جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۹ مهر ۱۳۹۹ - ۱۶:۵۰

روگردانی جمهوریخواهان از ترامپ در واپسین روز‌ها تا انتخابات

روگردانی جمهوریخواهان از ترامپ در واپسین روز‌ها تا انتخابات
به فاصله دو هفته به برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا آتش اختلاف‌ها بین سناتور‌های پرنفوذ حزب جمهوری‌خواه و رئیس‌جمهوری این کشور شعله‌ورتر شده است؛ رویدادی که می‌تواند اوضاع دونالد ترامپ در رقابت انتخاباتی مقابل جو بایدن را از شرایط نامطلوب کنونی نیز بدتر کند.
کد خبر : ۵۲۸۰۵۶
در رویدادی کم نظیر و در حالی که تنها دو هفته به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا باقی مانده است، اختلافات در درون حزب جمهوری خواه آمریکا بین تعدادی از نمایندگان صاحب نفوذ این حزب در کنگره و دونالد ترامپ بالا گرفته است.

به گزارش ایرنا، تارنمای شبکه دویچه وله در این رابطه نوشت: روی برتافتن سناتور‌های جمهوریخواه از نامزد حزب خود آن هم دو هفته پیش از انتخابات ریاست جمهوری، موضوعی است که توجه بسیاری از ناظران و تحلیلگران سیاسی در آمریکا را متوجه خود ساخته است.
بر این اساس شماری از سناتور‌های حزب جمهوریخواه آشکارا لب به انتقاد از برنامه و عملکرد دونالد ترامپ گشوده‌اند. حتی یکی از سناتور‌های پرنفوذ حزب جمهوریخواه گفته است، هنوز تصمیم نگرفته رای خود را به چه کسی بدهد. برخی دیگر از اعضای حزب جمهورخواه حتی گفته‌اند که به ترامپ رای نخواهند داد.

این در حالی است که شبکه اول تلویزیون آلمان در گزارشی تحلیلی در سایت خود نوشته است که رابطه دونالد ترامپ با جمهوریخواهان از همان ابتدا نیز بدون مشکل نبوده است. «تورستن تایشمان» گزارشگر این شبکه در واشنگتن به چند مورد از روی‌برتافتن سناتور‌های جمهوریخواه از ترامپ اشاره کرده است. به عنوان نمونه، سناتور «بن سس» از ایالت نبراسکا در تماس تلفنی با شرکت‌کنندگان در انتخابات از عملکرد ترامپ در قبال متحدان و دشمنان آمریکا انتقاد کرده است.

او گفته است که ترامپ با دیکتاتور‌ها مماشات می‌کند، به رنج مسلمانان ایغور در چین بی توجه است و هیچ حمایتی از مردم و معترضان در هنگ‌کنگ از خود نشان نداده است. بن سس گفته است: «ما تحت رهبری دونالد ترامپ به جای هدایت و رهبری متحدان‌مان در جهان، عملا آن‌ها را دور می‌زنیم و به بازی نمی‌گیریم.»

سناتور جان کورنین نیز لب به انتقاد از ترامپ گشوده است. سناتور سوزان کالینزٰ حتی گفته است، تصمیم قطعی نگرفته که در انتخابات رای خود را به سود چه کسی به صندوق بریزد. اکنون تحلیلگران می‌پرسند، چگونه است که دو هفته پیش از انتخابات، انتقاد‌ها نسبت به عملکرد دونالد ترامپ در صفوف حزب جمهوریخواه افزایش یافته است؟

پیشینه اختلافات بین ترامپ و بزرگان حزب جمهوری خواه

مشاجره و اختلاف نظر بین جمهوریخواهان و دونالد ترامپ از همان سال ۲۰۱۶ آغاز شد. در تابستان سال ۲۰۱۶ شماری از جمهوریخواهان صاحب نفوذ ترامپ را "فریبکار"، "دروغگو" و "افراطی" خوانده بودند.

دونالد ترامپ هم نگاه دوستانه‌ای به رهبری حزب جمهوریخواه نداشت. او حتی رهبری این حزب را به عنوان بخشی از مشکلات کشور می‌دانست. پیروزی ترامپ در انتخابات روز نهم نوامبر سال ۲۰۱۶ و موفقیت جمهوریخواهان برای کسب اکثریت در هر دو سنا و مجلس نمایندگان باعث تغییر در رویکرد ترامپ نسبت به جمهوریخواهان و تغییر رویکرد رهبری این حزب نسبت به ترامپ شد.

به‌رغم آن، برخی از سناتور‌ها و چهره‌های پرنفوذ جمهوریخواه همچنان به مخالفت خود با سیاست‌های ترامپ ادامه دادند. از آن جمله می‌توان به انتقاد‌های شدید سناتور جان مک‌کین اشاره کرد. سناتور جف فلک، از ایالت آریزونا نیز تبدیل به یکی از منتقدین جدی ترامپ شده بود.

ترامپ در حمله خود به این سناتور‌ها تنها به نشر پست‌های توییتری خود اکتفا نکرده بود. او حتی در برخی از سخنرانی‌های خود زبان به انتقاد و حمله به آنان گشوده بود. از آن جمله می‌توان به برخورد ترامپ به جف فلک اشاره کرد. ترامپ او را فردی سازش‌کار و متمایل به بزهکاری خوانده بود. فلک نیز از جمهوریخواهان درخواست کرده بود، در برابر ترامپ ایستادگی بکنند. او حتی گفته بود کسی که در برابر عملکرد ترامپ سکوت کند، تبدیل به "همدست" او می‌شود.

اکنون، بحران کرونا و عملکرد مناقشه‌برانگیز ترامپ برای مقابله با این بحران باعث کاهش محبوبیت او و همچنین تضعیف موقعیت جمهوریخواهان در آمریکا شده است. به‌ویژه آن دسته از نمایندگان حزب جمهوریخواه در کنگره که نگران انتخاب مجدد خود هستند، تصمیم گرفته‌اند تا با فاصله گرفتن از مواضع ترامپ، موقعیت خود را بیش از پیش به مخاطره نیاندازند.