رستا را به صورت الکترونیکی برگزار کردید، آیا به این تعداد در انتخابات ۱۴۰۰ اضافه نخواهد شد؟، گفت: فرآیند تولید صندوق الکترونیک فرایند زمان بری است. از انتخابات سال قبل مجلس این فرآیند را پیگری کردیم و امسال هم برای انتخابات ۱۴۰۰ سوالاتی کردیم که ابهاماتی داشتند.

رئیس ستاد انتاخبات کشور گفت: شورای نگهبان در جلساتی که داشتند و حتی در جلسه با آیت الله جنتی این موضوع را مطرح کردیم و به شورای نگهبان گفتیم شما اگر صندوق مورد تاییدی دارید به ما بدهید که از آن استفاده کنیم.

عرف با بیان اینکه در حال حاضر هیچ امکانی برای ساختن هیچ صندوقی وجود ندارد، گفت: تجربه قبل نشان داد همان ۱۳۹ صندوق یا معادل آن را می‌توانیم داشته باشیم.

وی در پاسخ به سوالی در رابطه با اظهارات وزیر کشور مبنی بر فضای سرد انتخاباتی در انتخابات ۱۴۰۰ تصریح کرد: در ایجاد فضای سرد انتخابات علاوه بر عوامل اجرایی عوامل سیاسی هم دخالت دارند. ما ۱۲۰ حزب مجوز دار در کشور داریم و باید اجازه دهیم این احزاب قانونی یا به صورت ائتلاف یا قانونی وارد انتخابات شوند. حدود ۱۲ جبهه داریم که در آن‌ها حدود ۱۲۰ حزب وجود دارد و این‌ها اگر ورود کنند و فضا را عمومی کنند در نهایت مردم تعیین می‌کنند که کدام گروه و حزب یا گرایش را انتخاب کنند.