پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۰ آبان ۱۳۹۹ - ۱۱:۲۴

آغاز گام چهارم بسیج ملی مبارزه با کرونا/ نمونه‌گیری سریع از افراد دارای علائم بیماری در منزل

آغاز گام چهارم بسیج ملی مبارزه با کرونا/ نمونه‌گیری سریع از افراد دارای علائم بیماری در منزل
چهارمین گام بسیج ملی مبارزه با کرونا با شیوه محله محور و خانواده محور در کشور که به منظور مدیریت و کنترل کووید۱۹ مبتنی بر برنامه "هر خانه یک پایگاه سلامت" است از امروز با حضور وزیر بهداشت کلید خورد.
کد خبر : ۵۳۱۱۵۵
دکتر جعفر صادق تبریزی رییس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت اظهار داشت: تاکنون سه مرحله غربالگری و بسیج ملی مبارزه با کرونا در کشور اجرا شده است. در مرحله اول تا پایان اردیبهشت ماه، حدود ۷۸ میلیون نفر، در مرحله دوم از ۱۵ خرداد تا پایان تیرماه، ۴۲ میلیون نفر و در مرحله سوم از ۲۰ مرداد تا ۱۰ آبان ماه، حدود ۵۹ میلیون نفر غربالگری شدند.

به گزارش تسنیم، وی افزود: در گام چهارم بسیج ملی مبارزه با کرونا تاکید بر مدیریت و کنترل اپیدمی کووید ۱۹ با شیوه محله محور و خانواده محور است که از ظرفیت‌های برنامه "هر خانه یک پایگاه سلامت" استفاده می‌شود که به شکل کاملاً فعال مردم را غربالگری و بیماری را شناسایی می‌کنیم تا زنجیره انتقال بیماری قطع شود.

تبریزی خاطرنشان کرد: در این برنامه برای رهگیری افراد در تماس نزدیک با بیماران، تست سریع کرونا که به زودی به دست ما می‌رسد در درب منزل برای افراد دارای علائم بیماری، انجام می‌شود و تیم‌های مراقبت در منزل نیز سازماندهی می‌شوند تا بتوانند از افرادی که نباید از منزل خارج شوند، مراقبت کنند.

رییس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت یادآور شد: گام چهارم بسیج ملی مبارزه با کرونا به شکل کاملاً فعال و با مشارکت مردم، بسیج، هلال احمر، دستگاه‌های اجرایی به ویژه وزارت ارتباطات و سازمان‌های مردم نهاد از امروز در کشور آغاز می‌شود.

وی تاکید کرد: هدف اصلی چهارمین گام بسیج ملی مبارزه با کرونا، مدیریت بیماری است و اهداف اختصاصی آن نیز شامل کاهش میزان شیوع بیماری با قطع زنجیره انتقال، کاهش میزان بستری و مرگ و میر بیماران مبتلا به کووید ۱۹ است.

تبریزی گفت: در این گام، سه دسته تیم در سه حیطه فعالیت می‌کنند که شامل تیم‌های حمایتی با محوریت بسیج و هلال احمر با هدف حمایت از سالمندان و بیماران صعب العلاج برای تامین دارو و خرید‌ها و معیشت آن‌ها و جذب و سوق دادن کمک‌های مردمی به سمت حمایت‌های شغلی، تیم‌های مراقبتی به منظور رهگیری بیماران و تیم‌های نظارتی با محوریت بهداشت محیط برای تشدید بازرسی‌ها و بازدید‌ها است.

وی افزود: حدود یک ماه است که فعالیت مشترکی با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات را آغاز کرده ایم و مقدمات فراهم شده و تبادل داده‌ها در حال انجام است. در این کار مشترک، افرادی که تست آن‌ها مثبت بوده است، شناسایی می‌شوند و اگر جابه جا شوند، مسافت جابه جایی آن‌ها ثبت و به آن‌ها پیام داده می‌شود و آموزش‌های لازم به منظور عدم خروج از منزل و رعایت قرنطینه خانگی به منظور قطع زنجیره انتقال، ارائه می‌شود.