پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۹ آذر ۱۳۹۹ - ۲۰:۴۱
کرونا در روزی که گذشت

کرونا بالاخره به یک رکورد مثبت رسید؛ به صفر رسیدن شهرهای قرمز

سخنگوی وزارت بهداشت از شناسایی ۶۴۲۱ بیمار جدید کووید-۱۹ در کشور طی ۲۴ ساعت گذشته خبر داد.
کد خبر : ۵۳۷۲۲۹

دکتر سیماسادات لاری گفت: از دیروز تا امروز ۲۹ آذر ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۶ هزار و ۴۲۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۸۲۲ نفر از آنها بستری شدند.

در مجموع با آمار امروز تعداد بیماران کوید۱۹ در کشور به یاعلام آخریک میلیون و ۱۵۲ هزار و ۷۲ نفر رسید.

لاری ادامه داد: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۷۵ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۵۳ هزار و ۴۴۸ نفر رسید.

سخنگوی وزارت بهداشت درباره وضعیت کرونا در شهرهای مختلف گفت: در حال حاضر و بر اساس آخرین تحلیل ها، ۲۰۵ شهرستان در وضعیت نارنجی و ۲۴۳ شهرستان در وضعیت زرد این بیماری قرار دارند.

روحانی: تعداد شهرهای قرمز به صفر رسید

 حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی ‌روز شنبه در چهل ونهمین جلسه ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا با تبریک روز پرستار به پرستاران که در یک سال اخیر تلاش فوق‌العاده‌ای انجام دادند،گفت: از مردم می‌خواهیم در شب یلدا به خاطر مصادف بودن با روز پرستار، برای حمایت از پرستاران و حمایت از سلامت مردم جامعه در مراسم یلدایی که همیشه بوده و اساس آن نیز احترام به بزرگ خانواده و صله رحم است، برای سلامتی بزرگان خانواده دید و بازدیدها متوقف شود و از طریق تلفن و فضای مجازی این مراسم را بدون حضور انجام دهند. 

رییس جمهوری با یادآوری شعار "جمع نشویم تا کم نشویم"، اظهار داشت: در دو ماه اخیر مردم، کسبه، اصناف، حمل و نقل عمومی و خانواده‌ها خیلی همکاری کردند. اول آذر خیلی نگران بودیم و ۱۶۰ شهر ما قرمز بود ولی الان تعداد شهرهای قرمز ما صفر است و شهر قرمزی نداریم این به دلیل همت و بزرگواری مردم عزیز است.

وی گفت: مردم در شرایط کرونا، دولت و کادر درمان و همه نیروهایی که بار مسئولیت را بر دوش کشیدند، دست به دست هم دادند و این اتحاد و همدلی و اعتماد مردم به تخصص بهداشتی کشور بود که ما را از این موج سهمگین نجات دهد.

روحانی با اشاره به آمارها ادامه داد: وقتی آمارها و نمودارها را نگاه می‌کردیم تقریبا همه جا موج سوم از موج قبلی بیشتر بوده است. همه ویروس قوی‌تر شده بود و همه به سمت سرما رفته بودیم.

مشکل خرید واکسن، نداشتن یخچال‌های فوق سرد نیست

علی فاطمی، نایب رئیس انجمن داروسازان ایران گفت: بر اساس دستورالعمل شرکت فایزر، توزیع واکسن‌هایی که به فریزرهای منفی هفتاد برای انبارش نیاز دارند، تا یک ماه با کیسه یخ خشک و فریزرهای معمولی قابل انتقال و نگهداری هستند.

فاطمی گفت: بر اساس دستورالعمل شرکت فایزر، توزیع واکسن‌هایی که به فریزرهای منفی هفتاد برای انبارش نیاز دارند، تا یک ماه با کیسه یخ خشک و فریزرهای معمولی قابل انتقال و نگهداری هستند.

وی گفت: این واکسن‌ها در بسته های ۵۰۰۰ عددی با یخ خشک بسته بندی می شوند و با بسته بندی اصلی، تا ۱۰ روز قابلیت نگهداری در  شرایط معمولی را دارند. نگهداری این واکسن ها به همراه کیسه های یخ خشک (تجدید هر ۵ روز یکبار) تا یک ماه امکان پذیر است که ما امکانات آن را در داخل کشور داریم. حتی می‌توان این واکسن‌ها را به مدت ۵ روز قبل از تزریق، در یخچال معمولی هم نگه داشت.

 نایب رئیس انجمن داروسازان ایران ادامه داد: چنانچه کشوری بخواهد این واکسن ها را به مدت طولانی نگه دارد (تا ۶ ماه)، در این صورت به فریزرهای فوق سرد (منهای هفتاد) نیاز خواهد بود که به دلیل سرعت مصرف، عملا این نیاز وجود ندارد.

فاطمی تاکید کرد: با توجه به ضرورت تزریق فوری این واکسن ها به گروه های آسیب پذیر به ویژه کادر درمان، با یک برنامه ریزی صحیح حداکثر یک ماهه می توان این واکسن ها را به افراد نیازمند رساند و روزانه جان ده ها نفر را نجات داد.

