عزیز میکائیلی رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان پردیس در گفتوگو با تسنیم با انتقاد از نبود دستگاههای بیخطرساز پسماندهای بیمارستانی در سطح این شهرستان، اظهار کرد: با توجه به اینکه حدود 10 ما از شیوع بیماری کرونا در کشور گذشته، اما پسماندهای بیماران کرونایی که در مراکز درمانی و بیمارستانی این شهرستان بستری و مداوا میشوند، همچنان بلاتکلیف است.
وی با تأکید بر اینکه شهرستان پردیس با توجه به اینکه در نزدیکی پایتخت کشور قرار دارد، اما از روشهای مناسبی برای دفع پسماندهای بیمارستانی در سطح این شهرستان استفاده نمیشود، گفت: بیش از 300 مرکز درمانی و خدمات پزشکی در سطح شهرستان پردیس فعالیت میکنند، اما زبالهها و پسماندهای آن در سطلها و مخازن زبالههای شهری تخلیه میشود.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان پردیس ضمن اینکه تخلیه زبالهها و پسماندهای بیمارستانی در مخازن زبالههای شهری، خطرات بسیاری از جهت ابتلا به انواع بیماریهای عفونی را برای ساکنان ایجاد میکند، اضافه کرد: این کار، از طرف دیگر موجب وارد شدن خسارات متعدد و جبرانناپذیر به محیط زیست نیز میشود.
میکائیلی ادامه داد: شیوع بیماری کرونا نیز باعث شده تا تخلیه پسماندهای بیمارستانی و کرونایی در سطلها و مخازن زبالههای شهری، برای ساکنان این شهرستان خطرآفرین باشد، البته ما در محیط زیست مکاتباتی را فرماندار، شهرداری و اداره بهداشت و درمان جهت تهیه دستگاه بیخطرساز پسماندهای بیمارستانی انجام دادهایم تا این روند متوقف شود.
وی تأکید کرد: قبلا و تا سال 96، زبالهها و پسماندهای بیمارستانی مراکز خدماتی و درمانی در سطح شهرستان پردیس، در بیمارستان شفای این شهرستان از طریق دستگاه، بیخطرسازی میشد، اما از این سال تاکنون، با غیرفعال و تعطیل شدن این بیمارستان، پسماندهای پزشکی این شهرستان در مخازن زباله و در حاشیه شهرستان تخلیه و توسط عوامل شهرداری جمعآوری میشود.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان پردیس در پایان خاطرنشان کرد: در جلساتی که با فرماندار و مسئولانی از اداره بهداشت و درمان و نیز تعدادی از پیمانکاران داشتیم، قرار شد که دستگاه بیخطرساز پسماندهای پزشکی توسط شبکه بهداشت شهرستان پردیس تهیه شود.