جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۰ دی ۱۳۹۹ - ۱۷:۰۸

فتوای بی سابقه رهبری درباره پیکرحاج قاسم

سردار سیدمحمد باقرزاده، فرمانده کمیته جست و جوی مفقودین ستاد کل نیرو‌های مسلح درباره جایگاه والای سپهبد شهید قاسم سلیمانی و نحوه تکفین و تدفین وی، جزئیات جدیدی را مطرح کرد.
کد خبر : ۵۳۸۹۲۴

فرمانده کمیته جست‌وجوی مفقودین با اشاره به ماجرای تکفین پیکر‌های مطهر حادثه ترور فرودگاه بغداد گفت: در عظمت این شهید (حاج قاسم سلیمانی) همین بس که معیار‌ها و فتاوای فقهی را جا به جا کرد. آن شبی که ما در معراج شهدای تهران به وضعیت پیکر‌ها رسیدگی می‌کردیم، وضعیت خاصی داشتیم. اجزای پیکر‌ها با هم مخلوط شده بود و باید تکه‌ها و بدن‌های اربا اربا شده این شهدا به پیکر اصلی ملحق می‌شد. بعضی از شهدا به‌شدت تکه‌تکه شده بودند. بعضی‌ها عادی‌تر بودند و بدن آسیب کمتری دیده بود. پیکر شهید ابومهدی المهندس و شهید حاج قاسم سلیمانی چند تکه شده بود.

به گزارش تسنیم بدن حاج قاسم پنج تکه شده بود. باید اجزا را ملحق می‌کردیم. وی افزود: DNA آن‌ها سریع بررسی شد و دوستان توانستند این‌ها را در مرکز تحقیقات پزشکی سپاه تعیین تکلیف کنند. شب قبل از مراسم ما آمدیم در معراج شهدا. برای پیکر‌ها امکان غسل نبود. باید آن‌ها را تیمم می‌دادیم از نظر خودمان آن‌ها را تیمم دادیم، کفن و تجهیز و آماده کردیم. وی با اشاره به دیدار با رهبر انقلاب گفت: خدمت حضرت آقا عرض کردم آقا ما در شب گذشته برای آماده‌سازی پیکر مطهر شهدا اقدام کردیم. نمی‌شد آن‌ها را غسل بدهیم، تیمم داده و تجهیز شدند. در معراج شهدا جوان‌ها حضور داشتند. کفن، پنبه، پارچه، نایلون و وسایل دیگر موجود بود، ولی در آماده‌سازی این پیکر‌ها خیلی اذیت شدیم. به این معنا که به سختی تکه پاره‌های این پیکر‌ها را جمع و جور کردیم. گوشت‌های پراکنده را سامان دادیم تا بتوانیم در قالب یک پیکر درآوریم و آن‌ها را در تابوت قرار دهیم.

من این‌ها را خدمت آقا عرض کردم و بعد هم به کربلای حضرت ابا عبدا... (ع) اشاره کردم و گفتم «ما که با این وضعیت به سختی شهیدان را جمع و جور کردیم، نمی‌دانم امام زین‌العابدین علیه‌السلام در کربلا چگونه تنها با بوریا پیکر حضرت اباعبدا... علیه السلام را مهیای تدفین کردند؟!» وی افزود: آقا فرمودند «شما به زحمت افتادید این‌ها شهید معرکه بودند» یعنی غسل و کفن نداشتند در حقیقت این همه بحثی بود که ما کردیم، دیدیم با یک فتوای فقهی یک دفعه فضا عوض شد و این شهیدان به حکم «لایغسل و لایکفن» نیازی به غسل و کفن و حتی تیمم هم نداشتند. آقا می‌خواستند این را بفرمایند؛ اما جایگاه چیزی که این تراز فقهی را تغییر داد بر می‌گردد به این مسئله که ما از زمان جنگ یاد گرفتیم؛ این موضوع از امام (ره) هم استفتا شده بود و همه مراجع نیز به آن قائل هستند. در کتاب‌های فقهی هم موجود است که معرکه و حدود فقهی معرکه محدوده‌ای است که دوطرف به سوی یکدیگر سلاح پرتاب می‌کنند.