پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۵ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۳:۱۹

آمریكایی‌ها عامل سرطان در كربلا

تحقیقات صورت گرفته در خصوص دلیل افزایش بیماری سرطان در شهر كربلا از آلودگی آب رودخانه 'الحسینیة الكبیر' به مواد تشعشع زا حكایت دارد. این بررسی ها همچنین نشان داد كه منبع آلودگی رودخانه ، پایگاه نظامی سربازان اشغالگر آمریكایی است.
کد خبر : ۵۳۸۶۳

به گزارش صراط به نقل از 'العرب آنلاین'، عراقی ها روز بروز آثار وپیامدهای جدید اشغال كشورشان توسط آمریكایی ها را كشف می كنند كه از درگیری های فرقه ای و ترور روزانه به بخش های حیاتی زندگی مردم به ویژه آب آشامیدنی كه به مواد سرطان زا آلوده شده، گسترش یافته است.

وزارت محیط زیست عراق اخیرا از وجود آلودگی رادیواكتیو در رودخانه الحسینیة الكبیر در استان كربلا خبر داد كه موجب قطع جریان اب از رودخانه به عنوان یك اقدام احتیاطی شد.

در گزارش وزارت محیط زیست عراق وجود آلودگی رادیواكتیو و مواد سمی نیكل وسرب در آبهای رودخانه، دلیل افزایش ابتلا به سرطان در میان ساكنان استان شناخته شده است.

'جهاد الحسناوی' نماینده فراكسیون 'الاحرار' در استان كربلا گفت كه تحقیقات انجام شده توسط وزارت محیط زیست عراق نشان داده است كه خاك بستر رودخانه الحسینیه الكبیر در كربلا الوده به مواد تشعشع زاست كه موجب بروز بیماری سرطان در میان مردم شده است .

وی توضیح داد كه منبع این خاك پایگاه نظامی 'الفتح المبین' است كه از زمان اشغال عراق توسط امریكا در سال ۲۰۰۳ در اختیار سربازان این كشور است.

به همین دلیل شورای شهر كربلا تصمیم گرفت به عنوان یك اقدام احتیاطی جریان آب از این رودخانه را متوقف كند.

گزارش های قبلی نسبت به خطر الودگی آب آشامیدنی در عراق هشدار داده بود. از جمله بیماری هایی كه بر اثر خوردن آب آلوده ایجاد می شود می توان به التهاب مثانه، التهاب كلیه، حصبه، مالاریا، وبا، اسهال و استفراغ، هپاتیت های ویروسی، خونریزی معده ، بیماری های پوستی، بزرگی غده تیروئید اشاره كرد.

آخرین تحقیقات پزشكی انجام شده در عراق نشان داد كه بسیاری از سرطان ها به طور مستقیم مربوط به نوشیدن آب آلوده است كه نگرانی های جدی نسبت به ابتلای میلیون ها عراقی به بیماری های ناشی از این امر ایجاد نمود، به ویژه پس از ابتلای هزاران نفر در بغداد و شهرهای دیگر به بیماری حصبه.

در سال های اخیر بیماری وبا در شمال عراق گسترش یافته است وبا وجود بسیج كادر پزشكی، بیماری های قابل انتقال از آب آشامیدنی و مواد غذایی همچنان در حال گسترش است.