چهارشنبه ۰۵ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۷ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۳:۳۸

پلیس آگاهی: افزایش آمار‌های سرقت با خاموشی معابر

پلیس آگاهی: افزایش آمار‌های سرقت با خاموشی معابر
سردار قنبری گفت: در ۱۰ ماهه نخست امسال افزایش ۹ درصدی کشفیات در حوزه سرقت‌ها را داشتیم.
کد خبر : ۵۴۲۸۴۶
سردار قنبری رییس پلیس آگاهی ناجا، اظهار کرد: در حوزه وقوع سرقت ها ۹ درصد و ۱۶.۹ درصد کشفیات افزایش داشته است.
وی با اشاره به اینکه شرایطی فراهم شود تا حوزه پیشگیری در بحث وقوع سرقت ها را تقویت شوند،گفت:در ۱۰ ماهه نخست امسال ۷۱ درصد افزایش کشف سرقت ها، ۹۷.۴ درصد کشف قتل و شناسایی ۱۰۰ درصد آدم ربایی‌ها را داشتیم.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، سردار قنبری درباره آمار سرقت، گفت: ۹۵ درصد جرایم در حوزه سرقت است. ۹۸ درصد مربوط به سرقت عادی بوده و از این رقم ۴۸ درصد سرقت‌های خرد و ۴۲ درصد سرقت‌های مهم بوده است.

رییس پلیس آگاهی ناجا بیان کرد: ۲ درصد جرایم مربوط جرایم جنایی است و از این دو درصد یک دهم درصد مربوط به جرایم مسلحانه است.

سردار قنبری با بیان اینکه در حوزه جرایم جنایی ۹۶ درصد کشف داشته‌ایم، گفت: ۲۹ درصد در مجموع سرقت‌ها کشف نشدندو مردم جامعه حق دارند احساس امنیت نکنند به همین دلیل تیم‌هایی را در پلیس آگاهی ناجا تشکیل دادیم تا سیستمی راه اندازی شود که این پرونده‌ها را ماهانه رصد کنند.

رییس پلیس آگاهی ناجا بیان کرد: در تمام دنیا پلیس نمی‌تواند ادعا کند تمام سرقت‌ها را کشف کرده، برخی از اموال گاهی سارقان معدوم و یا مصرف می‌کنند و به همین دلیل به دست مالباخته نمی‌رسد.

وی افزود: سامانه نما ایجاد شده تا اموال به دست مالباخته برسد، اموالی که سرقت رفته در این سامانه ثبت و مالباخته می‌تواند پیگیری کند. به صورت روزانه عکس اموال مکشوفه را بارگزاری میکنیم و برای تمام مردم قابل دسترسی است، اما این سامانه نیاز به گسترش دارد.

سردار قنبری ادامه داد: به دنبال آن هستیم سرعت در کشف افزایش یابد، یعنی فاصله کشف و وقوع کاهش پیدا کند، تا کشف کامل صورت نگرفته باشد و مالباخته به اموال نرسد، از نظر ما کشف اتفاق نیفتاده است.

رییس پلیس آگاهی ناجا تصریح کرد: این سامانه پیش از این راه اندازی شده بود و فقط پلیس عکس اموال کشف شده را در سامانه قرار می‌داد تا مردم اموال مسروقه خود را شناسایی کنند. اما به دنبال آن هستیم که مباحث حقوقی آن بر طرف شود، تا مشارکت مردم در این زمینه افزایش پیدا کند.

وی درباره اعلام تعداد سارقان در ۱۰ ماهه اول سال، تصریح کرد: به دلیل اینکه فعلا متهم هستند و دادگاه باید تشکیل شود، تعداد سارقان را نمی‌توانیم اعلام کنیم.

سردار قنبری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در عموم جامعه این فکر وجود دارد که پلیس در شناسایی سارقان ناتوان است، گفت: این که پلیس ناتوان در کشفیات است، این طور نیست گاهی شرایط دست به دست هم می‌دهد که سرعت کشف سرقت کاهش پیدا کند. هیچ پرونده‌ای که شاکی داشته باشد از دستور کار پلیس خارج نمی‌شود. پرونده‌های معوقه داریم، اما در دستور کار است، سالانه به این تعداد افزایش می‌یابد، اما به مرور این پرونده‌ها کاهش پیدا می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه سارقان حرفه‌ای و تبهکاران باندی برای پلیس بسیار اهمیت دارد، افزود: باند‌های زیادی را منهدم کردیم به سمت مهار سرقت درحال حرکت هستیم.

