پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۰ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۵:۲۵

متن مناظره ی زیباکلام و سلیمی‌نمین در دانشگاه تهران

کد خبر : ۵۳۳۲۲
رئیس مرکز تدوین تاریخ معاصر ایران گفت: اصلاح‌طلبان با تشکیل 3 لایه در میان خود در عرصه انتخابات مجلس نهم حضور دارند.
 
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، در همایش "انقلاب اسلامی، انتخابات مجلس نهم و بیداری اسلامی" که به همت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران، امروز در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد، صادق زیباکلام استاد علوم‌سیاسی دانشگاه تهران و عباس سلیمی‌نمین رئیس مرکز تدوین تاریخ معاصر ایران درباره آرایش سیاسی احزاب و گروه‌ها در انتخابات مجلس نهم با یکدیگر به مناظره پرداختند.

 

* زیباکلام: تفاوتی میان مجلس هشتم و نهم وجود نخواهد داشت

صادق زیباکلام استاد علوم‌سیاسی دانشگاه تهران در ابتدای این مناظره گفت: معتقدم انتخابات اساساً پرسش از مردم است که آیا از عملکرد حاکمیت راضی هستند یا خیر؟ و این یک اصل کلی است که جوامع مختلف براساس آن انتخابات برگزار می‌کنند.

وی افزود: معتقدم این اصل کلی در انتخابات آتی ایران وجود ندارد و موضوع انتخابات اسفندماه مجلس نهم این نیست که از مردم پرسیده شود آیا از عملکرد اصول‌گرایان که از سال ۸۴ حاکمیت را در دست داشته‌اند، موفق بوده‌اند یا خیر؟

زیباکلام خاطرنشان کرد: آنچه در انتخابات آتی اتفاق می‌افتد، رقابت درون حاکمیت است و به عبارت دیگر تفاوت بنیادی میان مجلس هشتم و نهم وجود ندارد.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب تصریح کرد: معتقدم جریان اصلی انتخابات درون حاکمیت میان یکدیگر رقابت خواهند داشت و این رقابت میان کسانی است که از سال ۸۴ حکومت می‌کنند. انتخابات آتی میان قوه مجریه یعنی احمدی‌نژاد و مشایی و اصولگرایان سنتی یعنی کمیته ۸+۷ است.

وی در ادامه گفت:‌ در انتخابات آتی جریان سومی در ایران وجود ندارد و هرچه هست درون حاکمیت است. پس از حوادث ۲۲ خرداد ماه سال ۸۸ پیش‌بینی کرده بودم که میان احمدی‌نژاد و اصول‌گرایان اختلافاتی پیش می‌آید و در حال حاضر نیز مشاهده می‌کنیم که در انتخابات مجلس نهم اصول‌گرایان سنتی با احمدی‌نژاد و حامیانش رقابت می‌کنند و این انتخابات موجب تغییر و تحولی نخواهد شد.

* سلیمی‌نمین: مردم‌سالاری یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی است

عباس سلیمی‌نمین رئیس مرکز تدوین تاریخ معاصر ایران در بخش اول مناظره خود با زیباکلام گفت: براساس نگاه شخصی نباید تحلیلی سیاسی ارائه داد و باید طبق واقعیت‌های موجود و جریان‌شناسی درباره انتخابات تحلیل کنیم.

وی افزود: یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی، مردم‌سالاری است که نظام‌های حاکم غرب را به چالش کشیده و اکنون یکی از مشکلات آمریکا با ایران این است که الگویی ارائه داده‌ایم که آنان را دچار سردرگمی و بحران کرده است.

سلیمی‌نمین خاطرنشان کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی چرخش قدرت در ایران ایجاد شد که غرب را به چالش کشید. در انتخابات دوم خرداد رسانه‌های غربی در ابتدا این‌گونه مطرح می‌کردند که آقای ناطق‌نوری پیروز انتخابات ریاست‌جمهوری خواهد بود و دست به حاشیه‌سازی می‌زدند تا اصل موضوع را مخدوش کنند.

وی در ادامه گفت:‌ رسانه‌های غربی تلاش داشتند این‌گونه القا کنند که رأی خاتمی از رهبری بیشتر است و لذا وی سر ناسازگاری با رهبری دارد اما این‌گونه تبلیغات برعکس جلوه داد و روشن شد که انتخابات در ایران بسیار سالم برگزار می‌شود.

