جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۳۱ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۰:۱۸

خواص خرمالو و تاثیر آن بر رشد کودکان

اگر خرمالو به خوبی رسیده باشد، برای کودکان نیز میوه‌ای مفید محسوب می‌شود و در رشد و نمو آن‌ها مؤثر است.
کد خبر : ۵۲۳۷۷۸

خرمالو دارای خواص بسیاری می‌باشد از این رو خوردن آن برای کودکان نیز توصیه می‌شود. با ما همراه باشید تا شما را با خواص خرمالو برای کودکان آشنا نماییم.

خرمالو برای کودکان چه خواصی دارد؟

خواص خرمالو

خواص خرمالو برای کودکان موضوع مورد بحث ماست. اگر خرمالو به خوبی رسیده باشد، برای کودکان نیز میوه‌ای مفید محسوب می‌شود و در رشد و نمو آن‌ها مؤثر است.

خرمالو دارای مقدار قابل توجهی ویتامین‌های ب۱، ب۲، ب۳ و ث می‌باشد. در ضمن این میوه خوش رنگ و خوش طعم دارای مواد معدنی ضروری برای بدن مانند کلسیم، گوگرد، آهن، فسفر، منیزیم و پتاسیم است.

هر یک از مواد معدنی فوق نقش مؤثری در سلامتی و تندرستی بدن ما دارند. خرمالو میوه اشتها آوری است. مواد قندی خرمالو شامل لوولز و گلوکز است و با آن که مقدار آن ۲۰ درصد است، برای مبتلایان به بیماری قند، زیان بخش نیست.

خرمالو حاوی مقدار زیادی پکتین است. پکتین یکی از انواع فیبر‌های محلول در آب است که باعث کاهش چربی‌های خون می‌شود. خرمالو دارای مقدار کمی تانن است که گاهی ممکن است موجب یبوست شود.

خرمالو سرشار از ویتامین A است. چنانچه این ویتامین به مقدار کافی به بدن نرسد، نه تنها قدرت بینایی را کم می‌کند، بلکه باعث شکننده شدن پوست، ناخن و مو‌ها می‌شود. همچنین در میزان هوش و سلامت بدن نیز اختلال ایجاد می‌شود.

می‌توان از آب خرمالو برای درمان زخم‌ها استفاده کرد. همچنین این میوه برای آفت دهان و گلودرد بسیار مفید است. مصرف این میوه با ارزش به همه شما توصیه می‌شود.

خرمالو دارای مقادیر قابل توجهی ویتامین‌های C، B۳، B۲ و B۱ است، در ضمن این میوه دارای مواد معدنی ضروری برای بدن مانند کلسیم، گوگرد، آهن، فسفر و پتاسیم و مقداری نیز سلولز است.

بخش گوشتی این میوه محتوی مقدار زیادی فیبر، مواد آنتی اکسیدانی همچون تانن، فنول، لیکوپن، لوتئین، مواد قندی، پکتین و اسید می‌باشد. عمده‌ترین اسید‌هایی که در این میوه وجود دارد، اسید مالیک و اسید تارتاریک و اسید سیتریک است.

خرمالو به دلیل دارا بودن مواد معدنی، برای رشد و نمو بسیار مفید شناخته شده است و آهن موجود در آن عنصر اصلی خونسازی و پتاسیم موجود در آن اشتهاآور و شست و شو دهنده کلیه و کبد می‌باشد، با وجود عناصری همچون پتاسیم و منیزیم در این میوه، خرمالو کلسترول بد و فشار خون را نیز کاهش می‌دهد.

به همین دلیل این میوه برای سلامتی بیماران قلبی و افراد دارای چربی و فشار خون بالا بسیار مفید است. از طرفی به دلیل دارا بودن پکتین که یکی از انواع فیبر‌های محلول در آب است، باعث کاهش چربی‌های خون می‌شود.

میوه‌ها نقش مؤثری در رشد و تأمین سلامتی کودکان دارند. امروزه خواص خرمالو برای کودکان بر هیچ کس پوشیده نیست و بسیاری از خانواده‌ها از این میوه در رژیم غذایی کودک خود استفاده می‌کنند.

نمونه‌هایی از فواید خرمالو برای کودکان عبارتند از:

۱. تأمین عناصر مورد نیاز بدن از خواص خرمالو برای کودکان

خرمالو سرشار از ویتامین A، بتاکاروتن و همچنین مقدار بسیار زیادی از ویتامین‌های B۱، B۲، B۳ و ویتامین C است. به علاوه این میوه مواد معدنی گوناگون مورد نیاز کودکان نظیر کلسیم، گوگرد، آهن، فسفر، منیزیم و پتاسیم را به همراه دارد؛ به همین جهت برای رشد و نمو کودکان بسیار مفید شناخته شده است.