رییس پلیس آگاهی ناجا درباره مهم‌ترین پرونده در ۱۰ ماهه اول سال، گفت: برای پلیس آگاهی مهم‌ترین پرونده وجود ندارد. یکی از علت‌هایی که باعث می‌شود افراد تصور می‌کنند پرونده‌های سرقت و زورگیری افراد مشهور برای پلیس اهمیت دارد، این است که وقوع جرم توسط فرد مشهور نشر پیدا کرده است، رسانه‌ها نیز به آن پرداخته‌اند، ۷۵ درصد سرقت به عنف و ۸۶ درصد سرقت مسلحانه کشف شده است و اکثر از افراد غیر مشهور بوده است و ۱ تا ۲ درصد برای افراد مشهور بوده است.

پیچیده ترین پرونده انتظامی در سال جاری اعلام شد
سردار قنبری بیان کرد: به عنوان نمونه مدتی پیش فرد سابقه دار در یک اقدام تاثیر گذار اعضای خانواده خود و مهمانان خانه خود را با رگبار اسلحه به قتل رساند. وی ادعا می‌کرد با تیم حفاظتی که برای خود در نظر گرفته است دست پلیس به او نمی‌رسد، اما کمتر از ۲۰ روز در یک آپارتمانی که ۲۷ خانواده در آن زندگی می‌کرد با دو محافظ مسلح او را گیر انداختیم. ۲۷ خانواده را با آرامش از آپارتمان تخلیه کردیم و ۲ ساعت و نیم طول کشید تا این دستگیری انجام شود که این پرونده یکی از پیچیده‌ترین پرونده‌های انتظامی در سال جاری بود. اما جزییات این پرونده منتشر نشد، پلیس هیچگاه دنبال پرونده خاصی نیست.

وی افزود: وقتی فیلم سرقت و زورگیری در فضای مجازی منتشر می‌شود یک شعاع نا امنی ایجاد می‌شود. هنگامی که سارق فوتبالیست مشهور را دستگیر کردیم ۴۸ مورد سرقت دیگر از این سارق کشف کردیم.

رییس پلیس آگاهی ناجا درباره وقوع جرایم با خاموشی معابر، خاطرنشان کرد: در دی ماه، نسبت به دی ماه سال گذشته، ۱۸ درصد افزایش سرقت داشتیم. سرقت‌های خرد با خاموشی معابر افزایش پیدا می‌کند و سارقان نیز غیر حرفه‌ای هستند، اما در محدودیت‌های کرونایی، اکیپ گشت آگاهی و انتظامی از ۹ شب تا صبح افزایش پیدا کرد تا مجرمان از این شرایط سوء استفاده نکنند.

سردار قنبری بیان کرد: سارقان زیادی در حوزه کیف قاپی دستگیره شده اند، در ۱۰ ماهه اول سال، ۱۲ درصد افزایش داشتیم و ۱۸ درصد کشفیات افزایش پیدا کرده است.

آخرین اخبار از ایمنی خودروها برای جلوگیری از سرقت

رییس پلیس آگاهی ناجا درباره ایمنی خودرو ها، گفت: جلسات متعددی با خودروسازان داشتیم تا حدودی مشکل ایمن سازی خودرو‌ها رفع شده است، این ایمن سازی خودروها فقط حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد انجام شده است، ایران خودرو و سایپا هردو همکاری داشته اند، اما به حد ایده آل نرسیده است. در این حوزه اختیارات پلیس باید افزایش پیدا کند و قانون گذار باید این اختیار را به ما بدهد و در دو ماه اخیر ۳ جلسه در این خصوص با خودروسازان داشتیم بخشی از ایمن سازی انجام شده است.

وی درباره بانک اطلاعاتی مجرمان، تصریح کرد: تمام مجرمان بانک اطلاعاتشان در اختیار ماست، حدود ۶۷ درصد کشفیات از طریق اشراف اطلاعاتی است، مشکلی در خصوص بانک اطلاعاتی مجرمان نداریم.