داوطلبان واکسن ایرانی باید چه شرایطی داشته باشند؟

واکسن کرونای ایرانی از زمان شیوع بیماری در کشور توسط محققان ایرانی مراحل تولید خود را پیش گرفت و بعد از حدود ۱۰ ماه از شیوع این بیماری در کشور، واکسن تولید شده در شرکت شفا فارمد وابسته به ستاد اجرایی فرمان امام به مرحله تست بالینی انسانی نزدیک شده است.

این مطالعه دوسوکور (داوطلبین و ارزیابی کنندگان پیامد) دارای پلاسبو بر روی ۵۶ فرد داوطلب سالم در هر دو جنسیت در محل هتل ارم تهران (تجهیز شده برای کارآزمایی بالینی) انجام خواهد شد. داوطلبان پس از دریافت تصادفی دوز ۳ یا ۵ میکروگرم واکسن یا پلاسبو (بر اساس دو مرحله مطالعه دوز کم و دوز زیاد) دو نوبت در روزهای صفر و ۱۴ واکسن را دریافت و تا روز ۲۸ از جهت بررسی عوارض، ایمنی هومورال و سلولار پیگیری اولیه می‌شوند. تمامی افراد پس پایان مطالعه تا روز ۳۶۰ نیز پیگیری طولانی مدت خواهد شد.

طبق ارزیابی‌های انجام شده تاریخ شروع بیمار گیری مورد انتظار ۲۰۲۰/۱۲/۲۱, ۱۳۹۹/۱۰/۰۱و تاریخ پایان بیمارگیری مورد انتظار ۲۰۲۱/۰۲/۱۸, ۱۳۹۹/۱۱/۳۰ خواهد بود.

وضعیت منع ترددها از اول دی ماه چطور خواهد بود؟

علیرضا رییسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه خوشبختانه در سطح کشور هیچ شهر قرمزی وجود ندارد، گفت:  ۲۰۵ شهر نارنجی و ۲۴۳ شهر زرد شدند. این نشان دهنده آن است که وضعیت مطلوب است. امیدواریم این ۲۰۵ شهر نارنجی هم طی هفته‌های آینده تبدیل به زرد و زردها هم تبدیل به سفید شوند و شهر قرمزی هم ایجاد نشود.

رییسی گفت: پس از شب یلدا هم مجددا منع ترددها در شهرهای نارنجی از ساعت ۲۱ تا ۴ صبح ادامه می یابد. همچنین منع تردد بین استانی و استانی مطابق قانون مربوط به شهرهای در وضعیت نارنجی وجود دارد و تخلف از آن مشمول جریمه خواهد شد.

وی همچنین گفت: پیشنهادی در باره بازگشایی مدارس برای پایه‌های اول و دوم ابتدایی وجود داشت. در این راستا هم پیشنهاد شد که با توجه به مشکلاتی که در آموزش این افراد وجود دارد، بتوانند در شهرهای زرد و نارنجی حضور یابند که بحث‌های زیادی شد و قرار شد مجددا در قرارگاه مطرح شود و دو هفته آینده در این زمینه تصمیم گیری شود.

شاد دو روز تعطیل شد

مسعود ثقفی، سخنگوی آموزش و پرورش شهر تهران اظهار کرد: در راستای فرهنگ سازی و صیانت از سلامت جسمی، روحی و روانی معلمان  و دانش‌آموزان در برابر آسیب‌های فضای مجازی، تحکیم روابط خانواده و همکاری با کادر درمانی در ایام کرونا و تقارن شب یلدا با ایام ولادت حضرت زینب (س) و روز پرستار در آموزش و پرورش شهر تهران روزهای یکشنبه و دوشنبه روزهای بدون  تلفن همراه، تلبت و یارانه و همراهی با پرستاران تعیین  شد.

وی افزود: دانش‌آموزان در این دو روز با مراقبت از عدم برگزاری دورهمی‌ها و رعایت پروتکل‌های بهداشتی، گزارشی از روند برنامه‌هایشان را تهیه و به صورت تصویری برای معلمان در روز سه ‌شنبه صبح ارسال کنند.

ثقفی تأکید کرد:  این دستورالعمل شامل تمام مدارس دولتی و غیر دولتی بوده و لازم الاجرا است و در ارزیابی مدیران و موسسان لحاظ می‌شود.

منع تردد در شب یلدا

سردار حسین رحیمی، رئیس پلیس پایتخت اظهار کرد: تمامی اصناف راس ساعت ۱۸ باید فعالیت خود را متوقف و مغازه خود را تعطیل کنند.

وی ادامه داد: از ساعت ۲۰ امشب هیچ ترددی نباید در سطح شهر داشته باشیم. امشب و فرداشب، نیروهای ما آماده باش هستند و دوربین‌ها هم اعمال قانون می‌کنند.

سردار رحیمی بیان کرد: خواهش من از مردم این است که قبل ساعت ۱۸ واحدهای صنفی را تعطیل کنند و قبل ساعت ۲۰ به مقصد برسند تا در خیابان حضور نداشته باشند.