جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۹ آبان ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۰

غریب آبادی خطاب به نماینده آمریکا: چقدر نگران وضعیت تهدیدآمیز رژیم صهیونیستی هستید؟

غریب آبادی خطاب به نماینده آمریکا: چقدر نگران وضعیت تهدیدآمیز رژیم صهیونیستی هستید؟
نماینده دائم ایران در آژانس در واکنش به ادعای مضحک نماینده آمریکا درباره ایران گفت: رژیم صهیونیستی تنها مورد در خاورمیانه است که انواع مختلفی از سلاح‌های کشتار جمعی را تولید کرده و توسعه داده است. چقدر نگران این وضعیت تهدیدآمیز هستید؟
کد خبر : ۵۳۲۵۹۴
«جکی ولکات» نماینده آمریکا در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین دیروز چهارشنبه در نشست فصلی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ضمن استقبال از گزارش اخیر «رافائل گروسی»، مدیرکل آژانس درباره برنامه هسته‌ای ایران استقبال کرد و با تفسیر‌های مطلوب به رأی از مفاد گزارش آژانس اتمی گفته آنچه در این گزارش درباره مواد هسته‌ای موجود در ایران مورد اشاره گرفته باید «موجد بیشترین نگرانی» برای تمامی اعضای شورای حکام باشد.

به گزارش فارس، وی گفت: «حفظ نظام پادمانی مستلزم آن است که همه کشور‌ها با حسن نیت به تعهدات پادمانی خودشان پایبند باشند. عدم رفع این نگرانی‌ها از سوی ایران، بعد از تقریباً دو سال تعامل، کاملاً غیرقابل قبول است. ذیل توافقات پادمانی، نمی‌توان به ایران یا هر کشور دیگری اجازه داد توضیحاتش را تغییر دهد.»

نماینده آمریکا همچنین عنوان کرد: «شورای حکام باید قاطعانه خواستار همکاری کامل و به موقع ایران شود.»

در همین خصوص کاظم غریب آبادی امروز (پنجشنبه) طی سخنانی در این نشست به ادعای مضحک نماینده آمریکا اشاره کرد و گفت: هیأت آمریکایی گفته است که ایران باید در معرض استاندارد‌های بالا و قوی راستی آزمایی قرار بگیرد. آن‌ها به چه نوع استانداردی اشاره می‌کنند؟! از نوع آمریکایی آن، که حاصلی جز از بین بردن هنجار‌ها و مقررات بین‌المللی نداشته است!

نماینده دائم کشورمان سپس به نظرات آژانس و همچنین مدیرکل پیشین آن، آمانو، که معتقد بود برجام الگوی نمونه‌ای برای رژیم راستی آزمایی است و امیدوار بود که آن را در قبال سایر اعضای آژانس نیز اجرا کند، اشاره کرد و افزود: مقامات آژانس همچنین در موارد متعددی، از جمله در مصاحبه‌های مختلف، جلسات توجیهی فنی و ... تأیید کرده‌اند که یک سیستم راستی آزمایی قوی برای ایران وجود دارد. با این حال، اگر اعتقاد بر این است که هر عضو دیگری استاندارد‌های بالاتری برای اقدامات راستی آزمایی دارد، در صورتی که دبیرخانه آژانس موافق باشد، ایران آماده است تا آن را به عنوان یک رویه نمونه در نظر بگیرد.

وی خاطرنشان کرد: قطعاً، در نتیجه اجرای آن، سطح همکاری‌ها و تعاملات ایران با آژانس به طرز چشمگیری کاهش خواهد یافت که ما نیز از آن استقبال می‌کنیم.

* آمریکا حق ندارد در مورد نگرانی‌های عدم اشاعه صحبت کند
به گزارش فارس، غریب آبادی همچنین ادامه داد: در حالی که ایالات متحده خود هزاران کلاهک هسته‌ای دارد، این قبیل سلاح‌ها و دانش مرتبط با آن را اشاعه داده است، آن‌ها را علیه یک کشور غیردارنده سلاح هسته‌ای استفاده کرده است، و دیگران را به استفاده احتمالی از آن‌ها تهدید می‌کند، اصولا چنین کشوری حتی حق ندارد در مورد نگرانی‌های عدم اشاعه صحبت کند.

* چقدر آمریکا نگران وضعیت تهدیدآمیز رژیم صهیونیستی است؟
نماینده دائم کشورمان به موضوع رژیم صهیونیستی نیز اشاره کرد و گفت: رژیم اسرائیل تنها مورد در خاورمیانه است که طرف هیچ یک از سازوکار‌های سلاح‌های کشتار جمعی نیست و انواع مختلفی از این نوع سلاح‌ها را تولید کرده و توسعه داده است. چقدر ایالات متحده نگران این وضعیت تهدیدآمیز است؟ اگر غیر اعضای معاهده اشاعه پاداش دریافت می‌کنند و از طرف دیگر، عضویت در این معاهده یک عیب محسوب می‌شود، بایستی به خاطر بسپاریم که این موضوع یک سیگنال کاملا متفاوت به اعضای معاهده می‌فرستد.