رئیس مرکز تدوین تاریخ معاصر ایران تصریح کرد: ‌برخی از عناصر سیاسی در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۸۸ بستر مناسبی برای بیگانگان ایجاد کردند، پس قطعاً ملت اکنون به آنان رأی نخواهند داد.

وی تأکید کرد: القاء کردن این موضوع که میان گروه‌ها و احزاب سیاسی در انتخابات آتی مجلس رقابت وجود ندارد، پذیرفته شده نیست.

سلیمی‌نمین اظهار داشت: نشانه‌های تاریخی حاکی از آن است که اعتماد نسبی همواره در انتخابات‌هایی که جمهوری اسلامی ایران برگزار کرده از سوی جامعه وجود داشته است.

* زیباکلام: انتخابات مجلس نهم تغییراتی در مناسبات کشور ایجاد نمی‌کند

صادق زیباکلام در ادامه این مناظره خطاب به سلیمی‌نمین گفت: کشاندن پای غرب، استکبار و پادشاه جن‌ها به این بحث‌ها کمکی نخواهد کرد.

وی افزود: انتخابات مجلس نهم موجب نخواهد شد مجلسی به وجود آید که تغییراتی در مناسبات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و ... رخ دهد.

زیباکلام خاطرنشان کرد: معتقدم با توجه به حضور جریانات و نیروهایی که وارد عرصه انتخابات شده‌اند، چیز زیادی در کشور تغییر نخواهد کرد.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با طرح این سؤال که آیا مردم از عملکرد مجموعه قوه‌مجریه و مقننه رضایت دارند و به همین دلیل نمی‌خواهند تغییراتی در کشور ایجاد شود؟ گفت: آیا آقای سلیمی‌نمین معتقد است که مردم رضایت کاملی از سیاست‌های کلی کشور که از سال ۸۴ پیاده شده، دارند؟ در این خصوص پاسخ من خیر است.

وی در ادامه تصرح کرد: مردم از سیاست‌های کلی دولت که از سال ۸۴ پیاده شده، رضایت ندارند و انتخابات اگر آزاد باشد آن‌گاه مشخص می‌شود که ملت با شرکت در انتخابات نشان می‌دهند از عملکرد حاکمیت رضایت دارند یا خیر.

* سلیمی‌نمین: اصلاح‌طلبان در بحث انتخابات در 3 لایه حضور دارند

عباس سلیمی‌نمین در ادامه این مناظره گفت: درست نیست که عملکرد قوه مجریه را به حساب قوه مقننه بگذاریم.

وی افزود: جریان دوم خرداد اکنون در ۳ لایه در بحث انتخابات آتی مجلس حضور دارد. لایه اول این جریان مشارکت فعال در انتخابات دارند و لیست انتخاباتی ارائه داده‌اند. این لایه در انتخابات مجلس ورود پیدا کردند و به سلیقه بنده و یا آقای زیباکلام وارد انتخابات نشده‌اند.

سلیمی‌نمین اظهار داشت: لایه دوم جریان دوم خرداد بی‌نام و نشان در انتخابات آتی شرکت کردند و لایه سوم این جریان که اکثراً در خارج از کشور به سر می‌برند، بحث تحریم انتخابات مجلس نهم را مطرح کردند.

رئیس مرکز تدوین تاریخ معاصر ایران با اشاره به اینکه با توجه به فعالیت لایه سوم جریان دوم خرداد که انتخابات را تحریم کرده‌اند، نمی‌توانیم این‌گونه تحلیل کنیم که سایر اصلاح‌طلبان نیز در انتخابات شرکت نمی‌کنند، گفت: لایه سوم این جریان نمی‌تواند سایر دوم خردادی‌ها را که در انتخابات شرکت کرده‌اند زیر سؤال ببرد.

وی با طرح این سؤال که چرا دوم خردادی‌ها ترجیح داده‌اند وارد انتخابات آتی شوند؟ گفت: اصلاح‌طلبان درون خود یکدیگر را نقض کردند چون پایگاه‌های اجتماعی خود را از دست داده‌اند و برخی از خودمحوری‌های آنان در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۸۸ موجب مشکلاتی برای آنان شده‌ است.

