پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۷ آذر ۱۳۹۹ - ۲۲:۰۰

در صندوق بازنشستگی کشوری چه خبر است؟ / امضاهای طلایی در زیرمجموعه های وزارت کار!

با وجود اینکه درماه های اخیر با مدیریت رئیس جدید قوه قضائیه مبارزه با فسادهای دولتی در بدنه حاکمیت شدت گرفته است، اما هنوز امضاهای طلایی در انتصاب های سفارشی در زیرمجموعه های وزارت کار و رفاه اجتماعی ادامه دارد.
کد خبر : ۵۳۳۸۴۸

با وجود اینکه درماه‌های اخیر با مدیریت رئیس جدید قوه قضائیه مبارزه با فسادهای دولتی در بدنه حاکمیت شدت گرفته است، اما هنوز امضاهای طلایی در انتصاب های سفارشی در زیرمجموعه های وزارت کار و رفاه اجتماعی ادامه دارد و این موضوع تا جایی تشدید شده که محمد حیدری با فوق لیسانس علوم سیاسی به عضویت هیات مدیره یکی از بزرگترین هلدینگ های ساختمان سازی صندوق بازنشستگی کشوری منصوب شده است؛ این در حالی است که هنوز زمان زیادی از تغییر و تحولات هیات مدیره این شرکت نمی‌گذرد و تیم جدید بلافاصله مستقر شده است.

خبرگزاری موج نوشت: حالا سوال این است که آیا وزیر کار و رفاه اجتماعی از انتصابات در زیر مجموعه‌های وزارت کار اطلاعی دارد؟ و این اقدام چه معنایی می‌تواند داشته باشد که وقتی تنها شش ماه به پایان کار دولت باقی مانده مقامات به فکر انتصاب مدیران جدید در شرکت‌های زیرمجموعه برآمده‌اند، آیا هدف آنها اصلاح مدیریت شرکت‌هاست یا به دنبال بخشش یک میز مدیریتی درشرکت ها به دوستان و وابستگان هستند، تا پس از تغییر دولت همچنان مدیر بمانند!

بذل و بخشش میزهای مدیریتی!

به طور قطع وقتی یک خبرنگار با تحصیلات علوم سیاسی به عضویت در هیات مدیره یک شرکت ساختمانی منصوب می شود هدفی جز بذل و بخشش میزهای مدیریتی نیست، چراکه در حال حاضر در چشم انداز فعالیت این شرکت آمده است که در راستای طراحی، اجرا و نظارت برطرح ها و پروژه های عمرانی اعم از حوزه های ساختمانی و راه سازی، ریلی، اسکله سازی و غیره به صورت مستقیم و غیر مستقیم فعالیت خواهد داشت که سوابق محمد حیدری هیچگونه تشابهی با رسالت های اعلامی شرکت ندارد.

همچنین این شرکت در زمینه مشارکت و سرمایه گذاری در طرح ها و پروژه های عمرانی و ساختمانی با شرکت های داخلی و خارجی و خرید و فروش و انجام کلیه فعالیت های بازرگانی جهت تامین ماشین آلات عمرانی و ساختمانی، مواد و مصالح ساختمانی فعالیت دارد که کاملا تخصصی است و نه تنها نیاز به افرادی باتجربه در این حوزه دارد بلکه به طور قطع داشتن تحصیلات مرتبط و سابقه مدیریتی هم از الزامات انتصابات این چنینی است.

در حال حاضر نکته عجیب این است که محمد حیدری پیش از این در هیات مدیره شرکت سیمان تامین هم حضور داشته که آنهم زیر مجموعه وزارت کار و رفاه اجتماعی است و این اتفاق باعث شده این شائبه به وجود بیاید که وقتی یک خبرنگار به عنوان مدیر در هیات مدیره شرکت های زیرمجموعه وزارت کار و رفاه اجتماعی در حال جابجایی است آیا از رانت بسیار قوی در راس هم برخوردار است؟ هرچند آقای وزیر پیش از این هم درباره جابجایی چند مدیر جوان و احیانا خبرنگار در هیات مدیره شرکت های زیرمجموعه مورد سوال قرار داشته اما هیچگاه پاسخ جدی درباره این مسائل مطرح نکرده است، آیا این رفتار به معنای ادامه انتصابات بدون ضابطه است؟

در هرصورت نباید فراموش کرد که هلدینگ عمرانی و ساختمانی پی ریز دارای فعالیت گسترده است و نه تنها در بازارهای پولی و مالی به منظور خرید و فروش سهام، اوراق قرضه و ابزار های قابل معامله حضور دارد بلکه در بخش واردات و صادرات انواع محصولات ساختمانی، ماشین آلات مرتبط و دانش فنی، ساخت، خرید، اجاره کارخانجات، فروشگاه ها، توزیع، مبادله و فروش، عرضه یا نمایش فرآورده ها، محصولات و دستاوردهای علمی و فنی نیز فعالیت می کند.

براساس این گزارش، مسئولان کشور نه تنها باید نسبت به انتصابات خود پاسخگو باشند بلکه باید نسبت به عملکرد شرکت های زیر مجموعه خود هم گزارش شفاف و روشنی ارائه کنند تا در آینده شاهد مشکلات پشت پرده نباشیم، چراکه هرچقدر یک شرکت بزرگتر باشد و گردش مالی بیشتری داشته باشد پیچیدگی های خاص خودش را دارد و گاهی فسادهایی در اسناد مالی این شرکت ها رخ می دهد که به واسطه حضور آقازاده ها مسکوت می ماند، به همین دلیل دستگاه های نظارتی نیز باید همواره چشم به فعالیت این شرکت ها بدوزند.