جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۱ آبان ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۱

کلیات طرح اصلاح قانون انتخابات تصویب شد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی کلیات طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری را تصویب کردند.
کد خبر : ۵۲۹۷۹۵
در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌ها در مورد طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران در دستور کار قرار گرفت.

به گزارش مهر، پس از استماع نظرات موافقان و مخالفان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی با ۱۶۰ رأی موافق، ۷۲ رأی مخالف و ۸ رأی ممتنع از مجموع ۲۴۴ نماینده حاضر در جلسه کلیات این طرح را به تصویب رساندند.

اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری شائبه سیاسی ندارد

حجت‌الاسلام میرتاج‌الدینی در موافقت با طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: در این طرح آمده است که متقاضیان باید در ابتدا مدارک خود را به شورای نگهبان ارائه کنند و در این صورت می‌توانند در انتخابات ثبت‌نام کنند و از سوی دیگر، طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری هیچ‌گونه شائبه سیاسی ندارد و باید این مسئله مهم مورد توجه قرار گیرد.

وی با بیان اینکه بعضاً برخی افراد هر طرحی که در مجلس بررسی می‌شود را سیاسی می‌کنند، گفت: تصویب طرح اصلاح انتخابات ریاست جمهوری بسیار ضروری است چرا که هنگام ثبت‌نام برای انتخابات ریاست جمهوری، انتشار برخی از ویدئو‌ها در فضای مجازی باعث می‌شود که ما را تمسخر کنند و باید این وضعیت اصلاح شود.

در ادامه جلسه، جلال محمودزاده نیز در موافقت با طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: کسانی که در انتخابات ریاست جمهوری شرکت می‌کنند باید حائز شرایطی باشند از جمله آنکه رجل سیاسی باشند و سابقه مدیریت نیز داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه بعضاً ویدئو‌های منتشر شده از کاندیدا‌های انتخابات ریاست جمهوری در ادوار گذشته در شأن ملت ایران نیست، گفت: اگر اجازه دهیم که هر فرد با هر سابقه و مدرک تحصیلی در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کند، در ادامه مجبور به حذف آن افراد می‌شویم و این مسئله برای کشور هزینه زیادی دربر دارد.

نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: این طرح ایراداتی دارد که باید در زمان بررسی جزئیات مرتفع شود از جمله آنکه در نظر گرفتن سن ۴۵ سال به عنوان یکی از شروط حضور در انتخابات منطقی نیست.

محمودزاده تأکید کرد: اگرچه کلیات طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی بسیار خوب است، اما در جزئیات اشکالاتی وجود دارد که باید در کمیسیون مربوطه مورد بررسی قرار گیرد و اصلاح شود.

تصویب کلیات طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری ضروری است

در ادامه جلسه حبیب‌الله دهمرده در موافقت با این طرح گفت: طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری چهار سال روی زمین مانده و این در حالی است که ما قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی را بار‌ها اصلاح کرده‌ایم و باید قانون انتخابات ریاست جمهوری هم اصلاح شود.

نماینده مردم زابل در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: معمولاً تعداد زیادی در انتخابات ریاست جمهوری شرکت می‌کنند، به همین دلیل شورای نگهبان مجبور است که صلاحیت این افراد را مورد بررسی قرار دهد البته تعداد زیادی از آنان برای آنکه شرایط لازم را ندارند، رد صلاحیت می‌شوند.

وی اظهار داشت: این مسئله دستاویزی برای سوءاستفاده دشمنان شده بنابراین درخواست ما این است که کلیات طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری به تصویب برسد.

حجت الاسلام نصرالله پژمانفر در مخالفت با کلیات طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری، گفت: بنده معتقدم که این طرح نمی‌تواند مشکلات موجود را حل و فصل کند چرا که یکی از محور‌های این طرح آن است که به صف‌های عریض و طویل در زمان ثبت نام انتخابات خاتمه دهد.