سلیمی‌نمین تأکید کرد: ۳ لایه‌ای که اکنون در جریان اصلاحات وجود دارند با یکدیگر برخوردی ندارند اما همدیگر را تقویت می‌کنند. اصلاح‌طلبان ترجیح دادند با توجه به این ۳ لایه وارد انتخابات شوند و احساس می‌کنند اگر تمام قد وارد انتخابات مجلس نهم شوند، ممکن است رأی نیاورند.

وی افزود: در حال حاضر اصلاح‌طلبان یک فراکسیون قوی در مجلس فعلی دارند اما به ترتیبی که اکنون وارد عرصه انتخابات شده‌اند حتی اگر چند نماینده هم به فراکسیون آنان اضافه شود برای این جریان پیروزی تلقی می‌شود.

* زیباکلام: اصلاح‌طلبان در انتخابات چراغ‌ خاموش یا دنده عقب حرکت نمی‌کنند

صادق زیباکلام در بخش سوم مناظره خود گفت: نمی‌خواهم در خصوص انتخابات بحث به دوم خردادی‌ها کشیده شود و اینکه چرا جریان دوم خرداد با چراغ خاموش اما موتور روشن در انتخابات آتی حضور دارند؟

وی افزود: از شناختی که از خاتمی و حامیانش داریم روشن است که با چراغ خاموش و یا دنده عقب حرکت نمی‌کنند و فعالیت‌های آنان شفاف است.

این استاد دانشگاه اظهار داشت: این‌گونه اعلام شد که با توجه به راهپیمایی ۹ دی پایان فعالیت اصلاح‌طلبان رقم خورد و در تریبون‌ها این‌گونه گفته می‌شد که اگر اصلاح‌طلبان می‌خواهند در انتخابات شرکت کنند باید توبه کنند اما ظاهراً این موضع‌گیری‌ها اکنون فراموش شده و برخی‌ها صبح اعلام می‌کنند با اصلاح‌طلبان ائتلاف می‌کنیم و غروب می‌گویند با اصلاح‌طلبان ائتلاف نمی‌کنیم.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب خاطرنشان کرد: اکنون این‌گونه اعلام می‌شود که اصلاح‌طلبان با چراغ خاموش و یا دنده عقب در انتخابات مجلس نهم حضور پیدا کرده‌اند اما باید پرسید که چرا فعالیت آنان در حال حاضر در عرصه انتخابات شفاف است؟

وی افزود: اصل بحث این است که انتخابات به این دلیل برگزار می‌شود که نشان دهد آیا مردم از سیاست‌های کلان حاکمیت راضی هستند یا خیر؟ اگر راضی نبودند گروه دیگری وارد میدان شوند و سؤال من اینجاست که آیا این روند در انتخابات مجلس نهم رخ خواهد داد و آیا مجلس بعدی می‌تواند در سیاست‌های موجود کشور تجدیدنظر کند؟

زیباکلام تصریح کرد: این مجلس همان مجلسی بود که احمدی‌نژاد را روی سرش می‌گذاشت و حلوا حلوا می‌کرد اما چطور شده که به مخالفت و انتقاد از وی روی آورده است؟

* سلیمی‌نمین: تابش خواهرزاده خاتمی است و در انتخابات آتی شرکت کرده است

عباس سلیمی نمین در بخش سوم مناظره خود گفت: تأسف می‌خورم که آقای زیباکلام مسائلی را مطرح می‌کند که در شأن دانشگاه نیست.

وی افزود: رئیس فراکسیون اصلاح‌طلبان در مجلس کنونی امروز در انتخابات آتی نیز حضور پیدا کرده و آقای تابش خواهرزاده خاتمی است که در مجلس هشتم رئیس فراکسیون اصلاح‌طلبان بود و جریان دوم خرداد را رهبری می‌کند.

سلیمی‌نمین خاطرنشان کرد: رئیس یک فراکسیون یعنی اینکه وی فرد برجسته‌ای است و دارای وزنی است و آقای زیباکلام چون عده‌ای انتخابات را تحریم کرده‌اند عدم رقابت میان احزاب و گروه‌های مختلف را مطرح می‌کند.

وی با طرح این سؤال که آقای کواکبیان جزو جریان اصلاح‌طلبان است یا خیر؟ گفت: باید بحث‌های علمی صورت گیرد، اینکه اعلام می‌شود اصلاح‌طلبان با دنده عقب و یا دنده هوایی در عرصه انتخابات حرکت می‌کنند، درست نیست.