*چقدر آمریکا نگران استاندارد‌های راستی آزمایی توسط عربستان و امارات است؟ / ایران برای سر و صدا‌های فریبکارانه آمریکا و رژیم صهیونیستی ارزشی قائل نیست
وی افزود: به همین ترتیب، ایالات متحده چقدر نگران استاندارد‌های راستی آزمایی توسط عربستان سعودی و امارات است که به طور رسمی هنوز در ارتباط با آژانس، از پروتکل مقادیر کوچک برخوردار هستند؟ اگر آمریکایی‌ها ادعای اجرای استاندارد‌های راستی آزمایی بالا توسط اعضای آژانس را دارند، چگونه است که در مورد اجرای چنین استاندارد‌هایی در سایر کشورها، از جمله در منطقه خاورمیانه حرفی نمی‌زنند؟ آن‌ها چند بار در این زمینه ابراز نگرانی کرده‌اند؟

غریب آبادی همچنین اعلام کرد که جمهوری اسلامی ایران برای سر و صدا‌ها و ادعا‌های بی اساس و فریبکارانه آمریکا و رژیم اسرائیل که هدف اصلی آن‌ها اعمال فشار بر آژانس و کشور‌های عضو می‌باشد، ارزشی قائل نیست.

* آمانو گفت که قوی‌ترین رژیم راستی آزمایی آژانس تحت برجام برای ایران اجرا می‌شود
به گزارش فارس، این دیپلمات ارشد ایرانی همچنین پیش از این در گفت‌وگویی با بیان اینکه در بیانیه خود پاسخ آمریکا را خواهم داد که رژیم راستی آزمایی که تحت برجام برای ایران ایجاد شده، قوی‌ترین رژیم راستی آزمایی است. حالا خوب یا بد، عنوان کرد: خود مقامات آژانس از جمله مرحوم آمانو مدیرکل سابق آژانس سه بار به من شخصا گفت که قوی‌ترین رژیم راستی آزمایی آژانس تحت برجام برای ایران اجرا می‌شود و ما بسیار تمایل داریم که این را در سایر کشور‌ها به عنوان نمونه رژیم راستی آزمایی اعمال کنیم. من همان موقع به آقای آمانو گفتم که من باید تو را ناامید کنم چرا که هیچ کشوری مثل ایران قبول نخواهد کرد که این سطح از همکاری را با آژانس داشته باشد.

غریب آبادی پرسید: آمریکایی که چنین ادعایی می‌کند منظورش کدام استاندارد بالا و رژیم راستی آزمایی قوی است؟ بیایند به ما بگویند، هر کشوری که تعیین کردند، ما آمادگی داریم مدل راستی آزمایی آن کشور را برای ایران اتخاذ و مدل راستی آزمایی برجام را کنار بگذاریم و در این صورت حداقل ۴۰ تا ۵۰ درصد همکاری‌ها و بازرسی‌های ایران با آژانس کاهش پیدا خواهد کرد.

نماینده ایران افزود: این ادعا‌هایی است که آمریکا دارد و نسنجیده و فقط برای ایجاد انحراف در اذهان عمومی و کشور‌ها این ادعا‌ها را مطرح می‌کند. در پاسخ خود اشاره خواهیم کرد که آمریکایی که دنبال استاندارد‌های بالا برای راستی آزمایی است منظورش چه رژیمی است؟ منظورش رژیم راستی آزمایی از نوع آمریکایی است؟ یعنی همان مدلی که تمام نرم‌ها، هنجار‌ها و قواعد بین‌المللی و چند جانبه‌گرایی را تخریب کرد که هیچ نرمی باقی نگذاشته و استانداردی در عرصه بین‌المللی باقی نگذاشته یا رژیم راستی آزمایی که در برخی کشور‌های تحت الحمایه آمریکا اجرا می‌شود مثل امارات و عربستان که اصلا آن‌ها حتی کمترین، ضروری‌ترین و حداقل‌ترین نظام راستی آزمایی را نپذیرفته‌اند.

* خارج از NPT بمانید و مورد تشویق و پاداش قرار بگیرید، داخل NPT باشید و تحت فشار باشید
وی توضیح داد: هنوز عربستان حتی موافقتنامه جامع پادمان که کف تعهدات کشورهاست را نپذیرفته است. البته امارات پذیرفته، ولی یک پروتکلی به نام پروتکل مقادیر کوچک دارد که هر وقت بخواهد می‌تواند پروتکل الحاقی و موافقتنامه جامع پادمان را فسخ کند و بگوید من هیچ تعهدی در قبال آژانس ندارم.

سفیر و نماینده دائم ایران عنوان کرد: اگر منظور آن است ما آماده‌ایم آن را اجرا کنیم یا منظورش نوع برخوردی است که با رژیم صهیونیستی دارند که عضو هیچ معاهده خلع سلاح و کنترل تسلیحاتی نیست و مصون از بازرسی است. این بدان معناست که خارج از NPT بمانید و مورد تشویق و پاداش قرار بگیرید، داخل NPT باشید و تحت فشار باشید. اگر می‌خواهند این پیام اشتباه را به کشور‌ها بدهند، یک اشتباه راهبردی است.