جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۳ آذر ۱۳۹۹ - ۱۲:۴۰

دعوای دو وزارتخانه جهاد و صنعت گریبانگیر مرغداران شد

دعوای دو وزارتخانه جهاد و صنعت گریبانگیر مرغداران شد
نبی‌پور گفت: مسئولان نرخ ۱۶ هزار تومانی برای هر کیلو تخم مرغ را قبول دارند، اما این نرخ به علت دعوای وزارت جهاد و صمت قابل اجرا نیست.
کد خبر : ۵۳۶۲۰۶
ناصر نبی پور رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار استان تهران با اشاره به اینکه گزارشی از شیوع آنفلوانزا حاد پرندگان در مرغداری‌های صنعتی نداشته‌ایم، اظهار کرد: تاکنون آنفلوانزا حاد پرندگان در ۳ تالاب دیده شده که مهم‌ترین آن تالاب میقان در اراک است، چرا که ۲۲ تا ۲۳ مرغداری صنعتی در اطراف این تالاب هستند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، او افزود: در استان تهران یک واحد غیرقانونی پرورش بوقلمون درگیر آنفلوانزا حاد پرندگان شده است.

گزارشی از شیوع آنفلوانزا پرندگان در واحد‌های مرغداری نداریم
نبی پور ادامه داد: با توجه به عدم تاثیر پذیری واکسن برای گله‌های ۷۰ هفته به بعد، سازمان دامپزشکی توصیه کرده است که گله‌های بالای ۷۰ هفته به کشتارگاه بروند که با این وجود مشکلاتی بوجود می‌آید، چرا که مرغ از ۶۵ تا ۹۰ هفته به بعد برگشت سرمایه دارد و دولت باید به نحوی جبران خسارت کند، همچنین با کشتار گله‌های ۷۰ هفته به بعد ۱۲ تا ۱۳ میلیون مرغ حذف می‌شود که این امر در افزایش قیمت تخم مرغ تاثیر بسزایی دارد که دولت در این‌خصوص باید تصمیماتی اتخاذ کند.

این مقام‌مسئول با اشاره به اینکه طی ۲۰ روز اخیر صادرات چندانی نداشته‌ایم، بیان کرد: طی ۲۰ روز گذشته به طور متوسط روزانه ۲۰ تن صادرات داشتیم که در برابر تولید روزانه ۴۰۰ تنی تهران رقم چندانی نیست و توقف صادرات دردی را دوا نمی‌کند.

مرغ‌ها روانه کشتارگاه شدند
او ادامه داد: با تامین ۱۰۰ درصدی نهاده‌های دامی با نرخ مصوب، قیمت تمام شده تولید بالای ۱۵ هزار تومان است که عرضه با قیمت‌های دستوری بیانگر زیان ۳ هزار تومانی مرغداران است، به همین خاطر برای جلوگیری از ضرر، مرغداران، مرغ‌های خود را روانه کشتارگاه می‌کنند.

سخنگوی اتحادیه مرغداران میهن با اشاره به اینکه آمار دقیقی از تولید تخم مرغ نداریم، بیان کرد: با وجود آنکه آماری از میزان ارسال مرغ به کشتارگاه نداریم، بنابراین نمی‌توان آماری از تولید روزانه و افت تولید اعلام کرد، اما همیشه بار‌ها اعلام کرده‌ایم که اگر تولیدکننده ۲۰ درصد تولید خود را کاهش دهد، نیازی به صادرات نداریم.

آینده تولید تخم مرغ در گرو نهاده‌های دامی
رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار از افزایش مجدد قیمت نهاده‌های دامی خبر داد و گفت: اخیرا دولت ذرت و کنجاله سویا را مجدد گران کرده به طوری که قیمت هر کیلو ذرت به یک هزار و ۷۰۰ تومان و کنجاله سویا ۳ هزار و ۲۲۰ تومان رسیده است.

به گفته او، امسال دولت از خرداد به بعد ۲ مرحله ذرت و کنجاله را گران کرده به طوری که قیمت مصوب ذرت و کنجاله به طور متوسط ۲۰ تا ۲۵ درصد رشد داشته است، در حالی که قیمت مصوب بر مبنای آن افزایش نداشته است.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار از افزایش لحظه‌ای قیمت سایر نهاده‌های تولید همچون کارتن، شانه، واکسن، دارو و مکمل‌ها خبر داد و گفت: با تامین ۱۰۰ درصد نهاده‌ها، قیمت تمام شده هر کیلو تخم مرغ ۱۶ هزار و ۲۰۰ تومان است که مسئولان این نرخ را قبول کردند، اما متاسفانه به علت دعوای وزارت جهاد و وزارت صمت این نرخ قابل اجرا نیست که چوب آن را مرغدار می‌خورد.

او با تاکید بر این‌مسئله که هر شانه ۲ کیلویی تخم‌مرغ با نرخ ۳۰ هزار تومان درب مرغداری باید عرضه شود، بیان کرد: با وجود افزایش هزینه‌های تولید، عرضه تخم مرغ کمتر از ۱۵ هزار تومان صرفه اقتصادی ندارد.

نبی پور با بیان اینکه سال قبل قیمت جوجه ۲ هزار و ۵۰۰ تا ۳ هزار تومان بود، گفت: این درحالی است که هم اکنون قیمت جوجه به ۷ هزار و ۵۰۰ تا ۹ هزار تومان رسیده است و برای اشتیاق مرغداران به جوجه ریزی، قیمت هر کیلو تخم مرغ درب مرغداری باید ۱۵ هزار تومان باشد.

سخنگوی اتحادیه مرغداران میهن درباره آینده بازار تخم مرغ بیان کرد: آینده تولید تخم مرغ به قیمت نهاده بستگی دارد، به طوری که با عرضه ذرت و کنجاله با نرخ مصوب مشکلی در تولید نداریم.

او در پایان با انتقاد از نرخ بالای تخم‌مرغ در خرده فروشی‌ها تصریح کرد: تشکل و اتحادیه، تخم مرغ را با نرخ مصوب در اختیار میادین قرار می‌دهد، در کشور ما با افزایش قیمت، فروشگاه‌ها قیمت را بلافاصله افزایش می‌دهند، اما با کاهش قیمت به همان نرخ قبل عرضه می‌کنند که متاسفانه برخوردی در این خصوص صورت نمی‌گیرد.