سلیمی‌نمین اظهار داشت: آقای زیباکلام گاهی در میان دانشجویان این‌گونه صحبت می‌کند که با سوت و کف دانشجویان همراه است اما نباید در این جمع که اساتید دانشگاه حضور دارند، اینگونه سخن بگوید.

نظرات بینندگان
یاشار
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۳۲ - ۲۱ بهمن ۱۳۹۰
۲۴
۲۱
موضع گیری اقای زیباکلام بسیار منطقی است/درانتخابات اینده رقابتی انچنانی مثل گذشته وجود ندارد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
زیبا کلام چه زیبا سخن گفت
محمد.ص
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۴ - ۲۱ بهمن ۱۳۹۰
۱۷
۱۰
اقای سلیمی نمین اصلاح طلبان تو قلب ما جا دارن میگی نه؟بیا تو کوچه خیابون از مردم بپرس البته نه از اون ساندیس خورا....
درود بر سید محمد خاتمی
درود بر میر حسین موسوی
درود بر شیخ مهدی کروبی
نورا
|
Iran (Islamic Republic of)
درود بر آزادگان
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
آقا محمد!
آیا امام حسین رو دوست داری؟ اگه دوست نداری که هیچ!اما اگه دوست داری به روز عاشورای88 یک بار دیگر نگاهی بینداز و موضع گیری های که کسانی که تو بر انان درود می فرستی را مطالعه کن و بعد آگاهانه و نه از روی تعصب قضاوت کن.
محمد.ص
|
Iran (Islamic Republic of)
جناب ناشناس عزیز از این ادبت معلومه که ادم محترمی هستی......تمام زندگیم فدای امام حسین ....ولی واقعیت عاشورای88 اون چیزی نیست که صداو سیما نشون داد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۵ - ۲۱ بهمن ۱۳۹۰
۱۰
۱۳
این ..............روشن فکر ،فکر کنم یه چکمه های رضا خان خورده تو سرش که اینجور دروغ میگوید و ناامیدانه حرف میزند.
اصلا ایران به مشارکت شماها نیاز نداره.شماها برید به لیسیدن چکمه های زضاخانتون بپردازید
نورا
|
Iran (Islamic Republic of)
تو چی خورده تو سرت!!!!!!!!!؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ایران هم ارث بابات نیست
فریدون
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۲ - ۲۱ بهمن ۱۳۹۰
۱۴
۹
با صحبتهای زیبا کلام موافقم سلیمی بی منطق نظر می دهد
ناشناس
|
Kazakhstan
|
۲۰:۳۲ - ۲۱ بهمن ۱۳۹۰
۶
۱۵
سلیمی نمین از نظر تفکر اسلامی درست می گه و زیباکلام با تفکر منفعت طلبی صحبت می کنه این دو موضوع با هم جمع نمی شوند جامعه ما اسلامی است نه منافع طلبی صرف
سعید
|
Kazakhstan
تفکر به اصطلاح اسلامی آقای سلیمی نمین همون تفکر منفعت طلبی و قدرت طلبی به اسم اسلامه.
امیدوار
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۰۳ - ۲۲ بهمن ۱۳۹۰
۱۱
۵
بدون تردیدنظراکثریت بازیباکلام است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۳۹ - ۲۲ بهمن ۱۳۹۰
۲
۲
aghaye ziba kalam, khodet be estedlalayi ke kardi negah kon bebin chi gofti?!
baba in jouri nemishe mamlekat charkhound!
age azadi vojoud nadasht ke nemizashtan shoma injouri ezhare aghide konid!
سعید
|
Iran (Islamic Republic of)
این بنده خدا اگر یکبار جرات کنه اسم یک نفر رو که مسئول همه این نابسامانی ها بیاره و زندان نیفته میشه باور کرد آزادی برقراره.
دیدم چه مملکتی چرخانید. هر روز داره بوی خوشش بیشتر میاد!
کیارش
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۹ - ۲۲ بهمن ۱۳۹۰
۱
۲
اسلام و سیره ی امام خط قرمز ماست اصلاح برای اسلام و اصول گرایی برای اسلام! نه بیشتر نه کمتر!