پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۲ مهر ۱۳۹۹ - ۲۱:۳۶

وضعیت شیوع کرونا در قم بسیار نگران‌کننده شد

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی مردم قم از ۸۰ به ۶۲درصد رسیده است.
کد خبر : ۵۲۴۱۰۲

محمدرضا قدیر امروز در جلسه ستاد مدیریت بحران استان که در سالن کرامت استانداری برگزار شد، اظهار داشت: وضعیت شیوع کرونا در قم بسیار نگران‌کننده است و در حال حاضر بیشترین آمار بستری و متوفیان نسبت به جمعیت را در قم داریم و روند سرایت و ابتلا بسیار بالاست.

به گزارش تسنیم رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم افزود: بیش از 75 درصد از تست‌های ما مثبت است و در دو هفته آینده با این روند پیش‌بینی خوبی وجود ندارد و سیر انتشار ویروس افزایش می‌یابد.

800 تخت بستری به بیماران کرونایی در قم اختصاص دارد

وی تصریح کرد: در حال حاضر بیمارستان‌های قم در حال اشباع شدن است و 800 تخت بستری به بیماران کرونایی در قم اختصاص دارد و در این میان 130 بیمار بدحال بستری هستند و در طول 24 ساعت اخیر 10 بیمار نیز فوت کرده‌اند.

قدیر بیان کرد: نگران هستیم موج دوم از پیک اول شدیدتر باشد، زیرا قدرت سرایت ویروس بسیار افزایش یافته است و متاسفانه اخیرا افراد به صورت خانوادگی درگیر می‌شوند و باید با جدیت بیشتری پروتکل‌ها را رعایت کنیم.

وی عنوان کرد: میزان رعایت بهداشت و پروتکل‌ها در قم از 80 درصد به 62 درصد رسیده است و زدن ماسک به کمتر از 50 درصد کاهش یافت و عادی‌انگاری تعداد زیادی از شهروندان را تحت پوشش قرار داده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم خاطرنشان کرد: در موج اسفند با تعطیلی عید مواجه شدیم و رعایت بهداشت به بیش از 80 درصد رسید، اما در روزهای آینده تعطیلی نداریم و این موجب سخت‌تر شدن کار می‌شود.

وی گفت: با همکاری استانداری محدودیت‌هایی را خواستار هستیم و موافقت وزارت بهداشت را گرفتیم، در این باره ممنوعیت حضور در آموزش عالی و دانشگاهها و حوزه های علمیه و برگزاری کلاس‌ها به صورت غیر حضوری را مطالبه کرده‌ایم.

قدیر افزود: تصمیم‌گیری در مورد محدودیت مشاغل پرخطر با استانداری است و باید عدم برگزاری تجمعات و مراسم‌ها نیز در اختیار ستاد بحران باشد، همچنین محدودیت فعالیت مجموعه‌های پرخطر همچون ورزشگاهها زمین‌های چمن و ... مد نظر است.

بزرگترین پشتوانه در کاهش انتقال ویروس کرونا، حمایت مردم است

وی تصریح کرد: بزرگترین پشتوانه در کاهش انتقال ویروس، حمایت مردم است و اگر رعایت پروتکل‌ها از سوی شهروندان اتفاق نیفتد، مدیریتی صورت نمی‌گیرد، مردم باید برای حفظ سلامتی به ما اعتماد کنند و ما وظیفه مهمی در اغناسازی جامعه داریم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم بیان کرد: دور کاری کارمندان یکی از پیشنهادات است، اگر ساعت کار تا یک عصر و دو سوم نیرروها در محل کار اعمال شود، می‌توان تا حدی از مراجعات مردم کاست، ما تقاضای همراهی شهروندان با اجرای پروتکل‌های بهداشتی و عدم حضور در تجمع‌ها را داریم.

وی اظهار داشت: صنف بستنی فروشی و پاساژها و نانوایی‌ها از جمله صنوفی هستند که رعایت پروتکل‌ها در آن رضایت‌بخش نیست و باید نظارتی منسجم انجام شود.

قدیر گفت: امروز کادر درمان خسته شده‌اند و استهلاک فیزیکی داریم و از طرفی پرستار متقاضی کار وجود ندارد و تعداد محدودی کادر درمان با توجه به افزایش بیماران در اختیار داریم، اگر چه همه با امید و عشق کار می‌کنند اما نباید آنها را به دلیل عدم رعایت بهداشت و حضور در تجمعات بی انگیزه کرد.