۲. جلوگیری از بروز مشکلات گوارشی کودکان با خرمالو

خرمالو نیز مانند بسیاری از میوه‌ها سرشار از فیبر است. این مقدار تقریباً برابر ۲۰ درصد نیاز روزانه در یک وعده غذایی است. فیبر، مواد غذایی را از مسیر دستگاه گوارش جا به جا می‌کند و موجب افزایش ترشحات مناسب سیستم گوارشی می‌شود.

فیبر همچنین علائم یبوست و اسهال را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد. در مجموع، میوه‌هایی نظیر خرمالو که از میزان فیبر بالایی برخوردارند، می‌تواند به سیستم گوارش کودکان کمک شایانی کنند و از بروز بیماری‌های گوارشی شایع در میان کودکان جلوگیری کنند.

۳. افزایش بینایی و سلامت چشم کودکان با مصرف خرمالو

ترکیبات موجود در خرمالو دارای خواص بی‌نظیری برای سلامت چشم و افزایش بینایی کودکان هستند! زیاکسانتین موجود در خرمالو، با توجه به عملکرد آن به عنوان یک ترکیب آنتی‌اکسیدانی، به سلامت چشم کودکان کمک شایانی می‌کند.

پژوهش‌های فراوان در این زمینه نشان می‌دهد که این ترکیب، علائم بیماری‌های چشمی نظیر دژنراسیون ماکولا، آب مروارید و شب کوری را کاهش می‌دهد و از بروز آن نیز در سنین پایین جلوگیری می‌کند.

۴. تامین سلامت پوست و موی کودکان با خوردن خرمالو

همانطور که اشاره شد، خرمالو سرشار از ویتامین A است. چنانچه این ویتامین به مقدار کافی به بدن نرسد، نه تنها قدرت بینایی را کم می‌کند، بلکه باعث شکننده شدن پوست، ناخن و مو‌های کودکان می‌شود. از این‌رو، مصرف خرمالو توسط کودکان، می‌تواند سلامت پوست و مو را به کودک شما هدیه دهد.

۵. خواص خرمالو برای کودکان: افزایش اشتها

خرمالو میوه‌ای سرشار از عنصر پتاسیم است. پتاسیم موجود در خرمالو باعث افزایش اشتها می‌شود.
از این‌رو، مصرف خرمالو می‌تواند باعث تمایل بیشتر کودکان به غذا خوردن شود و به رشد آن‌ها نیز کمک کند.

در ضمن هر یک از مواد معدنی موجود در خرمالو نقش مؤثری در سلامتی و تندرستی بدن کودک دارند. اگر خرمالو به خوبی رسیده باشد، برای کودکان نیز میوه‌ای مفید محسوب می‌شود و در رشد و نمو آن‌ها مؤثر است.
۶. جلوگیری از بروز کم خونی کودکان با خرمالو

خرمالو میوه‌ای با خاصیت اسیدی است. این میوه دارای اسید‌های مالیک-تارتاریک و اسید سیتریک است. این اسید‌ها سبب جذب بهتر آهن و روی در بدن کودکان می‌شوند. آهن عنصری اصلی برای خون‌سازی محسوب می‌شود و از بدن در برابر بیماری‌هایی نظیر کم خونی محافظت می‌کند.

۷. یک میان میوه بی خطر برای کودکان مبتلا به دیابت

مواد قندی خرمالو شامل لوولز و گلوکز می‌شود و با آن که مقدار آن ۲۰ درصد است، برای کودکان مبتلا به بیماری دیابت، زیان بخش نیست و می‌تواند یک میان وعده سالم برای آن‌ها باشد.

۸. افزایش هوش کودک با خوردن خرمالو

مطالعات انجام شده روی خرمالو مشخص می‌کند که ویتامین A نقش مؤثری میزان هوش کودکان دارد. خرمالو سرشار از ویتامین A بوده و از این رو، با گنجاندن خرمالو در رژیم غذایی فرزندتان، کودکی باهوش‌تر خواهید داشت.

نکاتی درمورد مصرف خرمالو در کودکان

  • مصرف این میوه با معده خالی به خصوص برای کودکان، توصیه نمی‌شود و بهتر است به عنوان دسر بعد از غذا مصرف شود.
  • طبع خرمالو گرم است، بنابراین از این لحاظ نیز باید محتاط بود.
  • خوردن بیشتر از ۱ تا ۲ عدد از آن در روز توصیه نمی‌شود.
  • مصرف این میوه به صورت نرسیده مناسب نیست و بهتر است خرمالوی رسیده و شیرین را برای مصرف کودکان انتخاب کنید.    

منبع: دلگرم