پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۴ آبان ۱۳۹۹ - ۱۶:۲۷

انجام «سی تی اسکن» برای کودکان بدون تجویز پزشک ممنوع

انجام «سی تی اسکن» برای کودکان بدون تجویز پزشک ممنوع
عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا با اشاره به خطرناک بودن سی تی اسکن گفت: این آزمایش به دلیل ورود میزان زیاد اشعه به بدن انسان بسیار خطرناک است به ویژه اینکه دختران و پسران خردسال به هیچ وجه نباید بدون تجویز پزشک سی تی اسکن شوند.
کد خبر : ۵۳۱۷۷۰
مسعود مردانی در برنامه تهران کلینیک رادیو تهران درباره پخش شدن ویروس کرونا در فضای بانک‌ها توسط دستگاه‌های پول شمار گفت: در ابتدای شروع کرونا در کشور چین، مسئولان ووهان پول‌های چرخنده در شهر را ضدعفونی کردند.

به گزارش فارس، وی با اشاره به اینکه نحوه انتقال این بیماری از طریق "اشیاء" به سمت انتقال از طریق "ذرات هوا" تغییر کرده است گفت: لازم است مردم پس از انجام معاملات بانکی و یا دریافت پول از دستگاه‌های پول شمار در اسرع وقت دستان خود را ضد عفونی کنند. در حقیقت شست‌وشوی دست، قطع کننده زنجیره انتقال ویروس از یک فرد به دیگر افراد خانواده و مرتبط با او است.

عضو علمی ستاد مبارزه با کرونا افزود: شستشوی دست باعث قطع زنجیره انتقال ویروس از این فرد مبتلا به دیگر اعضاء خانواده می‌شود. به همین دلیل از همه درخواست می‌کنیم شستشوی دست را به ویژه در ادارات جدی بگیرند و یا حتی الامکان از مواد ضدعفونی کننده برای ضدعفونی کردن دست‌ها استفاده کنند.

مردانی خاطرنشان کرد: پلاستیک گذاشتن روی دستگاه خودپرداز کافی نیست بلکه لازم است موارد بهداشتی را در خصوص استفاده از پول‌های کاغذی رعایت کنیم و تا جای ممکن از سیستم پرداخت الکترونیکی استفاده کرده و فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنیم. وضعیت در حدی است که تعطیلی شهر‌های بزرگ در دستور کار است پس لازم است شهروندان اصلا به بانک نروند.

وی تاکید کرد: ویروس کرونا می‌تواند ۶ الی ۱۲ ساعت بر روی پول‌ها بنشیند و گا‌ها اعلام شده است که این زمان به ۲۴ ساعت نیز می‌تواند برسد؛ اما ویروس در بازه زمانی بیش از ۱۲ ساعت عملا غیر فعال خواهد شد. حتی در مشاغل هم توصیه می‌کنیم پول‌ها تا ۱۲ ساعت در دخل نگه داشته شده وبعد به بانک ارسال شود. دستگاه‌های پول شمار هم می‌توانند باعث انتقال کرونا شوند.

عضو علمی ستاد کرونا تاکید کرد: انتقال این ویروس از راه هوا بُرد صورت می‌گیرد و تنها راه مقابله با آن تعطیلی مسافرت‌ها، دورهمی‌های خانوادگی، خودداری از بیرون رفتن‌های غیرضروری، رعایت فاصله گذاری اجتماعی، در آغوش نکشیدن افراد، ضد عفونی و شست‌وشوی مکرر دست‌ها است.

مردانی با اشاره به اینکه آمار دقیقی از مبتلایان نداریم گفت: بر اساس مطالعاتی که توسط تیم دکتر ملک زاده در دانشگاه تهران انجام شده به نظر می‌رسد حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد مردم ایران به این بیماری مبتلا شده باشند. آن‌ها آنتی بادی محافظت کننده بعد از ابتلا را دارند، ولی مشکل اینست که ممکن است بعد از طی بازه زمانی حدود ۶ ماه این آنتی بادی به صفر برسد و فرد دوباره به بیماری مبتلا شود. در نتیجه نمی‌توان به بسیاری از تحقیقات و آمار‌ها استناد کرد.

وی با ذکر اینکه سی تی اسکن فقط باید با تجویز پزشک انجام شود گفت: این آزمایش به دلیل ورود میزان زیاد اشعه به بدن انسان بسیار خطرناک است. افراد باید از انجام آزمایش خودسرانه سی تی اسکن به ویژه در سنین پایینتر خودداری کنند. به ویژه دختران و پسران خردسال به هیچ وجه نباید بدون تجویز پزشک سی تی اسکن شوند. در صورت مشاهده علائم همچون تنگی نفس، فشار بر روی قفسه سینه، اشکال در تنفس و تب متداوم، پزشک به صلاحدید خود این آزمایش را برای بیمار تجویز می‌کند.

وی در انتها تاکید کرد: تا به این لحظه هیچ دارو و درمان قطعی برای این بیماری پیدا نشده است اگرچه از تمامی دارو‌ها از جمله رمدسیویر استفاده می‌شود، ولی هیچ کدام معجزه آسا نیستند. دارو‌های طب سنتی مانند آویشن و شربت زوفا در کم کردن علائم بیماری موثرند، ولی برای درمان اصلی بیماری استفاده نمی‌شوند.