وی ادامه داد: شورای نگهبان همواره براساس قید و مصادیق رجل سیاسی، صلاحیت داوطلبان را بررسی می‌کند و مشکل ما صف طولانی و تعداد زیاد داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری نیست.

نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: مشکلات ما در انتخابات ریاست جمهوری کیفی است، اما این طرح به دنبال حل مباحث کمی است و بنده معتقدم به جای توجه به مسائل کمی باید مسائل کیفی مورد توجه قرار می‌گرفت.

پژمانفر با بیان اینکه این طرح نه تنها ابهامات و اشکارات را رفع نمی‌کند بلکه به مشکلات اضافه می‌کند، خاطرنشان کرد: در این طرح آمده است که کاندیدای ریاست جمهوری باید معتقد به قانون و مشورت پذیر باشد سوال این است که چگونه می‌توان فهمید که آن فرد چنین شاخصی دارد؟

رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه یکی دیگر از مشکلات طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری سوءگیری سیاسی آن است، گفت: ما نباید مجلس را سیاسی جلوه دهیم و سوال ما این است که برای مثال چرا سرلشکر می‌تواند در انتخابات شرکت کند، اما سرتیپ نمی‌تواند؟

وی بیان کرد: در شرایط فعلی ما باید به شورای نگهبان کمک کنیم و کمک ما به آنان این است که جلوی کسانی را که مسئولیت و پست عالی رتبه دارند، اما با وجود این باز هم طمع دارند که رئیس جمهور شوند، گرفته شود.

با اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری به شائبه مهندسی انتخابات دامن نزنیم

در ادامه جلسه، احمد نادری نیز در مخالفت با کلیات طرح مذکور، گفت: حسن طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری این است که دیگر هر فردی نمی‌تواند در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کند و این اقدام کار شورای نگهبان را تا حد زیادی راحت می‌کند.

وی بیان کرد: در شرایط فعلی و با وجود مشکلات کشور در زمینه اقتصادی و معیشتی، اولویت مجلس انقلابی نباید اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری باشد و ارائه این طرح در شرایط فعلی شائبه مهندسی انتخابات توسط مجلس را مطرح کرده است و ما نباید به این شائبه‌ها دامن بزنیم.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: یکی از محور‌های طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری آن است که کاندیدا‌ها باید در بازه سنی ۴۵ تا ۷۰ سال باشند در حالی که جوانان مطابق با بیانیه گام دوم انقلاب باید مورد توجه قرار گیرند و چنین مواردی باعث سرخوردگی و کاهش مشارکت جوانان می‌شود.

نادری اظهار داشت: بنده بعید می‌دانم که رئیس مجلس شورای اسلامی نیز با این طرح موافق باشد چرا که وی همواره در بحث نواصول گرایی بر توجه به جوانان تأکید داشته است.

در ادامه جلسه سید کاظم دلخوش هم در مخالفت با کلیات طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری گفت: بنده معتقدم که قانون انتخابات ریاست جمهوری حتما باید اصلاح شود، اما این طرح اصلاحات لازم را انجام نداده و به جمهوریت نظام خدشه وارد می‌کند.

وی افزود: براساس قانون، شورای نگهبان باید صلاحیت داوطلبان را بررسی کرده و همچنین بر حسن برگزاری روند انتخابات نظارت کند، اما در طرح مذکور آمده است که شورای نگهبان باید در نامه داوطلبان و همچنین صلاحیت مشاوران آنان را هم مورد بررسی قرار دهد که این مسئله از صلاحیت قانونی شورای نگهبان خارج است.

نماینده مردم صومعه سرا در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: از سوی دیگر ورود شورای نگهبان به امر انتخابات پیش از ثبت نام داوطلبان مغایر قانون اساسی است و این مسئله ممکن است دستاویزی برای معاندان نظام شود و موضوع انتصابی بودن در انتخابات را مطرح کنند.